Tafeltennisweek Zwolle succesvol verlopen

Zwolle – Deze week werkten maar liefst 38 jeugdleden van Tafeltennis Zwolle, in leeftijd variërend van 8 tot 18 jaar, zich in het zweet tijdens de vijftiende tafeltennisweek van Tafeltennis Zwolle. Een hele week met tafeltennis- en conditietraining om de jeugd goed voor te bereiden op de nieuwe competitie die over een paar weken begint. En elke middag een andere leuke activiteit.

14-08-2009_tafeltennisweek_4.jpg

Maandagmiddag zijn de deelnemers wezen zwemmen. Verder stond onder andere nog een andere wateractiviteit en een uitstapje naar een pretpark op het programma. Woensdagmiddag kwam de in tafeltenniskringen zeer bekende trainer Anne Vlieg zijn kunsten laten zien. Hij vertelde aan de jeugd over het materiaal waarmee gespeeld kan worden. Die avond werd elke deelnemer gekoppeld aan een seniorlid van Tafeltennis Zwolle voor een dubbeltoernooi. Vrijdag werd de week afgesloten met een onderling toernooi. Daarin konden de nieuw geleerde tafeltenniskunsten worden vertoond.

14-08-2009_tafeltennisweek_1.jpg

14-08-2009_tafeltennisweek_2.jpg

14-08-2009_tafeltennisweek_3.jpg

Uitslagen:

Categorie 1

  1. Herman van Ommen
  2. Michael Bremmers
  3. Janninka Kin

Troostronde:

  1. Brandy Nguyen
  2. Ruben Kamer

Categorie 2

  1. Jasper van Klinken
  2. Juliëtte Veneman
  1. Robin Jansman

Troostronde:

  1. Boudewijn Sikkens
  2. Jesper Holterman

De tafeltennisweek is al jaren een groot succes. Met 38 deelnemers was deze editie de succesvolste uit de geschiedenis. De accommodatie van Tafeltennis Zwolle liet het niet toe dat alle deelnemers tegelijk konden trainen. Ook over de begeleiding viel niet te klagen. Gemiddeld waren er zo’n 6 trainers per training (en in totaal ongeveer 10) en veel vrijwilligers voor de conditietraining, de middagactiviteiten en het vervoer daar naartoe, het eten en de mentale ondersteuning maakten de week mogelijk.

De tafeltennisweek was de eerste activiteit van Tafeltennis Zwolle in het sportjaar 2009-2010. Volgende week worden ook de normale trainingen hervat en bruist het weer van de activiteiten in de speelzaal aan de Albert Cuypstraat en op de andere tafeltennislocaties in Zwolle.

Artikel delen:

Reageer