Stratenfestival Zwolle weer een groot succes

Zwolle – Vrijdagavond vond in de binnenstad van Zwolle het jaarlijkse Stratenfestival plaats. In combinatie met de Zwolse Zomerkermis en de braderie op de Eekwal trok het festival ook dit jaar duizenden Zwollenaren naar het centrum. Al was het niet zo druk als het wel eens geweest is. Grote opstoppingen bij bijvoorbeeld de Jufferenwal en op het Gasthuisplein bleven deze editie uit.

festival_4.jpg
Zwieren en zwaaien op de Zwolse Zomerkermis… 

Voor iedereen was er wel iets te beleven. Voor de jeugd trad aan het begin van de avond de meidengroep Djumbo op. Voor de kinderen was er op de kermnis van alles te beleven. Jong en oud vermaakte zich in de diverse straten van Zwolle. Op het hoofdpodium in het Ter Pelkwijkpark traden onder andere de Harm Wolters, de Broot Band, Diep Triest en ‘Hokie Pokie’ Big John Russel op. De oudere jeugd vermaakte zich bij het Dance Event op de Potgietersingel. Nieuw dit jaar was een podium bij Lunchroom Blocks op de Diezerstraat. Dat bleek al gelijk een grote aantrekkingskracht te hebben op het festivalpubliek. Rond de klok van 01.00 uur was het feest voorbij.

festival_3.jpg 
Living statue op de Jufferenwal…

festival_11.jpg
Brood leek even terug in zijn Zwolle…

festival_20.jpg
Big John Russel…

Via Lees verder meer foto’s !

festival_5.jpg

festival_6.jpg

festival_7.jpg

festival_2.jpg
Indianen spelen op de braderie…

festival_8.jpg
Optreden op het Gasthuisplein…

fest_1.jpg
De feestband Diep Triest…

fest_2.jpg

fest_3.jpg

fest_4.jpg

festival_9.jpg
Onze eigen Harm Wolters zweept het publiek op…

festival_10.jpg
Met een polonaise als gevolg…

festival_13.jpg
Als vanouds…

festival_14.jpg

festival_15.jpg

festival_12.jpg
Een ‘Bombina’ van de Broot Band…

festival_16.jpg

festival_17.jpg

festival_18.jpg

festival_19.jpg 

festival_21.jpg

festival_22.jpg

festival_23.jpg
Do the Hokie Pokie… 

festival_24.jpg
De 66-jarige Russel wordt van het podium geholpen…

festival_25.jpg
Wilsum op het Gasthuisplein…

festival_26.jpg
Vanuit de Diezerstraat…

festival_27.jpg

festival_28.jpg

festival_29.jpg
Massa’s mensen…

festival_30.jpg

festival_31.jpg

festival_32.jpg

festival_33.jpg
Cuzco en Glenn Helder tijdens het Dance Event…

festival_34.jpg

festival_35.jpg

festival_36.jpg
Leden van de band Barricade op de Diezerstraat…

festival_37.jpg

Artikel delen:
Reacties 26
 1. het was een gezellig feest wat zal big jhon russel het warm hebben gehad, ik vondt het alleen weer schandalig duur 2 euro voor een half gevuld plastic bekertje bier.>:(


  ⚠️ Meld

 2. Supergezellig idd, de afterpary zeker ook! Grappig idd dat die “Herman Brood” zo lijkt. Heeft hij toevallig dezelfde naam als de ex-voetballer?

  Glenn Helder tijdens het Dance Event…  ⚠️ Meld

 3. Bedankt Ramon, vast dezelfde dus

  Anno 2008 is Glenn Helder vaste percussionist bij Feestcafé Bubbles te Amsterdam. Iedere woensdagavond verzorgt Helder hier een muzikale show, die afgewisseld wordt met een live DJ. In mei 2009 zal er een CD worden uitgebracht met de beste hits van Glenn Helder ft. Feestcafé Bubbles.  ⚠️ Meld

 4. het was een gezellig feest wat zal big jhon russel het warm hebben gehad, ik vondt het alleen weer schandalig duur 2 euro voor een half gevuld plastic bekertje bier.

  Da’s altijd zo met evementen. In ieder geval beter als bij de TT waar ik 3,- mocht neerleggen voor een glaasje plastic ding met bier.


  ⚠️ Meld

 5. 2 euro op een dergelijk evenement is ‘goedkoop’ te noemen.
  Als het halfvol en lauw is dan mag je er toch wel iets van zeggen, je kreeg immers niet wat je redelijkerwijs mocht verwachten.

