CSV ’28 wint toernooi met zevenklapper

Zwolle – Het 4e Gerard Schutte toernooi, georganiseerd door CSV ’28,  werd zaterdagmiddag onder prima condities gehouden. Goede deelnemers, lekker voetbalweer en een goede grasmat. Omdat zowel hoofdklasser Nieuw Buinen, als gastheer CSV ’28 (3e klasse) hun eerste twee wedstrijden wonnen, moest in de slotwedstrijd tussen beide ploegen uitgemaakt worden wie de uiteindelijke toernooiwinnaar zou worden.

 

gerard_schutte_2009_3600_470.jpg

En CSV ’28 had maar bar weinig tijd nodig om duidelijk te maken, wie dat zou zijn. Het verjongde CSV van trainer Arnie Pot liet een gedreven pot voetbal zien, waarbij de verdediging van Nieuw Buinen onder grote druk kwam te staan. De snelle buitenspelers Thomas Wieringa en Jouad Akloud werden steeds goed in de diepte aangespeeld en het middenveld van CSV was heer en meester. En dat spel had na 3 minuten al succes toen Jaoud Akloud goed werd weggestuurd en fraai inschoot (1-0). En twee minuten later had de score verdubbeld kunnen worden toen de doorgebroken Yavuz Özdemir in het strafschopgebied door de keeper ten val werd gebracht, maar scheidsrechter Schrik zag hier geen strafschop in.

gerard_schutte_2009_3521_470.jpg

gerard_schutte_2009_1067_470.jpg
Mister CSV, Hans Schot, feliciteert aanvoerder Jeroen Soppe met de toernooizege.

Voor meer foto’s en tekst, zie "Lees verder"

Uitstel van executie, want weer een minuut later zette Thomas Wieringa een combinatie op met Yavuz Özdemir en diens voorzet werd beheerst ingekopt door Jouad Akloud (2-0). Een situatie, die even later herhaald werd met opnieuw Jouad Akloud als de maker van het doelpunt (3-0), een echte hattrick! CSV ‘28 sneed door de verdediging van Nieuw Buinen als een warm mes door de boter en dat noopte de trainer Prinsen van Nieuw Buinen tot het wisselen van een tweetal verdedigers.

gerard_schutte_2009_3489_470.jpg
Patrick Speetjens, alleen voor de keeper. Helaas!

Het hielp niets, want niet veel later stuurde verdediger Willem te Vogt, spits Jaoud Akloud met een fraaie pass de diepte in en die kon zijn vierde doelpunt laten aantekenen (4-0). Nieuw Buinen herpakte zich en wilde de stand een wat dragelijker gezicht geven. Dat lukte. Eerst voorkwam Hans Stolte nog een tegendoelpunt, maar vrij vlot daarna liet Nieuw Buinen zien dat het wel degelijk voetballen kan. Een goed opgezette aanval via meerdere stations werd door middenvelder Roy Feiken afgerond met een fraaie stiftbal over doelman Peter Smit (4-1). 

gerard_schutte_2009_3498_470.jpg
Kunststukje van Jouad Akloud.

Waar CSV in beide voorgaande wedstrijden de teugels wat liet vieren na een verkregen voorsprong, ging het in de tweede helft geconcentreerd door met het goede spel. Een uitbraak van Thomas Wieringa werd nog besloten met een schot, net over het doel, maar enkele minuten later gaf diezelfde Wieringa een voorzet op maat aan Yavuz Özdemir en de kleinste man van het veld scoorde met het hoofd (5-1). En nog was de koek niet op. CSV kreeg nog een goede kans, toen Mayken Stolte met een steekpass Oumar Sylla in stelling bracht, maar de jonge middenvelder miste. Even later veroverde Jouad Akloud de bal op de helft van Nieuw Buinen. Hij ontweek twee maal een tackel en stelde vervolgens Oumar Sylla in staat om te scoren (6-1). Het slot was weer voor de “man of the match”, Jaoud Akloud. Hij strafte een verdedigingsfout van Nieuw Buinen ogenblikkelijk af en scoorde zijn 5e doelpunt in deze wedstrijd (7-1). Vlak voor het einde van de wedstrijd verdween er nog een subtiele stiftbal van Thomas Wieringa maar net over het doel van Nieuw Buinen. Met deze zevenklapper werd CSV ’28 de terechte winnaar van het eigen toernooi. 

CSV ’28 speelde in de volgende opstelling:  
Doel: Peter Smit Achter: Mayken Stolte, Han Stolte, Razi Kanseyo en Willem te Vogt (Kai Renwarin)
Midden: Oumar Sylla, Yavuz Özdemir en Mikel van der Vegt.
Voor: Jouad Akloud, Patrick Speetjens (Raphaël Rahajaan) en Thomas Wieringa.

Tekst: Maurits Vermeulen

 

De volgende 4 foto’s tonen een "overtreding" binnen het 16-metergebied. De scheidsrechter meende niet te moeten fluiten voor een penalty. Deelt u deze mening?

 

gerard_schutte_2009_3573_470.jpg

gerard_schutte_2009_3574_470.jpg

gerard_schutte_2009_3575_470.jpg

gerard_schutte_2009_3576_470.jpg
Artikel delen:
Reacties 17
 1. Een goed verstaander heeft maar aan een woord genoeg!

