Burgemeester en wethouder in film opening stadion

Zwolle – Hoe belangrijk is het nieuwe stadion van FC Zwolle voor de stad? En maakt FC Zwolle kans om door te groeien tot een volwaardige eredivisieclub? Onder meer burgemeester Henk Jan Meijer en wethouder Martin Knol geven antwoord op die vragen in een bijzondere film. De productie wordt getoond tijdens de officiële opening van het stadioncomplex aan de Ceintuurbaan, zaterdag 29 augustus.

Meijer en Knol hebben onlangs meegewerkt aan de opnames voor de film. Naast de beide bestuurders zijn ook oud-wethouder Jaap Hagedoorn, oud-voorzitter Ronald van Vliet van FC Zwolle en stadionontwikkelaar Jan Regterschot te zien in de productie. Allen zijn nauw betrokken geweest bij de realisatie van het complex. In de film, waarin ook archiefbeelden zijn verwerkt, geven ze antwoord op vragen over totstandkoming en belang van het nieuwe stadion voor de stad. De opening van het stadion op 29 augustus heeft plaats tussen elf uur ’s ochtends en elf uur ’s avonds. Het volledige programma van het evenement is te vinden op de website http://www.stadioncomplexzwolle.nl/. Op de site zijn nog gratis kaarten voor het spektakel te reserveren.

Artikel delen:
Reacties 11
 1. Ik geloof dat iedereen nu wel weet dat het nieuwe stadion voor FC Zwolle niet of nauwlijks een vooruitgang is gebleken.
  Zo’n beetje alle gelden van horeca tot parkeerplaats komt ten goede aaan derden en niet aan de club.
  Daarbij komt nog eens dat er geen uitbreidingsmogelijkiheden zijn mocht Zwolle ooit nog eens eredivisie gaan spelen en dat het complex tot één van de minst mooie nieuwbouwstadions behoort die de afgelopen jaren zijn gerealiseerd in Nederland.
  Maar laat vooral alle betrokkenen zichzelf maar een flinke veer in hun reet steken voor dit fiasco.
  PRUTSERS!>:(:P:'(


  ⚠️ Meld

 2. hoe anders?
  Zwolleeder, wat een gemakkelijke reactie! Geef eens aan hoe de FC op een andere manier aan voldoende geld had moeten komen om een stadion te bouwen?
  Je reactie wint aan kwaliteit als je ook maar een begin van een andere oplossing formuleert.


  ⚠️ Meld

 3. @John van Boven.
  Als Zwolle geen geld had voor een nieuw stadion hadden ze het oude stadion niet hoeven slopen.
  Deze gore betonbak waar iedereen aan verdient behalve de club FC Zwolle is gewoon een doodgeboren kindje, niet meer en niet minder.>:(


  ⚠️ Meld

 4. Ik constateer dat het vorige bestuur van de club, de politiek en de projectontwikkelaar er met z’n allen een zooitje van hebben gemaakt.
  En nu mag de burger met een betere procedure op de proppen komen?!
  Gesproken als een rasechte politicus Johnnyboy.


  ⚠️ Meld

 5. inderdaad, politiek zwolle probeert op een handige manier haar kont uit dit financiele en stadsgezicht vervuilende debacle te draaien.


  ⚠️ Meld

 6. Het is jammer dat het oorspronkelijk stadion met de grote supermarkt door de politiek is afgeschoten. Iemand van de c1000 was tegen.

  De eerste tekening liet een mooi stadion zien waarbij de hoeken open waren en het bij supporters al liefkozend minikuipje werd genoemd.


  ⚠️ Meld

 7. Eens Edwin, Coen van Brummen (C1000 Berkum) en (natuurlijk) veel meer Berkummers wilden het absoluut niet. Dat er veel (ex)politieke invloed in Berkum zit is bekend. Zie de resultaten behaald in het verleden. Misschien heeft die ex-exploitant van C1000 Holtenbroek die ook voor het CDA in de staten zat (of zo?) zelfs nog wat kunnen betekenen?


  ⚠️ Meld

Reageer