Landelijke viering Nationale Boomfeestdag in Zwolle

Zwolle – We vieren elk jaar de Nationale Boomfeestdag. Voor onze stad komt er nu een bijzonder jaar aan! Op woensdag 17 maart 2010 is Zwolle namelijk de locatie voor de landelijke viering van Nationale Boomfeestdag. Dat betekent dat heel Nederland zijn blik op Zwolle heeft gericht.

Uiteraard worden zoals ieder jaar bomen geplant, maar deze dag heeft een uitgebreid programma met landelijke gasten, een Kids4Trees songfestival en een informatieve groenmarkt voor jong en oud. Het thema van deze boomfeestdag is: Bomen maken onze buurt. Zwolle heeft natuurlijk elk jaar een boomfeestdag. De landelijke viering is een stuk grootser, waarbij de Stichting Nationale Boomfeestdag een officieel programma verzorgt. Naast 500 kinderen zijn er genodigden en wordt er een speciale bomencirkel geplant. De gemeente Zwolle zorgt voor alle voorbereidingen en werkt hierbij onder meer samen met allerlei ‘groene partners’ en uiteraard met het basisonderwijs. Betrokken en bewust De gemeente Zwolle wil de kinderen van groep 7 graag in de aanloop naar deze bijzondere dag betrekken bij bomen en groen.

De gemeente hecht grote waarde aan natuur- en milieueducatie. In samenwerking met diverse educatieve organisaties op het gebied van Natuur en Milieu is een menukaart naar alle scholen gestuurd. Scholen kunnen uit zes educatieve “gerechten” kiezen die allemaal met het ontdekken van bomen en natuur te maken hebben. Zodat de jongeren zich nog meer bewust worden van de biologische en ecologische rol van bomen en de waarde daarvan.

Oude Mars

Op de dag zelf planten kinderen van alle basisscholen uit Zwolle ook weer bomen. Bijzonder aan de plantlocatie van deze Boomfeestdag is dat het geen bos of park is, maar een nieuwe villawijk. Op de Oude Mars, in de kom van de Wijheseweg, ligt de plek waar honderd luxe woningen zullen verrijzen in een ruim, groen ingericht openbaar gebied. Bijzonder aan dit project is dat de eerste boomaanplant al plaatsvindt voordat de bouw begint. Bij de meeste nieuwbouwwijken staan eerst de huizen, dan pas komt het groen. Ook hoeve de Oude Mars speelt een rol tijdens de dag; daar wordt de groenmarkt gehouden.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer