Burgemeester van Kampen erelid van Zwols gilde

Zwolle – Afgelopen zaterdag werd in Kampen tijdens het zeer druk bezochte internationale striptekenfestival het stripboek "De schat van de Sassenpoort" van Zwollenaar Paul Reichenbach gepresenteerd. Het boek speelt zich voornamelijk af in Zwolle en biedt naast een spannend verhaal ook een keur aan bekende Zwolse monumenten en herkenbare plekjes.

stripboek.jpg

Dit onvervalste stukje Zwolle promotie vond daar gretig aftrek onder de vele aanwezige striptekenliefhebbers en burgemeester Oosterhof van Kampen als grote voortrekker van het Kampense striptekenfestival stelde fijntjes vast dat Zwolle hier toch wel een behoorlijk PR steekje had laten vallen. De Stichting Levende Stadsgeschiedenis Zwolle was echter wel aanwezig om het striptekenfestival ludiek op te luisteren en de openingshandeling mede te mogen verzorgen. De Stichting maakte van de gelegenheid gebruik om de binnenkort afscheid nemende burgemeester Oosterhof vanwege zijBn belangstelling voor historische presentaties en zijn betrokkenheid bij de Zwolse Hanzebroeders te benoemen tot erelid van de Zwolse Stichting Levende Stadsgeschiedenis en het daaraan verbonden St. Michaelsgilde. Hij toonde zich zeer verrast en aanvaarde deze titel in dank.
Artikel delen:
Reacties 9
 1. Stripboek
  Ik ben bang dat dit stripboek nergens in de Zwolse boekwinkels verkrijgbaar is. Ik zou je aanraden om naar Muziekhandel Reichenbach in de Sassenstraat te gaan, die heeft ze misschien wel en ze kunnen je zeker zeggen waar ze wel te krijgen zijn.


  ⚠️ Meld

 2. Muziekhandel Reichenbach op Hyves
  Het stripboek kost 6,50 euro. O.a. te verkrijgen bij Muziekhandel Reichenbach in Zwolle en Kampen.

  Binnenkort leuke acties voor de leden van de Muziekhandel Reichenbach Spot.


  ⚠️ Meld

Reageer