Reacties 32
 1. Ik ken hem niet maar heb inmiddels wel veel negatieve geluiden over de man gehoord.

  Deze actie van hem sluit niet echt bij die geluiden aan. Grote klasse van de man!


  ⚠️ Meld

 2. Begrijp het ook niet helemaal, het gebaar komt zeer nobel over. Maar wachtgeld = (volgend De Dikke) uitkering aan een werkloze ambtenaar.

  -Hij lijkt er dus niet voor in aanmerking te komen omdat hij niet werkeloos is.
  -Als hij er toch op één of andere vage manier voor in aanmerking zou komen zou het een belachelijke verspilling van gemeenschapsgeld zijn, in Duitsland nog wel. Dan beurde hij immers dubbel.

  Graag duidelijkheid…


  ⚠️ Meld

 3. Hij word toch campingbaas? Makkelijk een regeling afwijzen als je er toch geen gebruik van zou gaan maken….

  Nog makkelijker is het om op je reet te gaan zitten, niet te werken en in tussentijd wel een flinke tijd wachtgeld ontvangen…..

  Je kan helemaal gelijk hebben. Zoals ik al aangaf: dit signaal van hem past niet bij andere signalen die ik over hem heb gelezen hier op WZ. maar volgens mij worden er ook wel heel gemakkelijk beschuldigende vingertjes uitgestoken


  ⚠️ Meld

 4. hoe werkt wachtgeld
  De regeling werkt zo: er is recht op wachtgeld. Eventuele inkomsten worden daarop in mindering gebracht. Zo kon een wethouder voor een appel en een ei gaan werken voor een kerk, het inkomensverlies wordt toch wel aangevuld. Een ander is onder de bescherming van deze regeling een adviesbureau begonnen.
  Als dhr. Van Dooremolen zou willen kan hij dit kunstje ook gemakkelijk uithalen door te zorgen dat zijn ondernemer de eerste jaren (op papier) geen inkomen of zelfs verlies draait. Maar deze wethouder is een man met karakter, hij kiest voor deze uitdaging en draagt dit risico gewoon zelf.
  Over zijn optreden als wethouder kun je van alles vinden, maar wat mij betreft kun je van deze opstelling alleen maar respect hebben.


  ⚠️ Meld

 5. Dat kunstje? Dat is je reinste oplichting van onze belastingcenten!!
  Volgens Henkes heb je karakter als je je aan de regels (kunstje) houdt. Is het tegenwoordig niet logisch als je (extra!) voorzichtig met gemeenschapsgeld omgaat?

  Iedereen die voor een uitdaging kiest draagt het risico zelf. Reken er maar op dat ie geen sprong in het duister waagt!!

  De regeling werkt zo: er is recht op wachtgeld. Eventuele inkomsten worden daarop in mindering gebracht.

  Je mag toch verwachten dat hij met een paar jaar meer inkomsten heeft als wachtgeld. Of is dat wachtgeld zo hoog? Dan wordt het tijd dat daar een fixe inflatie-& recessiecorrectie overheen gaat.


  ⚠️ Meld

 6. Puur het feit dat hij het wachtgeld aan kan nemen en vervolgens daar lekker een flinke tijd op kan teren zonder ook maar iets uit te voeren. In plaats daarvan gaat hij gewoon aan de slag en gaat hij werken voor z’n geld (tenminste, dat lijkt het doel)


  ⚠️ Meld

 7. Je noemt het zelf:

  ===
  Je mag toch verwachten dat hij met een paar jaar meer inkomsten heeft als wachtgeld. .
  ===

  Hier zit wat ik karakter van dhr. Van Dooremolen noem: het gaat om die eerste paar jaar dat hij minder inkomen heeft als wachtgeld. Die periode heeft hij wettelijk recht op een aanvulling tot het wachtgeldniveau. En dat recht ziet hij van af.
  Dat vind ik getuigen van karakter.


  ⚠️ Meld

 8. @ Henkes: Niet verkeerd begrepen dus. Zat goed met

  Je mag toch verwachten dat hij met een paar jaar meer inkomsten heeft als wachtgeld.****ff aanvullen met de rest van het citaat: Of is dat wachtgeld zo hoog? Dan wordt het tijd dat daar een fixe inflatie-& recessiecorrectie overheen gaat.

  Begreep het dus goed: het gaat om die eerste paar jaar. Dat is wat elke startend ondernemer incalculeerd, dat het aan het begin wat minder kan gaan. Maar geloof maar nooit dat Geer over één nacht ijs gaat. Hij is daar vaker op vakantie geweest geloof ik en kent daar div. mensen. Dit is absoluut geen sprong in het donker.

