Citymoves Zwolle start met regen

Zwolle – In Zwolle is zaterdagmiddag het muziek- en dansevenement Citymoves van start gegaan. Inmiddels zijn duizenden muziekliefhebbers naar Park Wezenlanden getrokken om daar van de opzwepende muziek en beats  te genieten. Enigszins teleurstellend zijn de weersomstandigheden tot nu toe, maar de buiige regen weerhoudt de festivalbezoekers niet om naar Zwolle te komen, al zullen dat er nu minder zijn dan verwacht.

Citymoves Zwolle

Armin van Buuren is zaterdag de grote act. De beste DJ van de wereld draait zaterdagavond. Naast Van Buuren zijn Remy, Gareth Emery, Erick E en Hardwell te zien en te beluisteren. De vorige Citymoves vond plaats op een zondag. Buurtbewoners hadden tijdens de vorige editie geklaagd over teveel lawaai. De zaterdag bood voor de organisatie meer mogelijkheden. Zaterdagavond tussen 22.00 en 22.30 uur wordt Citymoves afgesloten met een vuurwerkshow.

city_3.jpg
DJ Hardwell

city_2.jpg

city_4.jpg

Via Lees verder meer foto’s…

Met de volgende timetable kunnen de bezoekers zich de hele dag vermaken:

16:30-18:00     GARETH EMERY  
18:00-19:00     REMY
19:00-22:30     ARMIN VAN BUUREN  

Citymoves Zwolle is tevens het eerste  festival in Zwolle dit jaar, dat gebruik maakt van het laatste snufje op telefoon en media gebied; Mobii Points! Dit zijn gratis oplaadpunten voor de batterij van je mobiele telefoon of MP3 speler. Binnen 10 minuten is je mobiel weer helemaal opgeladen, lekker handig dus!

city_7.jpg

city_5.jpg

city_6.jpg

city_8.jpg

city_9.jpg

Artikel delen:
Reacties 54
 1. Kan iemand mij uitleggen wat het verschil is tussen van Duuren en dat andere spul van vanmiddag. Ik hoor het niet maar mijn kat misschien wel. Die ligt nu in de bank met beide voorpoten in de oren.


  ⚠️ Meld

 2. nou hier niet, komt door mijn thermopane ruiten heen. toch jammer dat je hier op de wipstrik zo’n last moet hebben van die muziek.


  ⚠️ Meld

 3. zucht
  @ Assendorper, het is van Buuren.8)

  @peter, ik woon daar ook en heb er met de televisie aan geen last van, ik heb meer last van de buren met radio Oranje ;), en een paar duizend mensen hebben het naar hun zin dat is het toch wel waard.  ⚠️ Meld

 4. Vergunningen en overlast
  Hallo allemaal,

  Even over het overlast probleem….’
  Wij inwoners van zwolle hebben veel over feesten en evenementen,
  Te weinig feesten en evenementen is niet goed,
  Te veel overlas is ook niet goed…

  Daarom heeft Gemeente Zwolle scherpe regels opgesteld van waar en hoeveel evenementen….

  En ja met een leuk feestje heb je ook geluidsoverlast , maar neem dat eens met een korreltje zout want gemeente zwolle kan ook alle feesten en evenementen toelaten wees blij dat ze dat niet doen!!

  MVG Frans Nowee


  ⚠️ Meld

 5. Het klinkt op zich wel gezellig inderdaad. Ik hoor pas net een half uur geleden de eerste beats. (In Zwolle Zuid dan)

  Maar goed…hier nog genoeg te doen om er niet heen te kunnen. Morgen naar motor racen in Assen, dus deze laat ik voorbij gaan. Veel plezier gewenst voor de mensen die er wel zijn en nog zin hebben om Weblog Zwolle te lezen 🙂


  ⚠️ Meld

 6. Het blijft toch een probleem om wat voor elkaar over te hebben! Hoeveel klaagbrieven zouden er over dit feestje weer naar de gemeente gestuurd worden?

  Het is verdorie om half elf al afgelopen. En dat op een zaterdag. Daar kunnen mensen toch niet echt last van hebben?!?

  Als het zover komt, dat we vinden dat we er zoveel last van hebben dat we ons moeten beklagen. En als het zover is, dat we anderen dat pleziertje niet meer gunnen. Dan moeten we misschien eens nadenken of we niet een beetje verwend zijn!


  ⚠️ Meld

 7. Tja…en op het moment dat je dit bericht postte was het al weer voorbij.

  Probeer eens uit te leggen wat er nu zo vervelend aan dit feestje is? Dat het niet je smaak is is duidelijk. Maar in hoeverre hindert dit je echt?


