Promo-stepraces in Zwolle

Zwolle – In Zwolle worden step-, ligfiets-,en roeifietswedstrijden verreden. Dit als aftrap van de Week van de Vooruitgang. Dat is een voortzetting van de vroegere autoloze zondag… De DUO-QUEST zal deze week openen.

Spotievelingen worden uitgenodigd om op 13 september 2009 op een mooi parcours je te meten met andere steppers. Grotendeels asfalt en chiptijdwaarneming. Er wordt een wedstrijd over zes ronden verreden op een parcours van 4,2 km. De route is deels een vast zomer trainingstraject van het stepteam Zwolle. Er geldt open deelname, iedereen kan zich inschrijven.

Kidsrace: 4 tot 9 jaar500 m tot 1 km
Pupillen: 10-12 jaar8,4 km (2 ronden)
Cadetten: 13-15 jaar16,8 km (4 ronden)
Junioren: 16-17 jaar25,2 km (6 ronden)
Senioren: 18-44 jaar25,2 km (6 ronden)
Veteranen: 45+25,2 km (6 ronden)

Iedereen wordt afgevlagd zodra de winnaar binnen is.

13.00Opening met de Duo-Quest
13:15Ligfiets wedstrijd
13:30Roeifiets wedstrijd
14:00Kids stepraces (4 t/m 9 jaar)
15:00Stepraces pup-cad-jun-sen-vet
15.15Huldigingen roei-& ligfietsers
16.16Huldigingen steppers
16.45 sluiting

 

Parkeren kan gratis in de wijk Stadshagen vlak bij de Goudplevierstraat te Zwolle.

Zorg dat je op tijd bij de meldtafel op start en finish bent, nummering en chips kunnen vanaf 12.00 uur tot uiterlijk 13.45 uur afgehaald worden. Huurchips dienen weer ingeleverd worden bij de meldtafel na de wedstrijd (dit binnen een half uur na de finish). Dat geldt even zo voor uw stuur en rugnnumers indien u geen NAF-licentie bezit.

Inschrijven en inschrijfgeld
Inschrijven kan tot vrijdag 11 september via onderstaand formulier. Op de dag zelf kan niet meer aangemeld worden ook niet voor de kidsrace.
Deelname is voor kidsrace gratis! (Voor kidsrace is er geen transponderchip nodig). Deelnemers aan kidsrace moeten wel hun eigen step of ministep mee brengen. In geval van het gebruik van een ministep is knie-, elleboogbeschermers en een helm een aanrader).

Voor pup-cad-jun-sen-vet steprace is het dragen van een helm verplicht en er geldt 5 euro p.p. inschrijfgeld (dit is exclusief eventuele chiphuur). Voor chips geldt op = op. Zodra we het maximum aantal chips uitgegeven stopt de inschrijving (dat melden we dan op deze site).

Iedereen neemt deel op eigen riscico, het dragen van een helm is verplicht bij de pup-cad-jun-sen-vet steprace. (Deelnemers moeten over een geldige WA verzekering beschikken). U kunt de organisatie niet verantwoordelijk stellen voor schade of letsel opgelopen voor, tijdens of na de wedstrijd).

 

Artikel delen:
Reacties 4
  1. Erg leuk ’trapkarretje’ ja. Dat ding jakkert lekker door. 30 km/h met twee personen op de lange afstand gaat uitstekend. Zonder trapondersteuning of andersoortige motor erin. Moet je alleen niet teveel paaltjes tegenkomen want er zijn plekken waar hij door z’n breedte niet langs past 😀

    Maar goed, het ding mag ook op de rijbaan. En voor auto’s heb ik nog nooit van die irritante paaltjes zien staan op de rijbaan 😛


    ⚠️ Meld

Reageer