Fietser gewond na aanrijding Commissarislaan

Zwolle – Op dinsdagochtend 11 augustus vond aan de Commissarislaan een ongeval plaats tussen een auto en een fietser.

Een 40-jarige man uit Zwolle reed met zijn auto over  de Commissarislaan komende uit de richting van de Van Hasseltmarke. Ter hoogte van de kruising van de Commissarislaan met het fietspad van het Steenweteringpad zag de automobilist een 21-jarige vrouw uit Zwolle over het hoofd, die op de fiets op het fietspad reed. De vrouw kwam daarbij ten val en kwam op de auto terecht. Zij werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Artikel delen:
Reacties 7
 1. Tja, die kruising is komende vanaf het winkelcentrum zó onoverzichtelijk dat het vanzelf eens fout moest gaan daar… Alhoewel dit ongeval in de andere richting lijkt te zijn gebeurd… ik wil niet naar conclusies springen, maar fietsers zonder licht zijn ook een probleem daar (en overal).


  ⚠️ Meld

 2. Die kruising is door de heg zo onoverzichtelijk dat je als automobilist gewoon moet stoppen. Je kunt niets zien en de fietser had voorrang want het is een voorrangskruising.

  De automobilist had gewoon een zin om te stoppen


  ⚠️ Meld

 3. Dat is dan de tweede in korte tijd. Beiden op klaarlichte dag. De Commissarislaan is gewoon veel te druk (bijna iedereen verlaat de wijk via die kant richting het winkelcentrum)en er wordt veel te hard gereden en tevens is het kruispunt vanaf het winkelcentrum heel onoverzichtelijk door die heg. Met name ‘s-avonds knallen de automobilisten er over zonder het gas los te laten.
  De gemeente heeft blijkbaar geen lering getrokken uit het dodelijk ongeval op de provincieroute waarna de straat ineens wel aangepast kon worden met bussluisen. Het zal dus nog wel eens vaker misgaan.


  ⚠️ Meld

 4. straat ineens wel aangepast kon worden met bussluisen

  De provincieroute was toch altijd al , dus vanaf het begin afgesloten d.m.v. bussluizen

  Ik vind die versmalling in de Commissarislaan (lijkt op een bussluis) al levensgevaarlijk savonds als ik daar fiets.


  ⚠️ Meld

 5. “De provincieroute was toch altijd al , dus vanaf het begin afgesloten d.m.v. bussluizen”

  dacht het dus niet. is pas later gekomen.
  Die versmalling is inderdaad een flutoplossing en levert meer gevaar op dan dat voorkomt.


  ⚠️ Meld

 6. Chris schrijft:

  ik wil niet naar conclusies springen, maar fietsers zonder licht zijn ook een probleem daar (en overal).

  Tja, ook ik wil geen conclusies trekken maar automobilisten die het fietspad niet echt in de gaten houden en er gewoon op rijden zonder voorrang te verlenen is ook een probleem.

  Aannames zijn snel gemaakt en het beschuldigende vingertje is snel uitgestoken.


  ⚠️ Meld

Reageer