  ⚠️ Meld

 8. Het vuurwerk heeft idd maar even geduurd Plantenman. Maar dat deze festiviteiten voortdurend in park de Weezenlanden moeten plaatsvinden staat mij tegen. En dat heeft niets met smaak te maken maar wel met geluidsoverlast. De natuur (de vogels) raken totaal van streek.


  ⚠️ Meld

 9. @Plantje
  Zo is het ja…..altijd dezelfde ZEIKERDS, die wat “MOETEN” roepen.
  Er deugt in hun ogen maar weinig, en overal maar tegenaan schoppen.

  Ik ben er wel “klaar” mee, met deze gasten…..nl niet teveel meer over hebben.


  ⚠️ Meld

 10. Maar juist het Weezenlandenpark (dat in de stad ligt) ligt juist ver verwijderd van natuur.
  Of de vogels ervan van streek raken… Tja… Ik denk dat er uiteindelijk voor vogels weinig onderscheid is tussen een feest als dit, een trein die ergens voorbij komt, een aardbeving of wat dan ook. Zo slim zijn die vogels ook weer niet 😉 (Plantjes daarentegen :D)


  ⚠️ Meld

 11. Het is onbegrijpelijk dat de mensen die rond een evenemententerrein of in het centrum wonen/gaan wonen/blijven wonen, zo verschrikkelijk kunnen klagen over geluidsoverlast. Je weet toch wat de voor- en nadelen zijn?!

  Zwolle is, in mijn ogen, een boerendorp. Zowel de politiek als vele inwoners hebben geen begrip voor elkaar, gunnen elkaar nog geen boterham, laat staan wat plezier. Ze weten het allemaal beter, tot het puntje bij paaltje komt…. zijn ze nergens te vinden.

  Zwolle is de hoofdstad van Overijssel. Zwolle heeft geen discotheek, geen Holland Casino (dat zich hier graag wou vestigen), heeft na jaren
  van gezeur nu eindelijk een fatsoenlijk voetbalstadion, krijgt na jaren overleg eindelijk een Ikea en ga zo maar door. Waar gaat dit over?

  Voor mij in ieder geval genoeg redenen om te kijken of ik het ergens anders beter kan krijgen. En als je bovenstaande zo leest, moet dat niet heel moeilijk zijn.


  ⚠️ Meld

 12. @plantenman, noem jij dit feesten? Dit is gewoon een hoop herrie maken. @Anti Pietluttige Zwo, we hebben een mooi voetbalstadion maar helaas geen goeie voetballers. En ga maar heen naar je het beter lijkt.


  ⚠️ Meld

 13. @ reactie van Assendorper op Plantje….

  Verwacht u soms dat we met zijn allen naar klassieke muziek gaan luisteren. We zijn geen nichten uit de Assendorp!


  ⚠️ Meld

 14. @plantenman, noem jij dit feesten? Dit is gewoon een hoop herrie maken.

  Zonder verder enige reactie te lezen wil ik wel graag even benoemen dat het dus wel degelijk met smaak te maken heeft! Het is jouw smaak schijnbaar niet; geen probleem. Maar gebruik dat niet als excuus om anderen het leven zuur te maken.

  Iets anders… Wellicht kun je klassieken muziek waarderen… Een tijdje terug heeft André Rieu op het Vrijthof in Maastricht een concert gegeven. Heb je daar dezelfde mening over? Voor vogels en overige natuur maakt dat echt niet veel verschil hoor! André heeft ook de nodige pauken ingezet!

  En ja…dan zijn er ook nog altijd mensen die geen enkele vorm van muziek kunnen waarderen… Dus als je daarbij hoort wordt het lastiger.


  ⚠️ Meld

 15. Plantenman, dit heeft niets met smaak te maken. Ik vraag mij alleen af waarom dit soort festiviteiten altijd in parken moeten worden georganiseerd. We hebben de IJsselhallen ook en voor mijn part maken ze daar maar een hoop lawaai.


  ⚠️ Meld

 16. Zolang het maar niet in de buurt van elitebuurt Assendorp plaats vindt. Verplaatsing van een “probleem”? In mijn ogen is die er niet, maar voor de mensen die er wel problemen mee hebben. Je gaat mij trouwens niet vertellen dat je het echt zo erg vindt voor de natuur. Natuurfreaks zitten niet achter een computer, dat vreet stroom en is ook slecht voor de natuur.


  ⚠️ Meld

 17. Je zegt net dat ik het feesten noem en dat jij het gewoon een bak hoop herrie maken vindt?!? Als je dat nog geen uiting van smaak vindt weet ik niet wat je wel onder verschil in smaak vindt vallen.

  IJsselhallen zou inderdaad wel een idee zijn. Maar openlucht heeft gewoon wel wat.


