Vijftiende trainingsweek Tafeltennis Zwolle gestart

Zwolle – Deze week werken maar liefst 38 jeugdleden van Tafeltennis Zwolle, in leeftijd variërend van 8 tot 18 jaar, zich in het zweet tijdens de vijftiende tafeltennisweek van Tafeltennis Zwolle. Een hele week met tafeltennis- en conditietraining om de jeugd goed voor te bereiden op de nieuwe competitie die over een paar weken begint. En elke middag een andere leuke activiteit.

Maandagmiddag zijn de deelnemers wezen zwemmen. Verder staat onder andere nog een anderewateractiviteit en een uitstapje naar een pretpark op het programma. Woensdagmiddag komt de zeker in tafeltenniskringen zeer bekende trainer Anne Vlieg zijn kunsten laten zien en het een en ander vertellen aan de jeugd over het materiaal waarmee gespeeld kan worden. Die avond wordt elke deelnemer gekoppeld aan een seniorlid van Tafeltennis Zwolle voor een dubbeltoernooi. Vrijdagmiddag wordt de week afgesloten met een onderling toernooi. Daarin kunnen de nieuw geleerde tafeltenniskunsten worden vertoond.

Elke dag begint om 9.00 uur met een warming-up en tafeltennistraining. Op een pauze na zijn  de kinderen dan tot 12.00 uur bezig. Daarna volgt een conditietraining van ongeveer drie kwartier. Na de lunch is het dan tijd voor het recreatieve middagprogramma, zoals hierboven aangegeven. Om 17.00 uur is het etenstijd en dan van 18.00 tot 20.00 uur nog een tafeltennistraining. Daarna gaan de kinderen weer naar huis om krachten op te doen voor de volgende dag.

De tafeltennisweek is al jaren een groot succes. Met 38 deelnemers is deze editie de succesvolste uit de geschiedenis. De groep is zelfs zo groot, dat die af en toe in tweeën gehakt moet worden. De accommodatie van Tafeltennis Zwolle laat het niet toe dat alle deelnemers tegelijk kunnen trainen. Ook over de begeleiding valt niet te klagen. Gemiddeld zo’n 6 trainers per training (en in totaal ongeveer 10) en veel vrijwilligers voor de conditietraining, de middagactiviteiten en het vervoer daar naartoe, het eten en de mentale ondersteuning maken de week mogelijk.

De tafeltennisweek is de eerste activiteit van Tafeltennis Zwolle in het sportjaar 2009-2010. Volgende week worden ook de normale trainingen hervat en bruist het weer van de activiteiten in de speelzaal aan de Albert Cuypstraat en op de andere tafeltennislocaties in Zwolle.

Artikel delen:

Reageer