  Noem dat echter geen karakter (zoals jij) maar “logica”. Zou hem anders een oplichter vinden.
  —————
  We zijn het er hopelijk over eens dat dat “kunstje” (uit jouw eerdere post) een ander woord voor “oplichting van Zwolse burgers” is.
  ***
  Maar uh, ben je hier voor de gelegenheid of kom je nog vaker terug? Altijd welkom, natuurlijk.  ⚠️ Meld

 9. @Dick
  Bij de beloning van politici (en dus ook deze wethouder) hoort volgens de wet een riante wachtgeldregeling. Wat mij betreft zou dat wel wat minder mogen, maar daar ga ik niet over.

  Ik reageer niet zo vaak op weblog Zwolle, maar dit onderwerp raakt me blijkbaar. Na zo veel berichten van managers en politici die er met riante vergoedingen vandoor gaan vind ik dit bericht van deze wethouder een verademing.

  Ik ken dhr. V Dooremolen niet persoonlijk, maar het lijkt me een eerlijke en slimme man die heel goed mensen voor zich kan winnen. Dus ja, die camping zal vast wel goed komen, en dat gun ik hem van harte.

  Wat betreft de praktijk van sommigen die de verdiensten laag houden en daarbij flink wachtgeld incasseren (wat ik noemde het kunstje): blijkbaar mag het volgens de wet wel, maar moreel vind ik het schandalig.


  ⚠️ Meld

 10. pffff, jammer, omdat hij er geen gebuik van maakt zijn we hem dankbaar? Als ik straks wissel van baan zal ik dan ook even een bericht in de krant doen dat ik voorlopig niet de WW in ga?


  ⚠️ Meld

 11. Misschien een goed voornemen Henkes: vaker reageren? We zijn het hier in elk geval over eens.

  Wat betreft de praktijk van sommigen die de verdiensten laag houden en daarbij flink wachtgeld incasseren (wat ik noemde het kunstje): blijkbaar mag het volgens de wet wel, maar moreel vind ik het schandalig.

  Belachelijk ook, dat het volgens de wet mag.

  Eens met john 15:57


  ⚠️ Meld

 12. @john
  als je dan ook zaken die je volgens je contract wel zou mogen krijgen als bijvoorbeeld je vrije dagen die je overhoudt niet laat uitbetalen, evt geld van overuren die je nog hebt staan niet hoeft, dan moet je dat zeker doen.


  ⚠️ Meld

 13. Hahaha, henky, dat meen je toch niet? Vrije dagen bouw je op door te WERKEN, overuren maak je door te WERKEN. Wachtgeld krijg je om te WACHTEN. Maar goed als Gerard dat wel gedaan heeft heb ik tenminste het idee dat hij iets van ZICHZELF gegeven heeft. Het lijkt wel of hij nog één keer wilt stralen voordat hij op de camping gaat staan/wachten.


  ⚠️ Meld

 14. ik begrijp hieruit dat john het wachtgeld protocol heel normaal vindt. het is regelgeving wat niet meer uit deze tijd is en zou hooguit moeten bestaan uit een vergoeding die voorziet in de eerste levens behoeftes. dat spoort aan om gauw weer passend werk te vinden en mee te draaien in het arbeidsproces. maarrrrrrrrrrrrr, de gemiddelde ambtenaar zal hier wel anders over denken.


  ⚠️ Meld

 15. @John,
  inderdaad, je bouwt vrije dagen en overuren op door te werken. En je beslist daarna zelf hoe je het besteedt, bijvoorbeeld om vakantie te houden of het laten uitbetalen.
  En dat geldt ook voor wachtgeld: je bouwt het recht eerst op door ervoor te werken (in dit geval met geloof ik 12 jaar geldt dat zeker) en daarna beslis je zelf hoe je het besteedt.
  En als iemand dan zegt: ‘ik heb het niet nodig, dus ik hoef het niet’ dan zeg ik: ‘klasse, dat lees ik graag in de krant’ Want de meesten zouden denken: da’s een lekker extraatje.

  WW is iets heel anders, dan heb je meestal niks te kiezen, dus iemand die zegt:’ik hoef geen WW’ dan zeg ik: ‘wees blij dat je het niet nodig hebt, want ik weet uit ervaring dat in de WW zitten zwaar *%@! is’


  ⚠️ Meld

 16. iedere wethouder die weg gaat krijgt wachtgeld ongeacht het aantal dienstjaren zelfs als je maar een maand wethouder bent geweest krijg je het volle pond en de volle tijd dit geld ook voor ministers


  ⚠️ Meld

 17. In de Algemene Pensioenwet Politieke Ambtsdragers is vastgelegd dat wethouders recht hebben op een uitkering, het wachtgeld. De hoogte van de uitkering is in het eerste jaar tachtig procent van het inkomen. Vanaf het tweede jaar bedraagt de uitkering zeventig procent van het inkomen.

  Het aantal jaren waarin zij hierop recht hebben, is gelijk aan het aantal jaren dat ze wethouder waren. Wel zijn er voorwaarden. Zo krijgt een ex-wethouder minimaal twee jaar wachtgeld en maximaal zes jaar.


  ⚠️ Meld

Reageer