  ⚠️ Meld

 18. @ anti piet

  zwolle = een boerendorp nou en

  ik ben trots om een boer te zijn

  Hier ben ik het dan overigens wel mee eens. Ik vind Zwolle juist zo leuk, omdat het een beetje een uit de kluiten gewassen dorp is. Geeft me een beetje hetzelfde gevoel als Maastricht en Groningen.
  Niet dat individualistische en achterbakse van veel randstad steden.

  Maar dat hoeft uiteraard niet in te houden, dat we elkaar de ruimte niet meer hoeven te gunnen om op onze eigen manier van de stad te genieten. Als mensen er niet echt last van hebben vind ik dat ze niet moeten zeuren.

  Ik heb namelijk nog steeds niet gezien in hoeverre ASSENDORPER echt zelf last heeft van dit feestje.


  ⚠️ Meld

 19. Plantenman, dat gaat om de geluidsoverlast. Al moet ik toegeven dat het vandaag meeviel. Zou dat komen doordat ze op verschillende plaatsen hebben gemeten? Enne Derk, door dit gedoe op het weblog is mijn sateh in de oven helemaal aangebrand.


  ⚠️ Meld

 20. He bah ASSENDORPER dat was verspilde energie omdat jij langer achter de pc bleef zitten. Foei wat dat wel niet kost zeg…… Heb hier lol, geniet van je aangebrande sateh

  @Plantje kun je die versterker wat zachter zetten ik hoor het hier in genmuiden ;D


  ⚠️ Meld

 21. Enne Derk, door dit gedoe op het weblog is mijn sateh in de oven helemaal aangebrand.

  Dat is natuurlijk wel serieus erg vervelend. 🙂 (Moeten wel even hoofdzaken en bijzaken scheiden ;))

  Nee, geintje. Ik wil het graag een beetje luchtig houden. Ik vind het op zijn minst interessant om te weten waarom mensen dit allemaal wat onnodig vinden. En daar moeten we zonder allerlei gekke dingen te gaan roepen prima uit kunnen komen toch?


  ⚠️ Meld

 22. @ Anti Pietluttige Zwo
  zou prettig zijn als je in je reacties iets minder zou generaliseren en schelden. Volgens mij ben je best in staat om zonder dat je mening te geven en misschien zelfs een argument.


  ⚠️ Meld

 23. Wat me opvalt is dat assendorper enige is die wat te klagen heeft..

  Veder lekker feestje zou vaker in het jaar moeten gebeuren..
  maar armin de beste dj van de wereld? doe mij maar tiestooo


  ⚠️ Meld

 24. Bij EUREKA, omdat dat zo’n goeie kreet is. Omdat daar beugels zijn en omdat de gesprekken er uitstekend liepen! Larry en Joppuh waren daar ook. Bovendien een bovenbeste kerel uit Groningen (Zwollenaar geworden) die moeiteloos inhaakte. Die waard van Eureka (ben zijn naam kwijt) post hier ook trouwens. Waar was jij?

  @ Larry etc: goed pannenkoekje?


  ⚠️ Meld

 25. In het Park de Weezenlanden werd op zaterdagavond 8 augustus een 43-jarige man uit Apeldoorn aangehouden voor drugsbezit. Door beveiligingspersoneel werd gezien dat de man een zakje met wit poeder aan een vrouw gaf.


  ⚠️ Meld

 26. n het Park de Weezenlanden werd op zaterdagavond 8 augustus een 43-jarige man uit Apeldoorn aangehouden voor drugsbezit. Door beveiligingspersoneel werd gezien dat de man een zakje met wit poeder aan een vrouw gaf.
  Door Admin., op 9 augustus 2009 om 20:40

  Lekker belangrijk, net als alle reacties op 1 enkeling die last heeft van een feest…pfff..net als die ene gast zeiken jullie net zo hard op iemand die wat te zeiken heeft!!:o


  ⚠️ Meld

 27. Bij Eureka eet je de lekkerste pannekoeken van Zwolle! :o;)
  Heb zaterdag tot 22.15 gewerkt. Was anders graag naar City Moves gegaan.
  Maar MIDT op zondag is een zeer prettige compensatie geweest. 😀
  Hopelijk zijn beide festijnen volgend jaar weer in één weekend. Op zaterdag lekker BOEM BOEM BOEM en de dag erna lekker loom op ’t Assendörperplein. 8)


  ⚠️ Meld

 28. :D:D:D Geloof de pannenkoek-anekdote ook nog. Kan die andere gozer daar niet even over getuigen?
  De Zaterdag bij Stap en daarna winst van De Godenzonen-LIVE is ook niet mis. De Yout-Tube track van 10 minuten City Moves was geweldig; mooi dat ze het daar ook gezellig hebben gehad.


  ⚠️ Meld

Reageer