  Het bier bij ‘The Beatles’ in het park was wel koud en vol.
  De muziek was ook goed!  ⚠️ Meld


 6. ALs je een goedkoop biertje wilt, dan moet er thuis maar eentje nemen… 😀
  Wat ik wel jammer vond is dat je bij het hoofd-podium met munten moet betalen die je bij de andere podia niet kunt gebruiken. 🙁

  Ik kon gelukkig wel weer inwisselen. :-*


  ⚠️ Meld

 7. Ja, daar gaan we weer, ik heb toch al zo’n hekel aan dat gekut met munten. In een Europa waarin we al flink genaaid zijn met die opgedrongen Euro en waarin elk land zo’n beetje deze eenheid heeft geaccepteerd moeten we plaatselijk weer zo nodig met muntjes gaan werken die elders niet bruikbaar zijn. BAH!>:(


  ⚠️ Meld

 8. duidelijke reactie joppuh. precies 2 euro legde dat vroeger maar eens uit 4 gulden 40 voor een bakkie bier onvoorstelbaar toch. ik wil best wat voor een goed glaasje bier betalen maar 2 euro ik vindt het niet goedkoop.


  ⚠️ Meld

 9. Joppuh doelde puur op muntjes die niet overal in te wisselen zijn. Moet toch te regelen zijn dat dat wel kan, met carnaval lukt het altijd. Idd knol, is 2 euri veel voor een plastic glaasje. Betaalde overigens bij de Keize 2.50 voor een Palm omdat we Jupiler een stuk minder lekker vinden…..Terwijl het wel in bloedtempo de Zwolse voetbakantines (incl de FC) en bijv. de Proosdij heeft veroverd. WVF biedt door het gezeur nu al een tijd ook Hertog Jan aan, wel voor een meerprijs natuurlijk. Maar die 2 euri betaal je overal al op festivals en terrasjes. Idd 4 gulden 40…..hoor Zalm nog tot een keer of 3,4 schreeuwen: “Het leven wordt niet duurder mensen, met de komst van de Euro”.:'(


  ⚠️ Meld

 10. Voordat de Euro geïntroduceerd werd, verhoogde men de prijzen in guldens “omdat het dan in Euro’s een mooi rond bedrag werd” Een van de grootste gotspe’s ooit! Tel daarbij op dat Nederland zijn gulden destijds structureel 20% te laag heeft laten waarderen, dan ook nog de verhogingen in Euro’s daarna en je snapt dat ik er een heel vieze smaak aan overhoud.


  ⚠️ Meld

 11. bij berkum hebben ze precies hetzelfde concept. jupiler dat papegaaiensap is niet te blaffen , hertog jan tegen meerprijs als je daar een paar van neemt dakschade de volgende dag.ook in het wijkcentrum de belt 1 euro 80 voor een glas hertog jan en met feesten 2 euro maar ja ik zal wel thuis blijven en daar een goedkoop biertje nemen ;D;D


  ⚠️ Meld

 12. Kan ik dinsdag mijn Weyenbelt-munten ook nog bij Eric en zijn broers inleveren. Thuis blijven? Omdat je anders teveel uitgeeft? Zonde van je weekend/feestweek/festival… Als je 80 bent kun je (as ’t ff meezit) ook nog thuisblijven.


  ⚠️ Meld

 13. Lauwig bier heb ik gelukkig niet gehad. Plastic bakkies zijn idd minder, als het merk dan nog bagger is kun je beter aan de cola gaan. Zeker gratis koud merk-bier is het lekkerst. Maar nou kom ik net bij een maat vandaan waar eerst een steenkouwe Grolsch-beugel-liter door de gootsteen moest, en daarna een Hertog-Jan (iets kleiner); beiden een eeuwigheig over datum :'( Doe dan maar een plastic bakkie….

  Maar goed; de kouwe Freddy’s smaakten ook uitstekend.;)


  ⚠️ Meld

 14. Wat een gezeur over bier. Ik heb me prima vermaakt in de Zwolse binnenstad. Het was er gelukkig niet te druk, de sfeer was meer dan goed en de muziek vermakelijk. Een muzikale topper zou voor een volgende keer mijn wens zijn.


  ⚠️ Meld

 15. Eens Leo, maar ik vrees dat er dan wel weer wat onverwachts (een ontmoeting oid) tussen zal komen om op tijd bij de topband te zijn. U2-tribute moet heel goed zijn geweest, was eigenlijk ook benieuwd naar The Police-tribute en die “BrooT” hierboven (natuurlijk m?t Bombina’s !) mogen zeker terugkomen. En ach Leo, in de Zwolse binnenstad kun je eigenlijk altijd goed wezen.


  ⚠️ Meld

Reageer