Het weer: zeer warm

Zwolle – Donderdag begint de dag weer met zon. Het zou wel eens de warmste dag van het jaar kunnen worden met een middagtemperatuur van 30 graden vlak aan zee tot lokaal 35 graden in het oosten van het land. Doordat de lucht zeer vochtig is komt de Hitte-index zeer hoog uit! In de middag neemt de kans op enkele fikse onweersbuien toe. Deze zullen in de nacht naar vrijdag de warmte uit het land verdrijven.

19-08-2009_weerfoto_.jpg

Vrijdag is het met 19-22 graden een stuk minder warm. Er zijn zonnige momenten, maar er komen ook een paar buien voor. De wind waait uit het westen en is meest matig van kracht. Ondanks de hitte van vandaag en morgen wordt een hittegolf niet gehaald. Dit komt doordat het vrijdag minder dan 25 graden wordt. Ook zaterdag is er nog kans op een enkel buitje, maar de zon krijgt zeker gelegenheid zich goed te laten zien. Met 20-23 graden wordt het alweer iets warmer dan vrijdag.

Zondag gaat zijn naam eer aan doen. De kans op een bui is klein en met veel zon loopt het kwik weer op naar zomerse temperaturen van 25 graden of meer.

Maandag wordt nog een zonnige dag met hoge temperaturen, maar daarna neemt de buienkans weer wat toe. De middagtemperaturen liggen met 22-25 graden vanaf dinsdag rond of net iets boven de normale waarden voor eind augustus.

Artikel delen:
Reacties 15
  1. Waar je allemaal chagerijnige smoelen tegenkomt die amper “goedenmorgen” kunnen zeggen. De strippenkaart is ineens vervangen door een vaag, te manipuleren, pasje. Je wilt door de busraampjes naar buiten kijken het mooie Zwolle tegemoet, maar de je kunt nixxx zien door de beslagen en zwaar beregende ramen. Iedereen stinkt in de bus naar verregende kleding. Maar buschauffeur Jaap is gelukkig, zoals gewoonlijk wel aardig….dat dan weer wel.


    ⚠️ Meld

  2. Ach, zo is het ook Natascha….het is altijd goed toeven in het woest aantrekkelijke Zwolle. Als je bovendien oog hebt voor charmes, kom je ze ook tegen.

    Vandaag nog ff zwoel, zwetend, zomers “buffelen” deels niet in Zwolle. Maar ze hebben hier ook de zomer in de kop. Vanavond de nacht van Steenwijk. Gister op de terugweg nog even aan de Belterwijde gelegen….strak naast de weg.

    Maar Zwolle rulezzzzzzz


    ⚠️ Meld

  3. foi wat een bloedhitte ,maar gelukkig vanavond is het weer voorbij
    kunnen we eindelijk eens goed slapen en uitgerust weer aan het werk8)8)


    ⚠️ Meld

  4. Knol kan aankomende nacht echt niet normaal slapen denk ik, duurt zolang voordat de hitte uit huis is, mits hij een airco heeft natuurlijk.


    ⚠️ Meld

  5. Improvisatie op 3fm ivm de temperatuur is het draaiboek weggemikt: allemaal zomerplaten 8)

    Nu Kid Rock….moet ie toch echt wat harder…..All summer long.

    Hoop nog op Hot in the City.


    ⚠️ Meld

Reageer