Het weer: zonnig

Zwolle – Dinsdag begint de dag met een lokaal mistbankje. Al snel zal de zon overal goed te zien zijn en de lucht flink opwarmen. In de middag komt de temperatuur uit tussen 22 graden in Leeuwarden en 25 graden in Arnhem en Eindhoven. Er ontstaan enkele stapelwolkjes, maar ze groeien niet uit tot buien. De wind is zwak en komt uit het westen. In de avond draait de wind naar het zuiden. De nacht verloopt helder en het koelt af naar een graad of 13.

18-08-2009_weerfoto.jpg

Woensdag wordt een dag met veel zon. Er zullen amper wolken te vinden zijn en een zwakke tot matige zuidenwind voert warme lucht aan. Het wordt behoorlijk heet. In het zuiden en midden van het land wordt het 30-31 graden, in Groningen en Friesland wordt het 28-29 graden en op de Wadden is het met 27 graden het minst heet. Donderdag begint de dag ook met zon. Het kwik zal snel oplopen naar 30 graden. In het zuiden en oosten van het land gaat het er ook overheen. In het westen draait de wind het eerst van zuid naar zuidwest en door aanvoer over water wordt het daar minder warm. In de loop van de dag ontstaan er stapelwolken die kunnen uitgroeien tot fikse onweersbuien. Momenteel lijken de meeste buien pas in Duitsland te ontstaan en zou West-Nederland het wel eens droog kunnen houden.

Vrijdag is het een stuk minder warm dan donderdag. De middagtemperatuur komt uit rond 21 graden. Er is een mix van wolken, zon en een enkele bui.

Tijdens het weekend wint de temperatuur weer een paar graden. Het weerbeeld is tamelijk zonnig, al is een enkele bui niet uitgesloten.

Artikel delen:
Reacties 2
 1. DICK
  Morgen wordt het strakblauw, dus ….. een dag later eindelijk geen stapelwolkenfoto.

  Aangezien het donderdag wel weer bewolkt wordt, zullen wederom tekst en foto niet met elkaar matchen!!

  ============

  Schande 🙂


  ⚠️ Meld

Reageer