SWZ gaat volop investeren in Dieze-Oost

Zwolle – De toekomst van de woningen van SWZ in Dieze-Oost is voor de komende vijf jaren (tot en met 2014) bekend gemaakt aan de bewoners. Afgelopen week hebben alle huishoudens een brief ontvangen waarin staat wat er met hun woning gaat gebeuren.

De buurtvernieuwing Dieze-Oost is niet in vijf jaar klaar. Het is een proces dat zeker 10 jaar duurt en waar veel geld in wordt gestopt. Nu staat er ruim 30 miljoen als investering in de meerjarenbegroting van SWZ. Maar dat is ook nodig om van Dieze-Oost weer een goed leefbare wijk te maken. Een wijk voor mensen met een smallere portemonnee, voor starters, maar ook voor de ‘oud-gedienden’ die er al jaren wonen en een constante factor vormen voor de buurt. Dieze-Oost is dé wijk in Zwolle waar men snel terecht kan als men een betaalbare huurwoning zoekt. Dat is precies wat SWZ wil behouden voor de toekomst. Zowel financieel als organisatorisch is het niet mogelijk alle 770 woningen in één keer aan te pakken. SWZ kiest daarom voor een geleidelijke aanpak. De woningcorporatie pakt telkens een overzichtelijk aantal woningen op. Dat betekent niet dat er geen oog is voor de andere woningen. Ook gaat  SWZ investeren in de woonomgeving, zodat de mensen met plezier in Dieze-Oost kunnen blijven wonen.

De grootste ingrepen gaan plaatsvinden aan de Geert Grootestraat. De maisonnetteflats worden gesloopt en er komen appartementengebouwen met lift voor terug die passend zijn binnen het straatbeeld van Dieze-Oost. In het najaar van 2010 wordt begonnen met de sloop van de flat die naast de Devotentunnel staat. In het najaar van 2011 kunnen de nieuwe appartementen bewoond worden. Ook aan de Pieter Steynstraat zijn er ingrijpende plannen om zowel de binnen- als buitenkant van de flat te renoveren. Ook daar wordt we midden in de wijk begonnen, bij de Devotentunnel.

 

SWZ heeft niet alleen het opknappen van de woningen voor ogen. Voor een flink aantal woningen wordt de komende jaren met name geïnvesteerd in de woonomgeving. De portieken worden aangepakt, maar ook wordt er gekeken hoe al het groen in Dieze-Oost beter tot z’n recht kan komen. En dit doet SWZ graag samen met de bewoners.  


InformatiebijeenkomstOp donderdag 27 augustus zijn de bewoners van Dieze-Oost van harte welkom in de tent aan de Geert Grootestraat (naast het Leger des Heils). Tussen 17.00 en 21.00 uur kan men vragen stellen en zien wat er met de overige woningen van SWZ in hun wijk staat te gebeuren.

Artikel delen:
Reacties 11
 1. Vooral de Pieter Steynstraatflats waar je tegenaan kijkt vanaf de Ceintuurbaan mogen wel een flinke opknapbeurt krijgen.
  Is er ook ergens een impressie te bekijken hoe het moet gaan worden aan de Geert Grotestraat?


  ⚠️ Meld

 2. t zou tijd worden ook. deze banlieu achtige buurt schreeuwt er al jaren om om tegen de vlakte te gaan. al jaren werkt deze buurt als een magneet voor ongure types en gespuis van evident allooi.
  ik zou het een mooi idee vinden om beatrix weer eens uit te nodigen en er een mooi park aan te planten.


  ⚠️ Meld

 3. Ik noem portiekjes schilderen, parkeerbeleid aanpassen en tuinonderhoud verbeteren geen ‘grote’ inverstering in de wijk. Het parkeerprobleem is er nu al, tuinonderhoud wordt in mijn ogen ook netjes gedaan.. en dat de portieken geschilderd worden is mooi meegenomen.

  Maar let op, dit gebeurd pas in 2014.. daar ga ik niet op wachten

  Maar blijft blijft het dubbelglas? De Cv? Daar lezen we niets over terug.

  ( Van Ummenstraat gaat het btw over)


  ⚠️ Meld

 4. SWZ heeft al jaren geen sociale huurwoningen opgeleverd.
  Nu gaan ze met veel tamtam de meest verpauperde meuk opsmukken om hun imago nog een beetje op te krikken.
  Plat die oude gore bende!


  ⚠️ Meld

 5. ik heb zelf ook in die oude meuk gewoond , in de winter zat ik met twee slaapzakken aan op de bank zo koud .en dat is al 12 jaar terug .


  ⚠️ Meld

 6. @Knol, ik weet wat je bedoeld want ik heb het zelf ook aan den lijve ondervonden op de Meppelerstraatweg.
  Hartje winter en één gaskachel voor de hele woning.
  Als ik de kachel op de hoogste stand zette dan was het na 3 uur stoken net aan 17 graden in de woonkamer, om over de rest van de woning maar te zwijgen.
  Wel elk jaar de maximale huurverhoging natuurlijk!


  ⚠️ Meld

 7. swz is toch van die reinhardt die de boel zo opgelicht heeft ? hoe is het met deze zonnekoning ? de huurders van de swz bloeden nu al jaren door de maffiapraktijken van deze man, schandalig


  ⚠️ Meld

Reageer