Het weer: droog en zonnig

Zwolle – Vandaag is het minder warm dan gisteren. Toch is de temperatuur normaal voor het tijd van jaar. Het blijft overwegend droog en zonnig. Maandag kans op een bui, dinsdag droog. Woensdag stijgt het kwik naar zomerse waarden. Donderdag wordt het tropisch… 

 15-08-2009_weerfoto.jpg

Vanochtend begint op de meeste plekken met zon. Alleen boven het oosten ligt het restant van een band met bewolking. Die trekt naar het oosten weg en komt ook daar de zon erbij. Het is al vrij warm. De temperatuur om 06:00 liep uiteen van 15 graden in de Achterhoek tot bijna 19 graden aan de kust van Zuid-Holland. Vanmiddag schijnt de zon veel, later in de middag ontstaan er stapelwolken Het wordt op de Wadden 21 graden, in het midden van het land stijgt het kwik naar 24 graden. In het zuiden van het land wordt mogelijk 27 graden. Er staat een matig, aan zee vrij krachtig wind. Ideaal voor de mensen die vandaag het water opgaan. Voor meer informatie kunt u het watersportbericht lezen. De lucht is wel vrij vochtig waardoor het wat benauwd aanvoelt. Vanavond is het overwegend helder. Vanuit het westen neemt de bewolking meer toe, maar het blijft droog. Goed nieuws dus voor de mensen die een barbecue hebben gepland. Vannacht koelt het af naar gemiddeld 14 graden. Een storing passeert ten noorden van ons. De kans op buien is er klein, de meeste regen valt op de Noordzee.

Morgen is er zon, maar ook veel sluierbewolking. Later ontstaan er ook stapelwolken die in de middag kunnen uitgroeien tot enkele (onweers)buien. Met een westenwind ligt de middagtemperatuur rond 24 graden. Een prima temperatuur voor de zomer!

Dinsdag wordt een zonnige en droge dag, maar de temperatuur is vergelijkbaar met met maandag, ongeveer 22 graden. Het zuiden merkt weinig van de koele lucht , want daar wordt het met 25 graden zomers warm.

Woensdag draait de wind naar het zuiden en dan schiet de temperatuur weer omhoog. Met de zon en aanvoer van warme lucht stijgt het kwik naar circa 25 graden.

Donderdag schijnt de zon volop en wordt het mogelijk 30 graden! De wind draait naar van het zuidoosten naar het westen en in de middag neemt de kans op buien vanuit het westen toe. Vooral aan het einde van de middag kunnen flinke onweersbuien tot ontwikkeling komen.

De dagen er na lijken we het mooie weer even kwijt te zijn. Dan daalt de temperatuur en neemt de kans op regen weer toe.

Artikel delen:

Reageer