Zwolle verwelkomt kermis

Zwolle – Van 14 t/m 23 augustus kunt u weer genieten van de Zwolse Zomerkermis in de binnenstad van Zwolle. Exploitanten zijn deze dagen al druk in de weer op hun attracties op te bouwen.

Kermis Zwolle

Het kermisprojectteam, met vertegenwoordigers van ondernemers, inwoners, kermisexploitanten, politie en gemeente, heeft haar best gedaan om een gevarieerde kermis op te zetten met voor ieder wat wils. Uiteraard zitter daar weer een aantal spectaculaire attracties bij! Speciaal is dit jaar de kermistrein, genaamd “Zwolse Kermisexpress”. Een unieke attractie voor jong en oud. De Zwolse kermisexpress start en eindigt bij het parkeerterrein Noordereiland, u kunt desgewenst bij verschillende haltes onderweg op-en afstappen. De Zwolse Kermisexpress rijdt gedurende de kermis tussen 13:00 en 19:00 uur, een speciaal parcours door de binnenstad en over het kermisterrein en kost €1,- per persoon.

13-08-2009_opbouw_zomer_kermis_2.jpg

13-08-2009_opbouw_zomer_kermis_6.jpg

13-08-2009_opbouw_zomer_kermis_4.jpg 

Het kermisparcours heeft dit jaar ruim vijftig attracties en loopt vanaf de Korte Ademhalingsteeg, via het Grote Kerkplein, Luttekestraat, Grote Markt en Melkmarkt en mondt uit bij het Rodetorenplein. Naast de kinderattracties en kramen met lekkernijen is het kermisprojectteam erin geslaagd een aantal nieuwe, bijzondere attracties neer te zetten. Zo kunt u genieten van Het Beest, een spectaculair, prehistorisch monster waarin u door de ingewanden kunt dwalen. Een andere publiekstrekker is de Maxximum Booster, een attractie waarbij u veertig meter de lucht in geschoten wordt; een must voor de ware sensatieliefhebber! Maak van uw kermisbezoek een vermakelijk familie uitstapje. Combineer een dagje naar de Zwolse zomerkermis met een dagje winkelen in de prachtige binnenstad. Of geniet van een lekker drankje en hapje op gezellige terrassen rondom het kermis-parcours. Voor meer informatie kunt u terecht op de speciale website over de Zwolse zomerkermis: www.zomerkermis.zwolle.nl.

13-08-2009_opbouw_zomer_kermis_1.jpg

13-08-2009_opbouw_zomer_kermis_3.jpg

13-08-2009_opbouw_zomer_kermis_7.jpg

Artikel delen:
Reacties 20
 1. Wordt vast weer leuk.
  Alleen jammer dat ze zo pochen over al de spectaculaire attracties die ze dit jaar hebben terwijl het elk jaar zo goed als het zelfde is…


  ⚠️ Meld

 2. ja inderdaad en als je in bv tilburg bent geweest is dit maar een kleine fuk kermisje. Zwolle doet altijd groots terwijl het maar niks voorsteld en ojee als ergens het geluid te hard is.


  ⚠️ Meld

 3. Waarom organiseren ze die kermis eigenlijk midden in het centrum. Er zijn nu toch genoeg evenementen-locaties in Zwolle (wezenlandenpark, ijsselhal, rodetorenplein)?
  Volgens mij heb je er in het centrum meer last dan lust van.


  ⚠️ Meld

 4. Ik denk dat ik ook maar eens een kijkje moet nemen!

  Waarom in het centrum? Dat is natuurlijk waar een kermis thuishoort! Net zoals de ijsbaan in de winter!
  Als je besluit in het centrum te willen wonen heb je deze “overlast” natuurlijk in je afweging meegenomen en op de koop toe genomen 😉


  ⚠️ Meld

 5. @karmis.

  Hoezo meer last ervan dan?? waarom word er geen markt op de wezelanden gehouden? aangezien het ook een last is?

  na mijn weten werkt een kermis het beste midden in het centrum 🙂


  ⚠️ Meld

 6. Als ik Themepark.nl moet geloven zijn er veel attracties hier geplant die niet meer komen. De impact zou bijvoorbeeld in Oss staan inplaats van hier in Zwolle.

  Dus waarschijnlijk komen er wat vervangende attracties..


  ⚠️ Meld

 7. Plantje ik ben het roerend met je eens dergelijke evenementen horen in de binnenstad.Ze hebben ooit het idiote voorstel gedaan de weekmarkt naar de Ijsselhallen te verplaatsen.Iedere weldenkend stadsbestuur moet willen dat een weekmarkt nog steeds een trekpleister is en zal dan ook de faciliteiten moeten aanbrengen die bij een moderne markt hoort.Onlangs in Maastricht en Middelburg gezien hoe als dat er uit ziet,misschien kunnen de beleidsbepalers daar eens een kijkje nemen i.p.v achter de p.c een markt op te zetten.


  ⚠️ Meld

 8. p.s plantje we hadden in Zwolle een prima organisatie van Zwolse mannen,die zonodig vervangen moesten worden door externe bureaus en later weer door managers en ander goed betaalde figuren.Het is nooit meer zo goed geweest als toen.


  ⚠️ Meld

 9. @ wichert: als de beleidsbepalers maar niet te vaak op dienstreis gaan. Dan staan immers alle klagers weer klaar om “SKandaal” te schreeuwen. De makkelijkste? Laat ze aan het werk gaan!


  ⚠️ Meld

 10. In Limburg is de kermis echt een feest! Gezellig joh! In Venray hebben ze ook nog eens een behoorlijk grote kermis.
  Bovendien ga je bij mensen in de kerkdorpen op visite als ze “kermis” hebben. Die kermis stelt dan niets voor… gewoon dezelfde bots auto’s, draaimolen en touwtje-trek die ze in alle dorpen hebben staan, maar het gaat om de gezelligheid!

  De cafés hebben dan bandjes staan en uiteraard wordt er gewoon goed gedronken 🙂


  ⚠️ Meld

 11. kermis in zwolle !! gaap….
  Enigste wat ik altijd bijzonder spectaculair vindt zijn de prijzen , met name de oliebolprijzen.85 ct per stuk. Bak je ze zelf ben je voor 15 ct klaar incl olie gas enz. En zijn ze zeker weten lekker. Heb je nog die kindermolen voor kleine kids waarbij de ouders ook moeten betalen als je de kleinste wilt vasthouden. Pluspunt voor de kleinen is die kindermolen met bootjes in water. Die man doet het altijd leuk. Behalve dat, mag de recessie nog wel ff w88.


  ⚠️ Meld

 12. @ Plantje

  maar het gaat om de gezelligheid!

  Strak streven! Maar die “ik als hardwerkende man” van een ander draadje, stinkt én teveel naar Tante TON en komt zo “kijk mij eens” over. Ook is het typisch zo’n “uitsluitende subjectieve gil”; hier in de plantsoenen werken ze hard en aan de lopende band. Als je (bijv. als ondernemer) veel uren draait wil dat nog niet zeggen dat je hard werkt. Dat doe je meestal omdat het je eigen geldbuidel betreft. Ach en op veel meer plekken, maar een beetje relativeren is niet verkeerd.


  ⚠️ Meld

 13. kortingsbonnen
  hallo allemaal,
  kan ik ergens kortingsbonnen voor de kermis krijgen / downloaden?
  graag een berichtje.
  dank! Grote smurf


  ⚠️ Meld

Reageer