Start nieuw kinderkoor in Zwolle: De Melodykids

Zwolle – Sta jij ook vaak voor de spiegel te zingen? Kun je niet stilzitten als je een liedje op de radio hoort? Wil je meer liedjes leren zingen dan die je op school zingt? Lijkt het je leuk om met andere kids te zingen en swingen? Dan hebben wij goed nieuws voor jou! Het bekende Zwolse Pop- en Musicalkoor de Melodysingers start in september met een nieuw kinderkoor: De Melodykids!!

Het nieuwe koor is er voor Zwolse kids van 6 t/m 16 jaar. En dat is niet een kinderkoor met kinderliedjes, maar met musicalhits en popliedjes! Het kinderkoor staat onder leiding van dirigent Martin Glas en samen met hem gaan de kids oefenen voor echte optredens! Vanaf 10 september wordt er elke week op donderdag van 18.30 tot 19.30 uur geoefend in wijkcentrum SIO, Thorbeckelaan 2 in Zwolle Zuid, en de kosten bedragen € 10,- per maand. Je kunt een inschrijfformulier aanvragen via het mailadres melodykids@melodysingers.nl.

De dirigent:

Martin Glas werd op 13 oktober 1961 te Leeuwarden geboren. Na zijn middelbare schoolopleiding volgde hij een vakstudie aan het Arnhems Conservatorium. Tijdens deze studie was hij al volop werkzaam in de korenwereld en werd hem al heel gauw duidelijk dat “lichte muziek” zijn voorkeur had. In 1987 studeerde hij af. Na zijn studie heeft hij zich, mede door het volgen van de cursus “lichte muziek” bij het SNK, volledig toegelegd op de methodiek van de lichte koormuziek. Tijdens deze applicatie heeft hij les gehad van o.a. John Damsma en Ted Koffeman. 

Naast het geven van grote concerten heeft hij meegewerkt aan cd-producties en radioprogramma’s, werkte hij samen met Michelle en Marit van Bohemen en begeleidde hij Emily (de winnares van het nationaal kindersongfestival 1996). Momenteel is Martin Glas woonachtig in Harderwijk. Naast eerdergenoemde activiteiten is hij druk met het opnemen, editen en masteren van begeleidingsbanden. Hij is oprichter van Swinging Squabble, een pop- en musicalgroep die zich toelegt op specifiek lichte koormuziek. Sinds maart 2002 is Martin Glas dirigent van de Melodysingers. Daarnaast is hij werkzaam bij nog drie andere koren.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer