FC Zwolle kiest bewust voor goede doelen op shirt

Zwolle – Vanaf vrijdag 7 augustus 2009 prijken er twee nieuwe logo’s op het shirt van Betaald Voetbal Organisatie FC Zwolle. Bij thuiswedstrijden in het FC Zwolle stadion speelt de Zwolse Jupiler League Club met het logo van het Ronald McDonald Huis Zwolle op de voorkant van het shirt. Bij uitwedstrijden is de meest prominente plek gereserveerd voor de Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa). FC Zwolle is daarmee één van de eerste Nederlandse betaald voetbalclubs die expliciet voor het goede doel kiest.

Het voeren van de logo’s van het Ronald McDonald Huis Zwolle en KiKa is mogelijk door een unieke constructie. Enerzijds dragen sponsoren indirect bij aan de inkomstenstroom van FC Zwolle, anderzijds ontvangen beide goede doelen volop exposure. FC Zwolle toont middels deze constructie haar betrokkenheid bij de maatschappij. Adriaan Visser, voorzitter FC Zwolle: "Dit voor de voetbalwereld unieke maatschappelijke concept wordt door een aantal sponsoren vol enthousiasme ondersteund. Ik verwacht dat door dit initiatief ook bedrijven instappen die nu, vanwege verschillende redenen, geen sponsorovereenkomst met onze club kunnen aangaan. De komende weken ontwikkelt FC Zwolle in overleg met de goede doelen een actieplan om de samenwerking verder succesvol uit te rollen. Hierbij wordt ook de Supportersclub van FC Zwolle betrokken."

Sape Braaksma, voorzitter Ronald McDonald Huis Zwolle: "Wij zijn zeer blij met dit fraaie initiatief van FC Zwolle. De club toont op deze wijze haar maatschappelijke betrokkenheid. De samenwerking resulteert voor ons in brede (media-) aandacht, waardoor het Ronald McDonald Huis in Zwolle meer bekendheid krijgt. Dit is een belangrijke basis voor het genereren van inkomsten. Een Ronald McDonald Huis krijgt immers geen subsidie. De gastvrije opvang van ouders en broertjes en zusjes van zieke kinderen die zijn opgenomen in de Isala klinieken, wordt mogelijk gemaakt door giften en donaties, al dan niet in natura. We bestaan nu zes jaar en hebben inmiddels ruim 1.000 gezinnen geholpen."

Frits Hirschstein, oprichter van KiKa: "Geweldig om te zien dat FC Zwolle haar steun aan KiKa blijft doorzetten. De afgelopen jaren hebben ze al veel voor ons gedaan. De vermelding van KiKa op de tenues zal een groeibijdrage gaan geven aan onze landelijke bekendheid. En daar zijn we FC Zwolle erg dankbaar voor!"
Het afgelopen seizoen 2008-2009 was de Scheffer Groep uit Wezep hoofdsponsor van FC Zwolle. Met ingang van het nieuwe seizoen maakt de Scheffer Groep op de shirts plaats voor het Ronald McDonald Huis en KiKa. De Scheffer Groep blijft als sponsor verbonden aan FC Zwolle. FC Zwolle wil graag haar dank uitspreken aan de Scheffer Groep voor het afgelopen seizoen.
Artikel delen:
Reacties 63
 1. Geweldig… Bij Barcelona heeft het ook iets magisch, wie weet bij de FC ook. 😉

  Ben wel benieuwd of het een heel bewuste keuze is, of dat het een beetje uit nood geboren is om nog wat extra publiciteit te genereren.


  ⚠️ Meld

 2. Is toch het grootste gelul wat er is .
  Men kan gewoon geen nieuwe hoofdsponsor vinden de scheffer groep heeft afgehaakt vanwege de clausule die in het contract stond te weinig werk terug dus kost een hoofdsponsor schap teveel geld.

  Groene land wilde op het shirt voor wel ?? 65.000 een schijntje maar dhr Sporre werd teruggefloten door de directie van groene land .

  Nu doet men voorkomen alsof men een nobel doel nastreeft allemaal geklets het nieuwe bestuur begint nu al met de mensen voorliegen .

  Wat te doen met een gigantisch begrotings tekort halverwege het seizoen ( om misschien nu al en loopt het alleen maar op ) FC Zwolle kan geen hoofdsponsor vinden was misschien een betere tekst geweest van de nieuwsbrief.

  Laat Visser maar eens over de brug komen ipv 2 schamele stoeltjes kan SITA met een volgens kenners omzet van 1,5 miljard euro niet de nieuwe hoofdsponsor worden anders word het straks wel heel erg leeg in een nieuw stadion zonder BVO.

  Een bezorgde FC Zwolle supporter


  ⚠️ Meld

 3. Is het heel cynisch dat ik denk dat dit toch ook een beetje komt omdat er geen grote hoofdsponsor is gevonden? Ja, dat is wel een beetje cynisch, maar denk toch ook wel een heel klein beetje waar.


  ⚠️ Meld

 4. @Zwolse….klopt, daar ben ik het helemaal mee eens. Niks mis met de actie hoor, begrip me niet verkeerd. Maar het woordje ‘bewust’, daar heb ik dus mijn twijfels bij.


  ⚠️ Meld

 5. Het is FCZ kennelijk niet gelukt een prima sponsor aan te trekken. Leuk hoor, een goed doel, maar alleen met een echte sponsor (meer geld, en mogelijkheden voor goede aankopen op het veld) mag je denken aan promotie, en dat kan FCZ nu dan vergeten.


  ⚠️ Meld

 6. @Dick….ik twijfel niet altijd….maar deze actie is geloofwaardiger als je in januari zegt: onze shirtsponsor stopt, we gaan niet op zoek naar een ander, we gaan namelijk een goed doel sponsoren. Nu zeggen ze het op de dag dat de competitie start, nadat een lange zoektocht naar een sponsor geen resultaat heeft gehad. Sorry, maar dan heb ik toch mijn bedenkingen.


  ⚠️ Meld

 7. wat ik bv weer even snel bij elkaar optel.
  minder seizoenkaarten
  geen shirtsponsor kunnen vinden
  geen “grote” aankopen
  personeel wat op het laatste moment weg gaat(ten goede wellicht???)
  het rommelt nog aan alle kanten.

  het is nu aan de spelers een solide seizoen bovenin en veel problemen verdwijnen als sneeuw voor de zon.

  ik kan alleen maar hopen…..


  ⚠️ Meld

 8. Klopt, maar dat heeft toch niets met dit te maken? Ze zijn er gewoon niet in geslaagd een shirtsponsor te vinden. Ik vind het oprecht mooi dat ze nu voor het goede doel kiezen, maar dan moet je nu niet zeggen ‘bewust’.


  ⚠️ Meld

 9. @ Erik: Bedenkingen mogen altijd, is goed ook, je toont in elk geval betrokkenheid. Zou kunnne: niet slagen, hoorde van de week dat zelfs het zeer succesvolle Stadshagenfestival dit jaar héél moeilijk aan sponsoren kon komen. Je kunt niet ontkennen dat ze het economische tij tegen hebben. In de context komt het woord “bewust” idd l*llig over. Laten we aannemen dat hier het integrale persbericht is afgedrukt. Dan vind ik het te jammer om de nadruk op 1 woord te leggen. Het zou toch schitterend zijn als de nadruk op KiKa kwam te liggen?


  ⚠️ Meld

 10. Het keerpunt is gekomen. Jarenlang mocht de verwachting worden gekoesterd dat FC Zwolle nog kon uitgroeien tot een Eredivisieclub. De realiteit is dat FC Zwolle veroordeeld is tot de Jupiler League. Een divisie met een somber toekomstperspectief. Zeker nu bvo’s vanaf volgend seizoen mogen uitkomen in een competitie met gepromoveerde amateurclubs. De Zwolse strijd is gestreden en verloren. :'(


  ⚠️ Meld

 11. Trieste gang van zaken weer, deze bestuurslieden kunnen nog geen orgie in een bordeel orgarniseren.
  Enne dat logo van het Ronald Mc Donald huis is dat toevallig weer rood geel?………………..


  ⚠️ Meld

 12. @Elrey….waar baseer je dat nou op dan? Van de 20 eerstedivisieclubs, zit FC Zwolle toch gewoon bij de vijf meest ‘levende’clubs, met toekomstperspectief. JIj doet altijd alsof Zwolle een sleeping giant is, met de kans dat ze ooti een structurele subtopper in de eredivisie zal zijn. Dat is niet realistisch. Zwolle is een club die echt wel weer eens eredivisie gaat spelen, net zoals pakweg MVV of Den Bosch. De verwachtingen zijn altijd veel te hoog.


  ⚠️ Meld

 13. En nee het logo van het Ronald Mc Donald huis Zwolle is niet met de kleuren geel en rood , als of dat wat uitmaakt eigenlijk .:'(


  ⚠️ Meld

 14. @Erik,
  De verwachtingen worden elk jaar weer van de zijde van de club aangewakkerd met uitspraken als “over 3 jaar moeten we een structurele middenmotor in de eredivisie zijn”……..dat was 6!! jaar geleden!
  Elke keer de supporters een dikke worst voorhouden en niet thuisgeven heet gewoon de boel belazeren wat zich nu vertaald in slechts 2100 seizoenskaarten ,een gat in de begroting, geen shirtsponsor en de nodige twijfel bij anders zo trouwe supporters.
  PRUTSERS>:(


  ⚠️ Meld

 15. @ zwolleerder.

  Daar is rekening mee gehouden,deze activiteiten zijn gepland in het nieuwe stadion.
  Het meubilair in de bestuurskamer heeft een meervoudige accent gekregen,beetje goudkleurig/kitserig,met alles is rekening gehouden en goed doordacht.Alles wat eventueel geld opleverd gewoon binnenskamer houder.


  ⚠️ Meld

 16. @Erik

  Zoek de verschillen:

  ⤽De selectie bestaat daardoor uit zo’n veertien waardige profs en verder piepjong talent.

  De Deventer club is ook in ander opzicht zo slank als een spreekwoordelijk naaldboom. Aan het begin van vorig seizoen had de club nog een algemeen manager (Hans van der Zalm) en een technisch manager (Gerard Somer).

  Beide ervaren directieleden zijn weg en niet vervangen, zodat GA Eagles voor het eerst sinds 1999 eigenlijk geen directie heeft. De dagelijkse leiding is nu in handen van een managementteam, waar behalve de trainer twee nieuwe bestuursleden, Edwin Mulder en Bert Doornebos, zitting in hebben.

  De club heeft zijn bekomst van de jaren ingezette professionalisering. Toen heette het optuigen van de organisatie het hoogste doel, inmiddels wordt de tent gerund door vrijwilligers. Mulder en Doornebos schijnen hun sporen in het vastgoed en de politiek ruimschoots te hebben verdiend. Wat betreft het runnen van een voetbalclub zijn ze echter zo groen als de sprieten op de prachtige grasmat van terreinknecht Ron Roerink. Op de achtergrond staat Hans de Vroome ze nog bij. De oud-voorzitter vond het onverstandig om zoveel directeuren in zo’n kleine organisatie te hebben.

  Overbodige functieomschrijvingen, waar alleen maar voor betaald diende te worden. De professionele krachten buiten het veld kunnen volgens hem beter en goedkoper aangestuurd worden door bestuursleden, die kosteloos maar met passie tijd in de club steken. Op de manier zoals hij zeven jaar de club geleid heeft.

  Het mag duidelijk zijn dat GA Eagles organisatorisch mijlen verwijderd is van de eredivisie, de competitie waar de club volgens veel fans thuishoort. De club is absoluut niet klaar voor de stap en werkt daar ook ogenschijnlijk niet naar toe. Als enkele trainers in de eerste divisie gelijk krijgen en de club promoveert, al dan niet via de nacompetitietombola, heeft GA Eagles een probleem. Maar wel een mooi probleem.⤝


  ⚠️ Meld

 17. @Zwolleeder….de verwachtingen zijn gewoon te hoog. Er wordt vaak gedaan alsof Zwolle een grote club is. Dat is gewoon niet zo. Darvoor mist het de achterban. Buiten Zwolle en een beetje Kampen is niemand in de club geinteresseerd. Zo lang je dat accepteert….doet Zwolle het helemaal niet zo slecht.


