Parkeerverbodzone Bedrijventerrein Oosterenk

Zwolle – Bedrijventerrein Oosterenk geldt vanaf maandag 10 augustus als een parkeerverbodzone. Vanaf dat moment mag nog uitsluitend geparkeerd worden in de parkeervakken (tenzij anders aangegeven) en op parkeervoorzieningen van aldaar gelegen bedrijven.

Nieuwe bebording en belijning wijzen vanaf maandag automobilisten op het bedrijventerrein op de veranderde situatie. De gemeente Zwolle heeft in overleg met de ondernemersvereniging Oosterenk, Vrolijkheid en Berkum (OVB) het besluit genomen bedrijventerrein Oosterenk in te richten als parkeerverbodzone. Het gebied is gelegen tussen de Dokter Stolteweg en de Dokter van Lookeren Campagneweg. Het besluit is genomen naar aanleiding van verzoeken om maatregelen. Het komt regelmatig voor dat door fout geparkeerde auto’s overlast wordt veroorzaakt wat tot gevaarlijke en onaangename situaties leidt. Bedrijfspanden en instellingen zijn onvoldoende en niet veilig bereikbaar voor bezoekers (waaronder scholieren) en ook voor hulpdiensten.

De bedrijven in Oosterenk zijn geïnformeerd over de maatregel en automobilisten zijn door middel van flyers over de invoering van de maatregel geïnformeerd. De parkeerpolitie zal na een korte periode van waarschuwen over gaan tot verbaliseren.   

Artikel delen:
Reacties 5
 1. symptoonbestrijding… het echte probleem, het tekort aan parkeerplaatsen wordt niet opgelost, zoals gebruikelijk. Kortom, vroeg beginnen als je nog wilt kunnen parkeren.


  ⚠️ Meld

 2. Parkeren oosterenk
  @ Chris,
  Er zijn genoeg parkeeplaasen in de woonwijk ( tesselschadestr.) 😉
  Maar ik denk niet dat dat de bedoeling is.
  volgens mij is dit gewoon een methode om de (betaald) parkeerplaatsen bj het nieuwe stadion aan de man te brengen.
  🙁


  ⚠️ Meld

 3. Aan de overkant van de Ceintuurbaan wordt door de aanwezige bedrijven afgeraden.

  Zie hier een mailing van een bedrijf daarover:

  “Overlast
  Vanwege de overlast die ontstaat in de woonwijk aan de andere kan van de Ceintuurbaan wordt met klem verzocht je auto daar NIET te parkeren.

  Eerst waarschuwing, daarna op de bon
  De parkeerverbodzone wordt nog niet ingesteld in de Watersteeg. Na een korte periode van waarschuwingen zal de politie overgaan tot het verbaliseren van foutparkeerders.”


  ⚠️ Meld

 4. Jaja, men waarschuwt nu iedereen op vakantie is, om dan straks lekker te cashen wanneer iedereen voor een verrassing komt te staan. :'(


  ⚠️ Meld

 5. Dit parkeerprobleem heeft niets te maken met fc zwolle. Lees waar de bedrijven staan(niet aan de boerendanserdijk to fc). Als fc speelt zijn de kantoren gesloten dus dat kan het niet zijn.


  ⚠️ Meld

Reageer