Kistemakers vieren lustrum Standwerkersconcours

Zwolle – Zaterdag is het al weer voor de vijfde keer opeenvolgend, dat Jan en Trudy Kistemaker de organisatie van het Zwolse standwerkersconcours voor hun rekening nemen. In 2005 organiseerden zij op verzoek van de gemeente Zwolle het Nationaal Kampioenschap Standwerken 2005. Dit werd een groot succes en haalde zelfs de landelijke media. Ook de jaren erna en nu op zaterdag 8 augustus a.s. hebben zij de organisatie voor hun rekening genomen.

Zowel Jan als Trudy werken niet meer. Jan is reeds met pensioen en Trudy is vutter en zit daarnaast nog in de Zwolse gemeenteraad voor de lokale partij Swollwacht. Vroeger, toen zij beiden nog aan het arbeidsproces deelnamen hadden zij vanuit hun functie veel met evenementen in Zwolle te doen. Jan en Trudy zijn enkele jaren terug door de Centrale Vereniging Ambulante Handel, het orgaan waaronder standwerkers vallen, benoemd tot Erestandwerkers. Ook worden zij jaarlijks uitgenodigd bij het Landelijk Kampioenschap Standwerken. Het afgelopen jaar was dat in Naaldwijk en dit jaar zal het Landelijk Kampioenschap op 25 september a.s. worden gehouden in Brielle.

Zaterdag vanaf half acht zijn de Kistemakers al op het marktterrein aanwezig, om hun gasten voor die dag, t.w. standwerkers, juryleden, EHBO,  genodigden, e.d. te ontvangen.

Ze doen de organisatie van het Zwolse standwerkersconcours dan ook altijd nog met erg veel plezier.

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer