Het weer: opklaringen

Zwolle – Het is bewolkt en vooral in het zuiden valt er regen. Vanmiddag breekt vanuit het noordwesten de zon door, maar er blijft kans op een bui. Het wordt 20-22 graden. Zaterdag loopt de temperatuur flink op.

12-08-2009_weerfoto.jpg

Vanmiddag trekken er opklaringen vanuit het noordwesten het land in. Wel blijft de kans op een bui bestaan. Bij een matige, in het noordelijk kustgebied soms vrij krachtige, westenwind wordt het ongeveer 21 graden. Vanavond en vannacht is er vrij veel bewolking. Het is overwegend droog, al kan er in het zuiden en langs de westkust ook een bui voorkomen. Het koelt af naar 15 graden. Morgen begint de dag met een paar buien. In de loop van de dag worden de buien onderdrukt en komt er meer ruimte voor de zon. Het wordt 19-22 graden bij een matige noordwestenwind.

Vrijdag begint de dag met zon, maar in de loop van de dag neemt de bewolking toe. Er kan wat lichte regen vallen, maar veel zal dit niet voorstellen. Het wordt 21-24 graden en er staat weinig wind.

Zaterdag loopt de temperatuur op naar 25-29 graden. Mogelijk wordt in Zuid-Nederland lokaal de 30 gehaald. Aan het einde van de dag is er kans op een lokale onweersbui. Zondag worden er meer buien verwacht en moet de temperatuur flink inleveren.

Begin volgende week is het weerbeeld licht wisselvallig met van tijd tot tijd zon, maar ook en enkele bui. Met in de middag 21-25 graden ligt de temperatuur rond of iets boven normale waarden voor augustus.

Artikel delen:

Reageer