Het weer: kans op buien

Zwolle – Vrijdag vangt de dag in het westen bewolkt aan. In de loop van de ochtend wordt de bewolking dikker en later kan er af en toe wat lichte regen vallen. In het oosten start de dag vrij zonnig, maar ook daar krijgt de zon het steeds moeilijker. ’s Middags ontstaan er stapelwolken, waarna met name in het midden en oosten regen- en onweersbuien tot ontwikkeling komen. De wind draait in de westelijke provincies naar het noordwesten. Hierdoor wordt het daar maximaal 23 tot 25 graden. In de rest van het land ligt de middagtemperatuur tussen 28 en 30 graden. ’s Avonds blijft het overwegend bewolkt en de kans op onweersbuien verdwijnt niet.

06-08-2009_weerfoto.jpg

Zaterdag wisselen zon en stapelwolken elkaar af. Alleen in het uiterste oosten is er nog kans op een bui, elders blijft het droog. In de noordwestelijke stroming wordt koelere lucht aangevoerd, waardoor het overdag niet warmer wordt dan 20 tot 23 graden. Zondag neemt de kans op regen- en onweersbuien weer toe. Aan de middagtemperatuur verandert maar weinig. De dagen daarna verlopen licht wisselvallig met vrijwel elke dag kans op een bui. Op tropische temperaturen hoeven we voorlopig niet meer te rekenen.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Mooie foto Harry, maar zonder die bootjes zou die nog mooier geweest zijn: de ijsselcentrale in het groen. Zo zag ik het gisteren toen ik met de pont over voer naar Hattem. Jij waarschijnlijk ook.


    ⚠️ Meld

Reageer