  ⚠️ Meld

 18. @Zwolleeder

  We hebben er jarenlang voor gewaarschuwd maar dat heeft niet mogen baten.

  Het is voorbij. Ik zit gewoon in een emotionele rollercoaster. Verdriet :'( en woede >:( wisselen elkaar af.


  ⚠️ Meld

 19. @Erik,
  Dus jij zegt dat Zwolle op zijn tax zit en dat je daar maar blij mee moet zijn.
  Tussen de regels lees ik bij jou wat het bestuur uitstraalt, een gebrek aan visie,trots en ambitie wat betekent dat jij over 30 jaar nog steeds warm zal lopen voor wedstrijden tegen FC Eindhoven en het altijd lastige Haarlem.
  Zwolle for ever Minor league.;D


  ⚠️ Meld

 20. dick, over sporre niets dan lof. een bijzonder verstandig man die de club destijds door de voordeur en met opgeheven hoofd kon verlaten. hopenlijk zeggen we dat ook over de nieuwe voorzittert. in deze beroerde tijd is het ondankbaar werk trouwens, en moet het wel een strijdbaar iemand zijn om op dit moment het stokje over te nemen waarvoor hulde


  ⚠️ Meld

 21. Dus Zwolle sluit een sponsor contract met een ontsnappingsclausule? Ik dacht dat ze van hoofdsponsor flash wel genoeg geleerd hadden.
  Geen wonder dat de oude kliek de spullen heeft gepakt.

  Nu mag Ray Ranson wel even bellen en dat zeggen dat alles goed komt.


  ⚠️ Meld

 22. @Erik

  De verwachtingen zijn gewoon te hoog??? Dat stadion is toch GVD ontwikkeld voor de Eredivisie, voor nieuwe mogelijkheden.

  Dat jij geen ambitie hebt wil niet zeggen dat een ander bereid is om 160 euro neer te leggen voor iets dat vanaf volgend seizoen nog moet doorgaan voor betaald voetbal.

  Er zijn naast projectontwikkelaar IPMMC genoeg ??sponsoren?? van FC Zwolle die hebben verdiend aan de stadionbouw, o.a. : Moes Bouwbedrijf Oost (co-sponsor), Breman Kloekke Elektrotechniek, Dolfsma dakbedekkingen, Hutten Metaal, de Haan Westerhof, IPMMC (co-sponsor), NVB Kamphuis, Respo BV, Raab Karcher, Stiho en Schreuder Installatietechniek.

  Maar een hoofdsponsor kan nu in het nieuwe stadion niet worden gevonden. Net zo triest als de 60.000 euro die de Zwolse sponsoren bij elkaar kregen na de promotie in 2002 (1 miljoen voor de kampioen).

  Precies wat Zwolleeder zegt: een gebrek aan visie, ambitie en daadkracht.

  Nou die kunnen straks gezellig onder elkaar in die Jupiler League zitten hoeren en snoeren. De rest van de tribunes worden nu al leger.


  ⚠️ Meld

 23. @Elrey…doe niet zo dramatisch zeg, haha.
  @Zwolleeder….ik zeg helemaal neit dat Zwolle aan zijn tax zit, ik zeg dat het ooit nog wel eens gaat promoveren, maar de gedachte dat het een potentieel Groningen, Heerenveen of Twente is moeten de fans eens laten varen. Dat zit er gewoon niet in. Maar natuurlijk kan de club nog groeien. Zwolle is namelijk ook weer niet minder ‘groot’ dan pakweg Heracles.


  ⚠️ Meld

 24. Precies wat Zwolleeder zegt: een gebrek aan visie, ambitie en daadkracht.

  Nou die kunnen straks gezellig onder elkaar in die Jupiler League zitten hoeren en snoeren. De rest van de tribunes worden nu al leger.


