Mogelijk weeralarm voor regio Zwolle

Zwolle – Vandaag is er eerst veel zon en de temperatuur loopt snel op. Er kan al een enkel buitje vallen. In het westen wordt het ongeveer 32 graden, in het oosten 35 graden. De wind is zwak tot matig uit het zuiden tot zuidoosten.

Vanmiddag trekken er vanuit het zuidwesten onweersbuien het land binnen. De kans is groot dat het zware onweersbuien zijn die gepaard gaan met zeer zware windstoten tot 110 km/h, mogelijk grote hagelstenen en lokaal veel neerslag. Ook kunnen ze zich verraderlijk snel ontwikkelen en tot gevaarlijke situaties leiden (WEERALARM). Aan het eind van de middag bereiken de buien het noordoosten. Tijdens de passage van de buien, die zich lijnen kunnen groeperen, draait de wind naar westelijke richtingen, neemt boven land mogelijk kortdurend toe krachtig en wordt aan de kust zelfs even hard. In de loop van de avond klaart het van het westen uit op. De westelijke wind neemt geleidelijk in kracht af en wordt boven land zwak tot matig, aan de kust vrij krachtig, 5. In de nacht naar vrijdag koelt het af naar een graad 15 en het is wisselend bewolkt.

Vrijdag zijn er perioden met zon en vooral in het westen en noorden kan een enkele bui tot ontwikkeling komen. De maximumtemperatuur ligt met een graad of 19 tot 23 een flink stuk lager dan donderdag. De wind is zwak tot matig uit zuidwest tot west.

Artikel delen:
Reacties 19
 1. Wordt het niet eens tijd bij de KNMI of onderscheid te maken in het niveau van de waarschuwing/het alarm. Ik probeer een alarm altijd serieus te nemen – ik heb de cabrio toch maar weer onder dak geparkeerd 😉 -, maar ik merk zelf al dat ik er immuun voor wordt.


  ⚠️ Meld

 2. Denk dat de strandondernemers er ook niet zo blij mee zijn. Het was geloof ik aardig rustig op de stranden door de waarschuwing….De mensen hadden denk ik toch wel tot een uurtje of 17.00 kunnen blijven liggen….en verteren :'(


  ⚠️ Meld

 3. Mij hoor je niet klagen… Zeker niet met dit mooie weer… 😉

  Mijn idee is alleen dat categorisering best aardig zou kunnen werken. Denk aan de orkaankracht-cijfers die je de komende tijd weer veel gaat horen. Vijf getalletjes: 1, 2, 3, 4, 5, maar toch heb je iets meer beeld van de ernst.


  ⚠️ Meld

 4. is het misschien een goed idee om de redactie van weblog zwolle naast de talloze fotografen op dit forum een professionele en betrouwbare weerman aan te stralen voor een vaste rubriek?
  volgens mij hebben we wim ten hove als zwols onderdaan die hier wellicht voor te porren is.
  ik heb met die deze code rood alles behalve relaxed bij de agnietenplas gelegen vandaag  ⚠️ Meld

 5. @ Verdieping & Knol; WeblogZwolle is een stichting die draait op vrijwilligers, dus

  een professionele weerman

  wordt al snel te kostbaar vrees ik.


  ⚠️ Meld

 6. Dick, de proffesionele commentaren van jou op dit dit forum gaan toch ook kosteloos de ether in!
  je maakt mij niet wijs dat wim ten hove voor gratis publiciteit en een goede fles wijn met de kerst zijn objectieve weers bevindingen niet met ons wil delen op dit forum.


  ⚠️ Meld

 7. 😀 Dank je verdieping! Als een prof het idd voor nop wil doen, ook omdat hij uit onze mooie stad komt… Het is een aardige man, da’s zeker. Even zeker als het feit dat je altijd mis schiet, als je nooit schiet. Maar ik had die “Oet Mor’n” in de gedachten. Die schijnt niets voor nixxx te doen en zijn beide dochters al tegen een paar leuke stuivers bij Giel op 3fm te hebben gestald. Je klinkt overtuigd, zou mooi zijn als de Admin dat ook is geraakt en contact op gaan nemen met persoon in kwestie.


  ⚠️ Meld

 8. @ Stoorvogel 17:35. Denk dat je dit bedoeld

  Netwerk (woensdag, Nederland 2, 20:25 uur, 373.000 kijkers) raakt nogal snel in paniek over het weer, aldus Jean-Pierre Geelen van de Volkskrant. ??Nog maar enkele maanden geleden onweerde het wat, en klaagde het tribunaal van de actualiteiten-rubriek ??s avonds het KNMI aan ?? waarom er geen weeralarm was afgegeven. Nu dreigt nieuw onheil: Nederland is niet voorbereid op de stijgende temperaturen. ⤽Elke graad warmer betekent 35 doden extra⤝, alarmeerde een man van de ouderenbond met ernstige gelaat. Daar lust Netwerk wel pap van.??

  Van die meeheulers met de onderbuik van NL.


  ⚠️ Meld

 9. Ben ook een fan van Ton. Zou het geweldig vinden als hij het Zwolse weer via WLZ zou leiden.
  Begrijp dat hij daar niet aan beginnen kan.
  …Eigenlijk ook niet!


  ⚠️ Meld

 10. Het weeralarm wordt geregionaliseerd. Volgens het KNMI bestaat het plan om per regio te bekijken of er een alarm moet worden afgegeven al langer.

  Gisteren werd een weeralarm afgegeven, maar de extreme weersomstandigheden waarvoor werd gewaarschuwd bleven uit. Het kwam het KNMI op veel kritiek te staan. Het instituut zegt dat er vooraf een inschatting moet worden gemaakt en dat er altijd een kans is dat de inschatting niet klopt.

  Er gaat nog meer veranderen, maar wat wil het KNMI niet zeggen. De plannen worden dit najaar gepresenteerd aan de Kamer door staatssecretaris Huizinga.  ⚠️ Meld

Reageer