Zwolle kijgt acht ton voor realisatie netwerkkantoren

Het ministerie van Economische Zaken honoreert de subsidieaanvraag van de gemeente voor het opzetten van drie netwerkkantoren. Zwolle krijgt voor dit voorbeeldproject een subsidie van € 806.433,-.  

Hiermee kunnen drie netwerkkantoren in verschillende Zwolse wijken worden opgezet die zich primair richten op het faciliteren van kleine zelfstandigen, waaronder zzp’ers. Elk netwerkkantoor zal een oppervlakte hebben van ongeveer 450 m2  en zal aan deze doelgroep ruimte bieden om te werken, te vergaderen, elkaar te ontmoeten en kennis en kunde te delen. Uit gesprekken blijkt dat deze professionele zelfstandigen weinig gebruik maken van mogelijkheden voor innovatie, samenwerking met onderwijsinstellingen (bijvoorbeeld leerwerkplaatsen, stageopdrachten) en dat zij moeite hebben bij het binnenhalen van openbare aanbestedingen. De netwerkkantoren willen deze situatie optimaliseren. Door samenwerking en krachtenbundeling willen zij een nieuwe impuls geven aan de innovatie- en economische kracht van kleine zelfstandigen in Zwolle.

Er zijn ruim 5800 bedrijven in Zwolle, bijna 60 procent hiervan heeft 1 a 2  medewerkers.  Meer dan 90 procent van deze ondernemers is actief vanuit de eigen woning.

Wethouder Martin Knol is blij met de bijdrage: “Economische bedrijvigheid begint bij starters en kleine zelfstandigen. Het netwerkkantoor en de faciliteiten die dit biedt kunnen zij gebruiken om een succesvolle onderneming op te zetten of uit te bouwen.”

Dit project is een samenwerking van twee Zwolse zelfstandigen Rob Henstra en Frank Dekkers en de gemeente Zwolle. Zij zullen het project tot uitvoering brengen in samenwerking met Syntens, ROC Deltion College, Hogeschool Windesheim: Centre for Entrepreneurship, Kamer van Koophandel, FNV Zelfstandigen en Stichting De NetwerkOnderneming Nederland.

Artikel delen:
Reacties 9
 1. goed initiatief
  Een prima initiatief om netwerk kantoren op te zetten. Uit ervaring binnen onze eigen bedrijven (www.seats2meet.com en http://www.mindz.com) kunnen we zeggen dat zp’ers steeds meer behoefte hebben aan een ruimte om elkaar te ontmoeten en kennis te delen. Zowel online als offline en dit proces faciliteren wij middels onze software en vergaderlocaties. Er ontstaan mooie en spontane initiatieven tussen zelfstandigen.

  Indien er behoefte is om kennis te delen over dit onderwerp, zijn wij daar graag toe bereid.

  Met vriendelijke groet,

  Loes Wijntjes
  Seats2meet.com


  ⚠️ Meld

 2. Het kan hier dus ook Loes! Maar uh, vergaderformule?! We hebben net een stelling op ons intranet gehad “Er wordt teveel vergaderd”.

  Voor een online-sociaal-netwerk (andere link) zit je helemaal goed hier. Welkom!


  ⚠️ Meld

 3. Beste Dick, wij faciliteren niet alleen de traditionele vergadermarkt, maar vooral ook de nieuwe werkers/denkers die behoefte hebben aan een fijne (flex)werkplek waar ze gelijkgestemden kunnen ontmoeten en hun passies kunnen delen.


  ⚠️ Meld

Reageer