Het weer: zomers

Zwolle – Vrijdag begint de dag met een lokale mistbank. Al snel verdwijnt de mist en de rest van de ochtend is het zonnig. De temperatuur loopt op naar 22-24 graden bij een zwakke tot matige zuidwestenwind.

13-08-2009_weerfoto.jpg

In de loop van de middag krijgen we vanuit het westen te maken met een toename van hoge bewolking. Vooral in het noordwesten en noorden van het land krijgt de zon het moeilijk om nog door de wolken heen te schijnen. In de avond kan er op de Wadden lichte regen vallen. De zuidwestenwind trekt aan de kust aan tot vrij krachtig, 5 Bft. Zaterdag bevinden we ons in warme lucht. Er zijn zonnige perioden en bij een matige zuidwestenwind loopt de temperatuur op naar 25-28 graden. Alleen in Noord-Nederland, waar meer wolken zijn blijft het kwik steken rond 23 graden.

Zondag wordt de warme lucht met buien en een stevige westenwind verdreven. Met 19 graden in het westen tot 22 graden in het oosten is het een stuk minder warm dan zaterdag.

Maandag verbetert het weerbeeld. Er is een enkel buitje mogelijk, maar het grootste gedeelte van de dag verloopt droog. Met af en toe wat zon wordt het gemiddeld 20 graden.

Dinsdag is er meer zon, blijft het droog en wordt het met 21-25 graden weer duidelijk warmer. Voor de rest van de week zijn de verwachtingen nog licht onzeker, maar er is een vrij grote kans op zonnig, droog en warm zomerweer!

Artikel delen:

Reageer