Dynamic tennis voor senioren van start in Zwolle

Zwolle – Voor de zomervakantie werd er in Zwolle Zuid een demodag georganiseerd van Dynamic tennis. De introductie van deze nieuwe sport was voor Zwolle een unicum: nog niet eerder werd deze sport in de Overijsselse hoofdstad bedreven. Initiatiefnemer was Stichting Welzijn Ouderen Zwolle.  Marloes Holterman is namens deze stichting medewerkers sportstimulering voor Zwolle Zuid. Na het grote succes van demodag organiseerde zij een aantal kennislessen. “Deze werden zo goed bezocht dat wij hebben besloten om dynamic tennis structureel aan te bieden als sport voor senioren,” aldus de enthousiaste sportcoördinator.
Dynamic tennis is een aantrekkelijke racketsport, en niet alleen voor jonge mensen. Veel mensen die van badminton of tennis houden zijn er erg enthousiast over. Dynamic Tennis wordt gespeeld met een zachte bal en een licht racket. De klappen komen daardoor wat minder hard aan, maar het spel is daar niet minder dynamisch om. Het combineert de voordelen van tafeltennis, lawntennis en badminton. Het is snel aan te leren zodat de deelnemers vanaf het begin gewoon mee kunnen doen. Daarom heeft SWO-Zwolle deze sport in Zwolle geïntroduceerd. "We spelen in de zaal op een badmintonveld, maar wel met een laag net," vertelt Marloes Holterman. "Dat geeft meteen de sfeer van de tennisbaan."


Het seniorensporten bij SWO-Zwolle biedt de vrijheid om een tandje lichter te schakelen wanneer dat nodig is. “Maar de mensen houden altijd behoefte aan de specifieke sfeer van het sporten,” betoogt Holterman. “De gezelligheid en de saamhorigheid van het teamsporten is een belangrijk kenmerk van onze groepen.” De activiteiten bij SWO-Zwolle worden altijd professioneel begeleid. “De docent zorgt er samen met de mensen voor dat het leuk is,” vertelt Holterman. “En binnen de groepen gaan de mensen positief met elkaar om: tijd voor koffie, aandacht voor elkaar en zorg wanneer dat nodig. Het belangrijkste is dat er respect is voor wat ieder kan. Er wordt dus niet gek gekeken wanneer iemand even wat minder presteert.” De dynamic tennis-groep van SWO-Zwolle slaat de ballen op elke dinsdag vanaf 1 september (15.45-16.45 uur) in de BDG-Sporthal (van der Heydenstraat 2) in Zwolle Zuid. Voor informatie en aanmelding: tel. 038-8515700.

Artikel delen:

Reageer