  Trainert Arnie is schijnbaar overgeschakelt naar de succesvolle tactiek van vv Berkum het afgelopen seizoen!

  Straks schakelt Zwolsche Boys C1 ook over !!


  ⚠️ Meld

 2. Je kunt nog zo’n goed tactisch concept in je kop hebben, als je spelers het niet uit kunnen voeren (hoeft niet eens te zijn omdat ze zo slecht zijn) is het waardeloos. Vaak word het allemaal ook veel te ingewikkeld gemaakt, bijvoorbeeld omdat een trainerT zo nodig zijn stempel op een team wil drukken. Sfeer in een team is volgens mij het belangrijkst. En voor een trainer zelf? Contacten en lijntjes.


  ⚠️ Meld

 3. @Dick

  Alsof dat jij schrijft makkelijk is. Ik haak nu al af. Wat voor contacten bedoel je en heb je het over looplijnen of die van de KPN??

  Geef mij Sir Alex Ferguson. Geeft vol passie een teambespreking waar niemand iets van snapt vanwege zijn Weelse acccent!


  ⚠️ Meld

 4. Sfeer creeeren? Misschien niet altijd even makkelijk, maar wel uiterst belangrijk. Denk dat trainer zijn ook niet makkelijk is, hoe ga je om met de nrs. 12-16 of nog meer? Etc. etc.

  Contacten en lijntjes met mensen die wat te vertellen hebben in de voetbalwereld.

  Haha Alex, de man die Jaap Stam dom behandelde en eeuwig kaugom blijft kauwen. Tja, succes heeft ie zeker. Denk dat je als goede trainer ook vooral goede mensen om je heen moet hebben. MvB had alleen vrienden en ja-knikkers om hem heen. Als je niet uitkijkt zit je dan in no-time in net zo’n schijnwereld als waar mannen als Ronaldinho in leven. Zag eens een docu over hem.

  Denk trouwens dat de hierboven genoemde Arnie wel een goede trainert is.


  ⚠️ Meld

 5. dick, zelf kon jij toch helemaal niet voetballen ??? je komt heel vaak met allerlei berichten over voetbal maar zelf kon je er niks van, zit dit je erg dwars anders kun je misschien hulp zoeken.


  ⚠️ Meld

 6. @DICK

  Arnie was vroeger een fijne voetballer om naar te kijken. Er tegen spelen ging je minder goed af, aangezien hij met zijn verstand speelde en dat zie je maar bitter weinig.

  Als trainert komt dat gogme ook wel goed van pas. De juiste eigenschpappen bezit hij, dus dat ben ik met je eens!


  ⚠️ Meld

 7. Lindeboom was ook een lust voor het oog en komt ook niet verder dan 13 in 1 dozijn cluppies als wijthmen en wvf, je moet ook nog iets te melden hebben als trainer ook al kun je het nog zo goed voordoen


  ⚠️ Meld

 8. @ joop, heb gewoon onder Kees K. nog in het 1e gestaan. Schakelde oa Jaap Wolf van WHC uit, waardoor we wonnen. Een tijd in het 2e, maar in het 3m-team geweldige successen gekent. Gewoon op karakter he. Dus idd niet écht goed nee. Je weet hoe de beste voetballers (Gullit, van Basten) het deden als trainert? Jij dan, je hebt overal wel commentaar op maar hoe voetbalde jij? Je top was IJsselmij toch? Hulp?? Haha, het blijft lachen met je.


  ⚠️ Meld

 9. @ Keess; Heb Arnie ook wel eens zien spelen, je kwalificatie klopt.

  was vroeger een fijne voetballer om naar te kijken. Er tegen spelen ging je minder goed af, aangezien hij met zijn verstand speelde en dat zie je maar bitter weinig.

  Kwam ome Lowie (overigens ook een begenadigd voetballer) niet voor het eerst met “gogme”? Idd belangrijk, een wedstrijd “lezen”.


  ⚠️ Meld

 10. Oe is’t met de Caps Lock Keess? Lowie… Maar bij FC Hollywood kon hij het nog wel eens heel zwaar krijgen. Co schiet helaas soms iets te veel uit zijn slof, daarom kon het toen ook niet meer bij Ajax. Maar o.a. de Kerstboom was van Co. Schijnt dat ie vorige week bij Sjek, “glij em er eens in”, van G. nogal ongenuanceerd was over Jol. Over aanvallend voetbal, maar er is ook een tijd geweest (ook met Ajax) dat hij zelf niet zo aanvallend voetbalde. Dat gekif op een ander schiet voor geen meter op en komt nog jaloers over ook, als je niet uitkijkt.
  Ook wel lachen met JC van de week, vond Studio Sport te kritisch worden haha. En die Personality-show rond Johan-3 en die ijdele Genee dan? Ok die “elleboog” moeten ze niet doen, maar dat is al wel een paar jaar oud. Daar was hij over gevallen. Vrees dat Danny Johan-1 maar weer eens teruggefloten heeft, waarop hij een l*lsmoes bedacht.


  ⚠️ Meld

Reageer