  ⚠️ Meld

 25. @Joop

  Sporre had ook visie. Zijn stadionplan (een renovatie) en eerst investeren in spelers om Eredivisie te bereiken getuigde van verstand. Het huidige stadion was niets meer en minder dan de ambitie van een voorzitter en vastgoedpartijen. Dat blijkt nu ook wel. Wat heb je nou aan zo’n stadion in de Jupiler League. Moet je dan je ambities verlagen zoals Erik zegt?

  Schei toch uit zeg!


  ⚠️ Meld

 26. Het is net of het nu lijkt dat er geen geld binnen komt, maar bedrijven kunnen toch insteken in de sponsering. Ik weet dat er verschillende bedrijven hun naam wel willen binden aan voetbal en als dit in samenwerking gaat met goede doelen is het nog makkelijker. Ik vind dit wel een creatieve oplossing, maar het moet natuurlijk wel geld opleveren. In mijn optiek kan dit meer opleveren dan een shirt sponsor die zijn naam er op zet. Nu kunnen er meerdere (zo veel mogelijk) bedrijven intekenen en 10 x 25000 is toch ook 250.000?
  Ik ben benieuwd wat hier de exposure van is.


  ⚠️ Meld

 27. Ik heb gehoord dat dit concept net zolang aanhoudt tot er een nieuwe hoofdsponsor wordt gevonden van het bedrag van 600.000 euro.


  ⚠️ Meld

 28. @Elrey….ik zeg helemaal niet dat je ambities moet verlagen, lees nou eens goed. Ik zeg alleen dat Zwolle niet moet denken dat het een potentieel Twente of Groningen is. Daarvoor mist het het achterland. Daarvoor is in de regio veel te weinig binding met de club. Dit stadion is gemaakt voor de eredivisie, en dat kan een serieus doel zijn. Zwole is een club voor pakweg plaats 12 van de eredivisie tot de bovenste 6 van de eerste divisie. Dan moet de ambitie zijn: we willen naar de eredivisie.
  En ik heb het al eens eerder gezegd: waarom moet een bedrijf uit pakweg raalte of Genemuiden investeren in FC Zwolle. Die hebben veel meer belang bij sponsoren van de lokale hoofdklasser. Als zwolle echt hoger op wil, moet het bouwen aan binding met de regio.


  ⚠️ Meld

 29. Elrey

  Was het niet jij die de opstand hebt aangevoerd samen met de onafhankelijke supporterssite omdat het allemaal beter zou gaan worden?

  Was het niet jij die bij de vrolijkheid met herman nijman in gesprek was over die grootte nieuwe engelse investeerder waar Jan en van Ginkel mee zouden komen maar dat dat op dat moment zou afketsen omdat Jan op straat stond ??

  Was het niet jij die een gat in de lucht sprong bij het opstappen van het oude bestuur omdat het nu allemaal beter zou worden ??

  Was het niet jij die blij was met het vertrek van de algemeen directeur omdat het vanaf dat moment beter zou worden ??

  Wel nu Jan en van Ginkel hebben niet de engelse investeerder gebracht waar over werd geroemd bij de vrolijkheid .

  Het oude bestuur is weg en er zijn nog steeds geen grootte sponsoren en investeerders .

  De algemeen directeur is weg en het begrotingstekort loopt alleen maar op.

  Nu gaat de FC een tweetal verschrikkelijk nobele doelen steunen en zit jij in zak en as.

  ELREY ik heb medelijden met je heb je dan de opstand voor niks geleid????

  Het ga je goed


  ⚠️ Meld

 30. @ Zwolle fan: Vind dat Elrey ook een interessante ommezwaai maakt.

  @ joop: Je vergeet dat hij een uiterst vriendelijk en innemend persoon is. Dat is sowieso een belangrijke eigenschap van mensen, maar het met 2 besturders bijzonder slechter ervaringen. Jeroen Bijl (moet het toch aardig hebben gedaan) skeurde me met een arro-gant belachelijke snelheid bijna van mijn fiets af toen in een “spontane reportage” van het bezoek van Barcelona aan de FC wilde maken. Je zult begrijpen dat ik onmiddelijk mijn fiets gekeerd heb en ben gaan genieten van het mooie weer.
  RvV was op een feestje van Scania waar wij geïntroduceerd waren. Sprak hem aan: tjonge wat een arrogante bal. Na een tijdje dacht ik, stik maar, maar zijn vrind vond het blijkbaar zo amusant dat ik van hem ook een schuimertje kreeg. Tja, dan kun je niet weglopen he.

