Zomerkermis Zwolle verwelkomt gehandicapten

Zwolle – Van 14 tot en met 23 augustus kunt u genieten van de Zwolse Zomerkermis in de binnenstad van Zwolle. Het Kermis Projectteam, met vertegenwoordigers van ondernemers, inwoners, kermisexploitanten, politie en gemeente, heeft een gevarieerde kermis opgezet met voor ieder wat wils.

In de week voorafgaand aan de Zomerkermis wordt de kermiskrant in Zwolle en regio verspreid. Let goed op uw brievenbus want in deze kermiskrant staan tal van kortingsbonnen die het extra aantrekkelijk maken om de Zomerkermis te bezoeken! Op maandag 17 augustus vindt de traditionele Eurodag plaats. Speciaal voor mensen met een wat kleinere beurs. Voor de meeste attracties gelden de hele dag prijzen van één euro. Dinsdag 18 augustus is er tussen 14.00 en 16.00 uur een speciale kermismiddag voor gehandicapten en minder validen. Alle kermisexploitanten besteden extra aandacht aan deze doelgroep. Dit betekent dat gedurende deze middag sommige attracties iets minder hard gaan dan normaal en dat er wat meer tijd wordt genomen zodat mensen rustig in en uit kunnen stappen. De aanmelding voor deze middag is inmiddels gesloten. Overige kermisbezoekers zijn op deze dag natuurlijk ook hartelijk welkom. Ook voor hen draait de kermis, maar net even iets anders dan op de overige kermisdagen.

Kom deze dag naar de Zomerkermis en maak er een gezellige middag van met deze doelgroep die een dagje uit meer dan verdient! Nieuw! Stap in de Zwolse Kermisexpress en ga mee! Neem tijdens de kermis plaats in de speciale kermistrein, de Zwolse Kermisexpress. Dit is een nieuwe attractie tijdens de Zomerkermis die begint op het Noordereiland en voert passagiers tegen betaling van één euro via Achter de Broeren, de Pletterstraat, Diezerstraat, Luttekestraat, Kamperstraat en Jufferenwal naar het kermisterrein en weer terug naar het Noordereiland. Onderweg zijn er verschillende op- en afstaphaltes. De Zwolse Kermisexpress rijdt u, gedurende de kermis, graag rond tussen 13.00 uur en 19.00 uur. Let op: de Zwolse Kermisexpress zal niet rijden op vrijdag 21 augustus, dit in verband met het Stratenfestival. Voor meer informatie over de zomerkermis kunt u terecht op de speciale website: www.zomerkermis.zwolle.n.

Artikel delen:

Reageer