Het weer: tropisch

Zwolle – Woensdag in de vroege ochtend komt er lokaal een mistbank voor. De mist verdwijnt snel en de rest van de dag staat in het teken van de zon. In een groot deel van het land loopt de temperatuur op naar 30 graden, alleen in de kop van Noord-Holland, het westen van Friesland en op de Wadden blijft het kwik net onder de 30 steken. De wind is zwak of matig en waait uit het zuiden. In de avond koelt het maar langzaam af. De minima in de nacht liggen rond 20 graden.

19-08-200920weerfoto.jpg

Donderdag begint de dag weer met zon. In het oosten en zuiden van het land wordt het met 33-35 graden nog warmer dan vandaag. In het westen komt geleidelijk meer bewolking binnen en ook zorgt de zuidwestenwind daar voor wat verkoeling. Hierdoor wordt dicht bij de Noordzee de 30 graden niet meer gehaald. Aan het einde van de middag neemt de kans op enkele fikse onweersbuien toe. Deze zullen in de nacht naar vrijdag de warmte uit het land verdrijven.

Vrijdag is het met 19-22 graden een stuk minder warm. Er zijn zonnige momenten, maar er komen ook een paar buien voor. De wind waait uit het westen tot zuidwesten en is meest matig van kracht.

Ook zaterdag is er nog kans op een enkel buitje, maar de zon krijgt zeker gelegenheid zich goed te laten zien. Met 21-24 graden wordt het alweer iets warmer.

Zondag gaat zijn naam eer aan doen. De kans op een bui is klein en met veel zon loopt het kwik weer op naar zomerse temperaturen van 25 graden of meer.

Daarna neemt de buienkans weer wat toe. De middagtemperaturen liggen met 21-24 graden begin volgende week rond of net iets boven de normale waarden voor eind augustus.

Artikel delen:
Reacties 17
 1. De minima in de nacht liggen rond 20 graden.

  Dezen groep mensen hebben het al zwaar en dan blijkt ook de dat ze koudste nachten hebben…

  Tijd voor Willem Lucht !!


  ⚠️ Meld

 2. Dick komt nauwelijks buiten want hij zit 23 uur per dag achter zijn pc-tje “nieuws” te verzamelen. Vandaar dat hij niet weet dat die fontein al maanden gedemonteerd is.8)


  ⚠️ Meld

 3. :D:D:D Zwollenaar. Gave creape-beelden heb je op je netvlies. Waarom heb je nou weer zoveel geïnhaleerd? Kom nooit in die hoek en ik schaam me niet om iets aan iemand te vragen die dat waarschijnlijk wel weet. Bovendien is zij wél vriendelijk en aardig.
  Maar hou ons op de hoogte van je volgende hallicunatie. Voor ons ook saaiheid-verdrijvend, werkdag-versnellend en zo valt er ook nog eens wat te lachen.


  ⚠️ Meld

Reageer