Louis van Gaal steunt Daklozenmarathon Zwolle

Zwolle – De droom van dakloze Jan van Bloemendaal zal, zoals het er nu naar uitziet, op 19 september 2009 in vervulling gaan! Hij droomde van een sponsorloop waar daklozen aan deelnemen, maar ook bijvoorbeeld bedrijven en studenten. Hij gaat dit realiseren via het project Samen maken wij de stad. De organisatie heeft daarbij support gekregen uit onverwachte hoek: voetbalcoach Louis van Gaal heeft inmiddels zijn steun uitgesproken voor de bijzondere sponsorloop in Zwolle en wordt ambassadeur van de Daklozenmarathon.  

Daklozenmarathon Zwolle 

Doel is om met de opbrengst van de sponsorloop een groot feest te organiseren voor mensen die zich aan de rand van de samenleving bevinden. Dankzij de organisatie van zakenmensen CBMC, Stichting Present en Tactus, die Jan terzijde staan bij de voorbereidingen, kan Jan´s droom werkelijkheid worden. Medio september lopen zwervers en spotievelingen een prachtig parcours door de binnenstad van Zwolle. De opbrengst van de daklozenmarathon worden gebruikt voor een spetterend feest eind september in het Park de Wezenlanden. Er leven volop ideeën bij burgers, bedrijven en instellingen voor de ontwikkeling van de stad Zwolle. Het besef groeit dat die ideeën eerder realiteit worden als er wordt samengewerkt. Met Samen maken we de Stad laat Zwolle zien dat er meer mogelijk is als initiatieven uit de stad een podium krijgen om samenwerkingsverbanden op te zoeken: samenmakenwedestad.nl.

Kunstenares Wilma van Veen heeft aangeboden een schilderij te maken terwijl zij op een platte kar de route van de marathon aflegt. Een deel van de opbrengst van een stripboek over de Sassenpoort wordt door auteur Paul Reichenbach ter beschikking gesteld.

De plannen van Van Bloemendaal reiken zelfs al verder. In de winter wil hij een ijsbaan in Park de Weezenlanden. Maar eerst maar eens de daklozenmarathon voor elkaar krijgen! De datum is inmiddels geprikt: 19 september! Vrijhouden dus!

Artikel delen:
Reacties 8
 1. Hij was wel zo slim om op tijd bij die Dirk Scheringa weg te zijn. De man die bij de vorige verkiezingen nog minister wilde worden voor het CDA. Nu een beetje ruzie maken met Ribery en op visite op de camping van carnavalsdeejee van Dooremolen. Als ik van vakantieverhalen hoor hoe racistisch ze zijn in Zuid-Duitsland, hoop ik echter dat dat verhaal een uitzondering was.

  ============

  Laten we het vooral over de marathon hebben….


  ⚠️ Meld

 2. Dan de clou maar

  Doel is om met de opbrengst van de sponsorloop een groot feest te organiseren voor mensen die zich aan de rand van de samenleving bevinden. Dankzij de organisatie van zakenmensen CBMC, Stichting Present en Tactus, die Jan terzijde staan bij de voorbereidingen, kan Jan?s droom werkelijkheid worden.  ⚠️ Meld

 3. Op zich is het een leuk idee,maar wat ik mij er van moet voorstellen,geen idee.
  Het lijkt mij nou niet bepaald een doelgroep die veel aan sport doet.
  En wat het feest betreft gun ik het ze wel in deze voor hun vaak sombere toekomst .
  Misschien dat het voor hun een dag zal zijn zonder zorgen en waar ze eventjes feest en plezier kunnen maken.


  ⚠️ Meld

 4. een ijsbaan in de weezenlanden ,iets voor Saluti of Talamini???Lowie met een Tirolerpakje in de dubbele axel???Het is nog zomer maar ik verheug me er nu al op


  ⚠️ Meld

 5. Zou (minstens) zijn 2e bezoek aan Zwolle worden. Van het eerste heb ik nog een foto. Bij WVF zette hij daar een jochie van een jaar of 6, die een vraag van een PR-boy oplas, voor l*l. Tijdens de bekendmaking van de landelijke opbrengst van het Zwaluwentoernooi. Heb er nog een pic van omdat hij de onderarm van onze tweeling tekende; dat dan weer wel 😉


  ⚠️ Meld

Reageer