Eerste paal bezoekerscentrum Scania Zwolle

Op 16 januari jl. sloeg algemeen directeur Evert Halvarsson van Scania Production te Zwolle, de officiële eerste paal van het nieuw te bouwen bezoekers centrum. In zijn toespraak ging hij in op de noodzaak van een goed geoutilleerd bezoekerscentrum.

Scania Production Zwolle is de grootste en modernste assemblagevestiging voor Scania Trucks. Het afgelopen jaar werden er ca 26.000 trucks afgeleverd door de fabriek in Zwolle. In het afgelopen jaar zijn er, ondanks de huidige wat krappe ontvangstmogelijkheden, toch nog zo’n kleine 6.000 bezoekers ontvangen uit heel West, Oost en Centraal Europa tot Australië en Japan toe. (Dit is exclusief de vele duizenden bezoekers die de jaarlijkse Open Dag bezoeken. Het afgelopen jaar waren dat er zo’n 7.000!) Zij zijn vooral geïnteresseerd in het productie- en logistieke proces. Daarnaast brengen locale en nationale overheden, werkgevers- en werknemersorganisaties, media, scholen en overige organisaties regelmatig een bezoek aan het bedrijf, dat vaak als een voorbeeld wordt gezien als het gaat om een moderne en eigentijdse bedrijfsvoering.

Aangezien de productie met grote sprongen toeneemt, vanaf februari a.s. zullen er zo’n 135 trucks per dag de fabriek aan de Russenweg in Zwolle uit rollen, wordt ook een toenemend aantal bezoekers verwacht.

Allemaal redenen waarom werd besloten tot een bescheiden nieuwbouw en verbouw van bestaande ruimtes. Hierdoor krijgt het bedrijf een bezoekersfaciliteit conform de Scaniastandaard. De oplevering wordt verwacht rond de zomervakantie.

Artikel delen: