Cursus Leren masseren

Zwolle – Icare Cursussen start op 25 september 2009 a.s. in het wijkcentrum SIO, Thorbeckelaan 2 te Zwolle met de cursus "Leren masseren". De cursus is bedoeld voor gezonde mensen die op een verantwoorde wijze een ontspannende massage willen leren geven aan partner, vriend of kennis. Docent van de cursus is een ervaren fysiotherapeute.

De cursus bestaat uit 10 bijeenkomsten van 09:00 tot 10:45 uur, voorafgegaan door een informatiebijeenkomst. U kunt deze informatiebijeenkomst vrijblijvend bezoeken. U krijgt dan alle informatie over de cursus, zodat u precies weet waar u aan begint en welke andere deelnemers er zijn. Belangstellenden kunnen zich individueel of samen aanmelden tijdens kantooruren via telefoon 0522-279260 of via www.icare.nl Mailen naar cursussen@icare.nl kan ook.  De cursus kost 125 euro voor leden van de Icare Ledenvereniging, niet-leden betalen het dubbele.

Massage

Masseren is zo oud als de mensheid zelf. Iedereen kan het leren. Een goed uitgevoerde massage is een weldaad voor lichaam en geest. Behalve dat een massage als prettig wordt ervaren, houdt het het lichaam ook in een goede conditie en vermindert het de kans op blessures. Massage is dan ook gericht op de ontspanning van huid en spieren.

Inhoud van de cursus

In de cursus leert u massagetechnieken die gebaseerd zijn op de klassieke massage. Door middel van drukken, strijken en kneden leert u de spieren te masseren. Tevens leert u de juiste houding, opbouw, kracht, snelheid en ritme bij een massage. U leert ook in welke situaties men wel mag masseren en wanneer vooral niet. De cursus is niet geschikt om er beroepsmatig gebruik van te maken.

Cursisten van de cursus "Leren masseren" vertellen ons dat ze na het volgen van de cursus prima in staat zijn een ontspannende massage te geven.

Een cursist verwoorde het als volgt: "We hebben veel geleerd tijdens de cursus en brengen het geleerde elke week in praktijk. Mijn vriendin geeft mij bijvoorbeeld een spiermassage na een voetbalwedstrijd, en ik geef haar een ontspannende massage na een drukke dag op haar werk".

Voor nadere inlichtingen over de cursus, de cursuskosten en voor opgave kunt u tijdens kantooruren bellen met 0522-279260 of surfen naar www.icare.nl 

Mailen naar cursussen@icare.nl kan ook.

 
Artikel delen:

Reageer