Oranjeweek Berkum 2009

Zwolle – In Berkum is zaterdag de traditionele Oranjeweek van start gegaan. De aftrap werd gegeven met activiteiten bij scouting Jan Lijdinggroep aan ’t Hoffpad. De opkomst was groot te noemen. Er was een hindernisbaan en kinderen konden hun eigen brood bakken. Daarna volgde bij de scouting een Hondenrace. Zaterdagavond kon de jeugd lasergamen in de sportzaal van de Weijenbelt en was er een jeugddisco.

dsc05776.jpg

Jaarlijks vindt in Berkum, in de maand augustus, het Oranjefeest plaats. De Berkumer feestweek duurt tot en met zaterdag 29 augustus. Dinsdag is er een 55+ middag. Er vindt voordat de Berkumloop gelopen wordt ook een jeugdprestatieloop plaats. Verder is er woensdag een kinderrommelmarkt, is er spijkerbroekhangen, donderdag een Casinoavond en vrijdag toneel. Zaterdag wordt het Oranjefeest afgesloten met kinderspelen, een optocht en het oranjebal.

dsc05718.jpg

dsc05796.jpg

dsc05801.jpg
De winnares met hond van de Hondenrace…

dsc05717.jpg

dsc05735.jpg

dsc05734.jpg

dsc05747.jpg

dsc05761.jpg

dsc05745.jpg

dsc05795.jpg

dsc05799.jpg

Artikel delen:
Reacties 29
 1. Het oranje feest wordt eigenlijk helemaal niet een leuk feest dit jaar.
  de arrogante bestuurders van de wijkvereniging hebben maar besloten
  om dit jaar geen prijzengeld meer te geven voor mooist versierde straat en ook geen startgeld meer te geven voor de grote wagens in de optocht, ook wordt de traditionele tompouce bij de koffie op zaterdagochtend afgeschaft. ook zijn de bierprijzen van 1,50 naar 2 euro gegaan tijdens het feest. uit protest heeft de hele straat bij ons geen geld gegeven aan de jaarlijkse collecte voor het feest.ik wil ook een kritische kanttekening maken naar de meeste bewoners van berkum die nog te beroerd zijn om een paar vlaggetjes op te hangen.of een leuke versiering te maken in de tuin.
  >:(>:(


  ⚠️ Meld

 2. wat ik kwalijker vindt is dat ieder jaar met de salverdaloop altijd dezelfde kenianen winnen. beroepslopers die het hele land op dit soort festiviteiten afsjouwen en overal met het prijzengeld ervandoor gaan. niet erg sportief.


  ⚠️ Meld

 3. datzelfde bestuur zit zichzelf elke week af te tanken op de zogenaamde vergadering, betaald wordt er echter nooit. @verdieping: over die kenianen en aanverwanten hebben we het al vaker gehad, gewoon niks meer geven met de collecte dan komen er vanzelf weer oer-hollandse namen op de uitslagenlijst te staan.


  ⚠️ Meld

 4. JOOP

  Juist we willen de Westra’s, Meulmannen, Knollen, Dekkers, Blommen en last but not least Platels weer op het erepodium zien !!


  ⚠️ Meld

 5. tot op de dag van vandaag verdomd dat zelfde bestuur om de platte kar van de zwolse fakir te vergoeden. een aantal jaar geleden werd er door vandalen een dag voor de grote oranje optocht brand gesticht op de fantastisch opgetooide platte kar van Alfred B. een schade post die opliep tot in de duuzenden guldens. echter het bestuur voelde zich hier niet verantwoordelijk voor en liet heer B zitten met alle onkosten.


  ⚠️ Meld

 6. Wat leuk om hier de forumleden van LWL Nederland te ontmoeten. Jullie hebben alleen de namen kleinganssei en sjakel verandert, maar toch leuk hoor. Alleen erg vreemd dat onze Berkummer leider Willem Lucht voor de gemeenteraadsverkiezingen in de verkeerde gemeente loopt te flyeren. Hij liep gisteren bij de Pompdagen in Heino. Willem schat de gemeente Zwollle groter in dan dat het is. En dat terwijl in zijn eigen Berkum feest is. Dat wist hij niet……… Fatale blunder zeg ik jullie. Tot ziens bij de Oranjefeesten.


  ⚠️ Meld

 7. De zoveelste fatale blunder van een nietszeggende hoog van de toren
  blazend bijeen geraapt stelletje.

  Tis te treurig voor woorden dat dit door wil gaan voor een lokale politieke partij en nog geloven dat ze met grote winst de gemeenteraad gaan bestormen.


  ⚠️ Meld

 8. Zet dinsdag in op een topatlete uit het woest aantrekkelijke Stadshagen bij de Salverdaloop. Ze zal voor de hoogste plaatsen gaan vermoed ik. We zullen haar met egards (;)) ontvangen aan de meet.


  ⚠️ Meld


 9. De reacties hier staan nogal in een schril contrast met de foto’s.
  Het was gisteren gezellig en zeker de kinderen vonden het leuk.
  Dit soort uitlatingen horen thuis op een ledenvergadering. Of is dit makkelijker…..  ⚠️ Meld

 10. Makkelijker zeker DV! Face to face in een groep je mening geven is een stuk makkelijker als vrijwilligers anoniem afkraken, onder verschillende namen natuurlijk.

  =========

  On-topic !!!


  ⚠️ Meld

 11. Meet & Greet met de een Winnaar uit Berkum lijkt me leuker dan een topatleet uit Burundi!!

  Idem voor de spelers van FC Zwolle. Liever Reijnen, Bakker of Vossenbeldt dan Guirino

  Toch??


  ⚠️ Meld

 12. ik kraak helemaal niemand af Dick dat is wel weer helemaal gemakkelijk zeggen, ben zelf jarenlang vrijwilleger geweest maar liep iedere keer tegen de muur van arrogante bestuurders aan.en als dv zegt dat deze opmerkingen thuishoren op een ledenvergadering is dit weer een vorm van arrogantie alles onder de pet houden in onze wijk maar zo werkt het niet.


  ⚠️ Meld


 13. De discussie interesseert me niet.
  Het gaat mij erom dat mensen van de scouting en andere belangstellenden hier komen kijken om een leuk stukje te lezen en een paar foto’s te zien.
  Ze zitten niet te wachten op de vuile was van wie dan ook.  ⚠️ Meld

 14. nou dv ik ben gisteren ook bij de scouting geweest , mijn kinderen zeiden alweer hetzelfde , het is ieder jaar hetzelfde niks vernieuwends.
  en dit weblog is toch om je mening te geven op een correcte manier.
  maar je kunt niet altijd de vuile was binnenboord houden.


  ⚠️ Meld

 15. @ knol Jij

  Het oranje feest wordt eigenlijk helemaal niet een leuk feest dit jaar….de arrogante bestuurders van de wijkvereniging (tot 2x toe)

  De prijs van de consumpties is toch geen zaak van de organisatie maar van de tent waar je consumpties kunt halen? Geen geld daarvoor en niet daarvoor, het SH-festival was bijna niet doorgegaan omdat het met de recessie supermoeilijk is sponsoren te krijgen. Jij schrijft dat ze maar hebben besloten, maar misschien kwam er wel gewoon minder geld binnen?

  Een ledenvergadering, puur met mensen die samen iets moois willen neerzetten is natuurlijk de plek om kritiek op die mensen te geven. Hier zie je elkaar niet eens. Zo zijn er nog wel 15 voorbeelden op te sommen van persoonlijk contact. En idd ook de mensen die wel genoten hebben (traditioneel velen) lezen dit hier.

  Trouwens, is Al(fred) B. een broertje van een andere Al B.?


  ⚠️ Meld

 16. dv jij bent ook wel lekker egoistisch, wees blij dat de berkummers dat zooitje ongeregeld daar gedogen. padvinderij blijft toch een beladen onderwerp


  ⚠️ Meld

 17. @ Joop

  Zullen we de padvinderij er buiten laten. We staan iedere keer klaar voor iedereen. En doen dit alles vrijwillig, we stellen ons terrein er voor open. En dan worden we nog afgeblaft ook. Als u problemen heeft met ons als scouting, komt u dan langs op de zaterdag en praat met ons. Dan zullen we samen uitzoeken of er iets veranderd kan worden. Ik heb gister nog te horen gekregen dat er nog genoeg berkummers zijn die niet eens weten dat wij er zijn! Wij hebben ongeveer 150 kinderen een leuke middag bezorgd, dit doen we onbetaald. En we worden door veel mensen gewaardeerd dat we het toch maar even doen!

  Een vriendelijke scouting groet Martijn


  ⚠️ Meld

 18. ik ben zelf bij de scouting geweest , hulde voor de vrijwillegers .
  maar ik mag toch wel zeggen dat het ieder jaar hetzelfde is en dat mijn kinderen daar gewoon niks meer aan vinden.


  ⚠️ Meld

 19. @ Martijn.

  Dat de insteek van de scouting van goede wil is betwijfel ik geen moment.
  Maar dat er genoeg berkummers niet van jullie bestaan/aanwezigheid weten lijkt mij een communicatie punt.
  Het lijkt mij dat een wijkvereniging ook bestaat uit een bestuur met leden en dat daar overleg wordt gepleegd over het reilen en zeilen van activiteiten en de besluiten gezamelijk genomen worden.


  ⚠️ Meld

 20. jammer dat de janlijdinggroep zo negatief in het nieuws komt. ik woon al jaren naast de oude waterzuivering in berkum en heb nog nooit enige overlast van de scouting gehad.
  ze hebben er een prachtig stuk grond, dat was vroeger wel anders op de bovenste verdieping aan het gasthuisplein.


  ⚠️ Meld

 21. de scouting wil ik ook niet negatief benaderen, hulde wat ze doen
  maar het is altijd hetzelfde dat mag toch wel gezegd worden of moeten we dit ook in een ledenvergadering aangeven? het gaat mij meer om het wijkbestuur dat alle ideen afkraakt en alle prijzen voor versieringen en optochten zomaar opdoekt . dit is toch ook niet in een ledenvergadering aangegeven?


  ⚠️ Meld

 22. de padvinders hebben het vroeger zo lelijke stukje bos in elk geval omgetoverd tot een paradijsje, van enige overlast is mij ook nog nooit iets ter ore gekomen, wel vreemd dat vele inwoners van berkum nog nooit van deze groep natuurliefhebbers gehoord hebben. @Knol: de berkumse gemeenschap heeft beduidend minder gegeven dan voorgaande jaren, zou het de crisis zijn of heeft de arrogantie van het bestuur ermee te maken ??


  ⚠️ Meld

 23. mijn kinderen hebben vanmiddag meegedaan aan de kinder salverdaloop, was goed en leuk georganiseerd ieder kind kreeg een medaille .toch een positief puntje tijdens het oranjefeest;)


  ⚠️ Meld

Reageer