KNMI kondigt weeralarm af

Het meteorologisch instituut KNMI heeft woensdag een weeralarm uitgegeven wegens een zware storm die donderdag over ons land zal trekken. Volgens de meteorologen is het hoogtepunt van de storm in de namiddag en avonduren te verwachten. 

Het KNMI voorspelt langs de kust een zuidwesterstorm, die tegen het middaguur windkracht 9 bereikt. Vrijwel het hele land krijgt te maken met zeer zware windstoten, van 100 tot 120 kilometer per uur. Ook dieper landinwaarts, ook in de regio Zwolle, kunnen zeer zware windstoten voorkomen. In het Waddengebied kan tegen de avond een zware storm, windkracht 10, de kop opsteken. Volgens het weerinstituut kunnen de windstoten verraderlijk zijn en grote schade aanrichten.

Artikel delen:
Reacties 31
 1. Vanmorgen viel het (zoals voorspeld) wel mee; er was nog ‘niets’ aan de hand. Ben benieuwd hoe het vanmiddag is. Ik hoop nog wel met de fiets naar huis te kunnen. Gelukkig heb ik grotendeels de wind pal in de rug.


  Maak melding

 2. schijnbaar zijn de constructies in stadshagen niet best. bij ons in de frankhuizerallee liggen er ook al een aantal dakpannen op de grond. En als ik het bekijk gaan er nog wel meer vallen denk ik. >:(


  Maak melding

 3. Bij het maagjesbolwerk is een deel afgezet ivm los liggende glasplaten.
  Tja ook aan manier of van de hang jongeren af te komen daarzo 😉


  Maak melding

 4. Bij het crematorium Kranenburg waar ik helaas moest zijn, stond
  ik buiten een sigaretje te roken, toen plotseling die glazen deuren open waaide en ze in duizenden stukjes op de grond uiteen vielen, dan schrik je wel even.


  Maak melding

 5. 18/1 15:30 uur: Turfmarkt ontruimd/afgesloten i.v.m. dreigend afwaaien dak watertoren. Parkeren verboden; ophalen geparkeerde auto ook!


  Maak melding

 6. Ik ben vanuit het werk door het centrum gefietst. Ik heb binnen een paar minuten 3x ‘blauw’ (sirenes van hulpdiensten) gehoord; de eerste keer brandweer die langs de gracht reed, de 2e en 3e keer weet ik niet wat het was. De 3e keer was geloof ik op de A28; ik reed daar onderdoor bij TCZ/Leerentveld


  Maak melding

 7. Nou in de diezerstraat vlogen de dakpannen op de grond. En de terug weg ben ik mooi met de bus naar huis gegaan, en er schijnt een woonboot los geraakt te zijn. Damn lekker weertje maar niet heus 😐 En toch zijn er stumperds die lekker gaan winkelen met dit weer ook al kunnen er dakpannen op hun kop donderen, suckers :S


  Maak melding

 8. flat aan tesselschade straat valt uitelkaar, spectaculair gezicht, hele auto bedolven onder bakstenen, nu alles afegezet
  gelukkig niemand bij gewond geraakt ofzo 😮


  Maak melding

 9. Sucker meldt zich…. nee, niet lekker gaan winkelen maar wel even naar de winkel om eten te halen. Dat is ge?«indigd met bijna in de sloot belanden met fiets en al en m’n fiets beschadigd.
  Waar het gebeurd was wel gru-we-lijk veel wind opeen gehoopt…… Ik werd gewoon van de weg getild. Ik had notabene 24 kg aan bakstenen me als extra ballast.


  Maak melding

 10. hmm dat ziet er wel heel erg dramatisch uit je zult er eentje op je kop krijgen :'( en dan te bedenken dat het nog veel erger kan gaan worden vanavond.


  Maak melding

 11. Bijna de hele zuidmuur van het nieuwe gebouw van de zwolse roei en zeil vereniging aan de Holtenbroekerdijk ligt eruit, we liepen net langs toen het gebeurde!!
  Foto’s zijn al verstuurd naar hier door mn maat.


  Maak melding

 12. Gretha, doe het rustig aan want het is op sommige plekken ?©rg verradelijk…
  .
  En die flat ziet er erg onaangenaam uit….. je zal er maar wonen…. 🙁


  Maak melding

 13. Dank je wel WFvN, ik ben weer terug, veel omgewaaide bomen over de weg.
  Bij een client voor de deur stond een boom op omvallen, stom gezicht hoe die tegels dan omhoog komen…
  Het was echt wel gevaarlijk op de weg.


  Maak melding

Reageer