Nader overleg over terrasbeperking bij cafés

Zwolle – Er is nog steeds geen vooruitgang geboekt in het oplossen van het nuttigen van drank op straat bij cafés die geen terras hebben. Gemeente en uitbaters van een aantal horecazaken in Zwolle konden nog niet tot een vergelijk komen en praten komende maandag verder over de kwestie.

Eigenaren van onder andere De Hetebrij, het Proeflokaal en Traffic balen ervan dat er bij hun op de stoep voor het pand geen drank gedronken mag worden. Omdat er verschillende klachten zijn geweest heeft de gemeente en de politie besloten dat niet langer meer te gedogen. Het krijgen van een bekeuring ligt nu voor de uitbaters op de loer. Er wordt ook gesproken van inkomstenderving nu er een terrasbeperking is. Ook de Zwolse afdeling van Horeca Nederland is niet blij met de beperking voor de cafés en adviseert eigenaren, of ze nu ruimte hebben of niet, een terrasvergunning aan te vragen. Er moet gesproken worden over het oplossen van de klachten en de overlast die de buurt en omgeving van bepaalde cafés ervaart. De overlast wordt niet bij alle horecazaken in Zwolle geconstateerd.

Artikel delen:
Reacties 7
 1. Als De Heetebrij maar zo veel mogelijk lebensraum kan krijgen. Het opknappen van het plein kan immers ook nog wel een eeuwigheid duren?


  ⚠️ Meld

 2. Precies. dat plein had al lang autovrij moeten zijn net als het grote kerkplein en het Bethlehemskerkplein al lang geleden is gedaan. Het kan dus best hier in Zwollywood.


  ⚠️ Meld

 3. Aan de ene kant is het behoorlijk zuur dat er weer iets van onze vrijheid wordt afgesnoept. Aan de andere kant is het ook wel weer begrijpelijk. De laatste keer dat ik bij het Proeflokaal was, werd er continue glas op straat gegooid. Glas leeg en hup, aan barrels de straat op. Mensen hebben zo hun eigen verantwoordelijkheden en vrijheden maar als je er zo mee om gaat, tja, dan kun je er op wachten dat de Gemeente gaat handhaven. Een kleine groep verpest het zo weer eens voor de rest!! Jammer 8)


  ⚠️ Meld

 4. dat hangt helemaal af van het soort terras. doorgaans heeft het proeflokaal staantafels staan, waar je met een mannetje of acht aan kunt gaan staan. neem de hetebrij, daar staan keurige tafeltjes met dito stoeltjes. daar zul je het nooit meemaken dat er expres glazen worden kapotgegooid als ze leeg zijn  ⚠️ Meld

 5. Ik vind het nogal laf om cafe’s ervoor te beboeten, het is de verantwoordelijkheid van de gast lijkt me, die pleegt een zogenaamd strafbaar feit. Wellicht begrijpt de gemeente dat dit een lullige maatregel is die boze reacties uitlokt bij mensen als je ze beboet voor zoiets. Dan maar iemand anders aanpakken, die waarschijnlijk rustiger reageert. Zodra de gemeente bepaalt wat er op de stoep gebeurt is d verantwoordelijkheid voor de stoep een zaak van de politie lijkt me, niet die van de uitbater. Laat de uitbater er dan buiten en heb dan de ballen personen zelf te bekeuren.


  ⚠️ Meld

Reageer