Kans voor Miss Universe uit Zwolle

Nassau – Op de Bahama’s wordt zondagavond de nieuwe Miss Universe gekozen. De kansen voor de Nederlandse Avalon-Chanel Weyzig uit Zwolle worden verschillend ingeschat.

De modellen moeten een badpakken-, galajurken- en vragenronde doen. In diverse polls staat de Nederlandse op de vierde plaats en ze lijkt ook onder gokkers populair. Het wedkantoor Unibet noemt haar zelfs "een van de grootste kanshebbers". Twintig jaar geleden won een Nederlandse Miss voor het laatst. Maar volgens kenners van de verkiezing maakt Weyzig weinig kans, zij denken dat de Thaise Miss wint. De uitslag wordt rond 03.00 uur vannacht verwacht.

Artikel delen:
Reacties 6
 1. Venezuela won idd. Avalon-Chanel Weyzig haalde niet de finale van vijf kandidates, waaruit de jury de winnares koos. Twintig jaar geleden werd de Nederlandse Angela Visser tot de mooiste van het universum gekroond. Venezuela heeft een naam hoog te hoog te houden bij de Miss Universeverkiezingen. Het land won behalve vorig en dit jaar ook in 1979, 1981, 1986,en 1996. Alleen de Verenigde Staten hebben het met zeven overwinningen beter gedaan.


  ⚠️ Meld

 2. Bij verkiezingen op de Bahama’s werd miss Venezuela gekroond tot Miss Universe. Hoewel Avalon-Chanel in peilingen favoriet was, heeft ze het niet gered tot in de finale, bij de laatste 15. De Zwolse is verbaasd over de uitslag. Ze vindt het oneerlijk en vermoedt dat er een politiek spel is gespeeld. Volgens haar is er niet gekeken naar eerlijkheid en oprechtheid, waardoor wederom een Latijns Amerikaanse heeft gewonnen. Voor Avalon-Chanel is het wel een unieke en positieve ervaring geweest. Ze verwacht dat Nederland nog veel van haar gaat horen.


  ⚠️ Meld

 3. Het gerucht wordt toch concreter

  Er bestaan twijfels over de uitslag van Miss Universe 2009. Stefania Fernandez ( 18 ) uit Venezuela werd vannacht gekroond tot Miss Universe. Naar verluidt blijkt dat Venezuela een extra donatie van 186.000 dollar aan de organisatie van de verkiezing heeft gedaan.

  Puerto Rico eindigde als vijfde. Dit land zou 90.000 dollar aan de organisatie hebben geschonken.

  Zaal verlaten

  De delegaties van Mexico en Colombia verlieten de zaal tijdens de show toen bleek dat zij niet bij de laatste vijftien zaten.

  De Nederlandse Avalon-Chanel is niet verbaasd: “Niet alleen ik, maar ook vele andere meisjes waren stomverbaasd toen de top vijftien en later de top vijf bekend werd. Ik dacht echt dat ik bij de laatste vijftien zou zitten. Maar misschien ben ik wel niet geschikt als Miss”, aldus Avalon.

  Al komt het nog steeds uit de roddel-hoek.


  ⚠️ Meld

Reageer