Zwols gilde aanwezig op Duits middeleeuws festival

Soest – In het Duitse Soest (Westfalen) werd afgelopen weekend de zogenaamde “Soester Fehde”, een groots middeleeuws festival gehouden. Het Zwolse Sint Michaelsgilde was er ook aanwezig.

optocht_stadsgeschiedenis.jpg

Tienduizenden bezoekers lieten zich in de oude Altstadt vermaken door duizenden in middeleeuws costuum gestoken soldaten, ridders, edellieden, bedelaars en poorters. De oude binnenstad was drie dagen lang het toonbeeld van een middeleeuwse samenleving met honderden kraampjes, rokende kookvuren en kletterende zwaarden. In de schaduw van de machtige Romaanse Domkerk zorgden vele muzikanten met vedel en draailier voor een echte middeleeuwse sfeer. En net buiten de gaaf bewaarde stadsmuren van het prachtige Soest hadden even zovele middeleeuwers hun kampement opgeslagen. Uit Kampen, de partnerstad van Soest was een delegatie van de Ridders van de IJssel versterkt met hun Zwolse collega’s van het Sint Michaelsgilde naar Soest getogen om daar acte de presence te geven. De Zwols/Kampense delegatie werd geprezen om hun costuums en hun overtuigende presentatie.
In de afsluitende grote optocht werden de Overijsselnaars door de vele duizenden toeschouwers langs de route onder applaus enthousiast toegejuicht. (zie foto)Zeker is dat de Ridders van de IJssel en het Sint Michaelsgilde hun beider steden uitstekend vertegenwoordigd hebben en het volgend vast en zeker de nodige uitnodigingen uit andere Duitse steden zullen ontvangen.

Artikel delen:

Reageer