  Bedoel: Er lopen veel positieve, goede mensen bij de FC, gister al een opsomming gemaakt….. Een hele mooie basis!


  ⚠️ Meld

 31. ElRey heeft gegokt en verloren en is nu teleurgesteld en boos over de torenhoge verwachtingen die hij had van de nieuwe leiders van FCZ.
  Hij was de motor van de supportersacties van de ‘onafhankelijke’ supporterswebsite. Kijk eens waar je nu staat.
  Intussen heeft FCZ niet dat aan spelersmateriaal kunnen kopen wat het niveau van het eerste elftal op een hoger plan brengt. Waar is de hand van Van Ginkel en bijvoorbeeld een Stam?
  zwolle fan, meen je serieus dat ElRey de aanstichter is van de gossip dat er een flinke investering van een Engelse zakenman zou komen? Niets meer van vernomen inderdaad.
  Volgende aderlating, de verkoop van Botteghin????


  ⚠️ Meld

 32. Bedrijven uit Zwolle zouden moeten sponsoren… Ik sprak dinsdagavond bij Twente – Sporting een man die werkt voor een groot bedrijf in Zwolle. Zo kwam FC Zwolle ook ter sprake. Het bedrijf heeft seizoenskaarten voor Feyenoord, FC Twente, Zwolle, Eagles en volgens mij nog meer… De werknemers kunnen zich inschrijven voor een wedstrijd en zo de plekken reserveren. De wedstrijden van Twente en Feyenoord waren zo weg. Bij Zwolle en de Eagles was eigenlijk nog niks ingevuld… Lijkt mij een teken dat het niet leeft. Waarom zou zo’n groot bedrijf dan 600.000 euro investeren in Zwolle?!


  ⚠️ Meld

 33. Door Erik:
  En ik heb het al eens eerder gezegd: waarom moet een bedrijf uit pakweg raalte of Genemuiden investeren in FC Zwolle. Die hebben veel meer belang bij sponsoren van de lokale hoofdklasser. Als zwolle echt hoger op wil, moet het bouwen aan binding met de regio.

  Op mijn werk hebben we het regelmatig over voetbal. Ik werk in Enschede en daar vinden ze het vreemd dat FC Zwolle het zo slecht doet met sponsoren en supporters. Zij vinden dat Zwolle een groot achterland heeft (noem Heino, Raalte, Kampen etc.) dat Zwolle kan steunen. Ook in Zwolle zelf zijn er genoeg grote bedrijven. Jammer dat zij wegblijven… Ligt dit alleen aan die bedrijven of ook aan (de houding van, de negatieve berichtgeving van, de prestaties van) FC Zwolle?!


  ⚠️ Meld

 34. @P….zwolle heeft concurrentie van een enorm aantal hoofdklassers in de regio. Bedrijven uti die plaatsen besteden hun sponsorgeld liever daaraan. Ook al omdat Zwolle nauwelijks een regionaal gezicht heeft. Het vorige stadion was voor sponsors nauwelijks interessant. De nieuwe sponsorruimte is prachtig, dus daar kan het niet aan liggen.


  ⚠️ Meld

 35. Vind idd -P- veel media niet erg positief. Maar ook héél veel supporters niet. Die houding komt natuurlijk wel verder he. Via allerlei communicatiekanalen bijvoorbeeld.


  ⚠️ Meld

 36. @ Dick

  er is ook veel negatieve berichtgeving rond de club. Is het niet het bestuur, Jan Everse of de bouw van het stadion (hoewel dat officieel een andere discussie is/was), dan zijn het wel “supporters” (uit bij cambuur, eagles…) die slecht in het nieuws komen….

  er moet een positievere sfeer rond de naam FC Zwolle komen.


  ⚠️ Meld

 37. En de media dus, met cynisme aan sarcasmegrenzende eigen frustratie. Een positieve sfeer is voorlopig idd het allerbelangrijkst. Ken geen Nederlandse voetballiefhebber die bijvoorbeeld geen vertrouwen kan hebben in een Stam en Kontermans die dit (begreep ik) grotendeels uit clubliefde doen. Sterker nog Veel AC Milanesen zullen als ze moesten kiezen tussen Berlusconi als betrouwnare verantwoordelijke en Jaap, voor de laatste kiezen. Zoals ik al schreef zijn hun lang niet de enige goede krachten bij de FC. Als mensen bepaalde sponsor-inkomsten te laag vinden kunnen ze dat toch gewoon navragen? Beetje zuren en zagen met 30 graden heeft nog nooit opgeschoten.


  ⚠️ Meld

 38. Elrey heeft gewoon een beetje pijn in het hart! Ook ik had gehoopt op een andere uitkomst. het verhaal van de engelse inverteerder heb ik altijd maar half serieus genomen. Het zijn wel mooie dingen maar achter de schermen moeten er wel heeeeel veel dingen net kloppen op het juiste moment.
  Zwolle heeft economisch gezien een groot rijk achterland. Natuurlijk sponseren veel grote bedrijven uit dorpen eerst hun eigen club. Dit is overigens peanuts met wat ze wellicht kunnen spenderen. Voor een grote sponsor is alleen eredivisie interessant en alleen een sponsor met persoonlijke binding stapt nu in.
  Een bedrijf kan zijn geld op dit moment wel beter gebruiken.

  Het meeste moeite heb ik met de dagelijkse leiding op commercieel vlak. Als je wat wil bereiken moeten daar een paar zwaargewichten komen. een goede algemeen directeur met een manager erachter met veel betaaldvoetbal ervaring.
  Een voorzitter met aanzien is volgens mij ook een pre!
  Met spanning wacht ik vanavond af en hoop dat de eerste punten binnen worden gesleept.
  Komt tijd komt raad zeggen ze. Het duurt me allemaal veels te lang maar goed gun het allemaal een beetje tijd. De club die er nu zit is nog geen maand aan eengesloten bezig. eerst rust in de keet en dan opbouwen.

  Het is tijd voor profs in de club en dan niet alleen op het veld!


  ⚠️ Meld

 39. Cynisch en Sarcastisch over de FC erik, niet allemaal natuurlijk. Maar ik dacht “Ik zet het generaliserend neer, dan komt er vanzelf reactie”.

  Denk dat ik dat met je eens ben over die Engelse investeerder. Je moet je ziel nooit verkopen en er zijn volgens mijn heel weinig clubs die na verkoop nog heel veel in eigen keuken te vertellen hebben.


  ⚠️ Meld

 40. Nee, toch wordt het ze geleerd zo objectief mogelijk te zijn. De naam h*ernalist impliceert al dat ze naar de overtuiging van de baas schrijven/praten. Sommigen echter misbruiken hun macht, daar heb ik geen Zwols voorbeeld van hoor. Maar jij trekt het algemeen.

  Gelukkig heeft ieder mens een mening, jammer als je het niet geeft als er om gevraagd wordt.


  ⚠️ Meld

 41. Al die negatieve en gefrustreerde geluiden snap ik niet helemaal…

  Ten eerste zou ik willen stellen dat de goede doelen op het shirt een erg mooi initiatief zijn, bovendien staat er in het artikel: Het voeren van de logo’s van het Ronald McDonald Huis Zwolle en KiKa is mogelijk door een unieke constructie. Enerzijds dragen sponsoren indirect bij aan de inkomstenstroom van FC Zwolle, anderzijds ontvangen beide goede doelen volop exposure. Daaruit leid ik niet direct af dat de inkomsten door deze constructie vele malen lager liggen dan wanneer er één hoofdsponsor op het shirt zou staan.

  Ten tweede heb ik de indruk dat FC Zwolle voor het komende seizoen over de sterkste selectie sinds jaren beschikt, wat mij essentieel lijkt als je je doelen hoog stelt. Bovendien is er niet slechts één favoriet dit seizoen voor de Jupiler league, waardoor alle concurenten punten zullen verspillen. Ze kunnen komend seizoen nog wel eens gaan verrassen.


  ⚠️ Meld

Reageer