Nog paar weken ideeën indienen voor Wijkbudgetten

Zwolle – In juni van dit jaar is de vijfde ronde van het project ‘Wijkbudgetten’ van start gegaan. In totaal is een bedrag van € 439.000,- beschikbaar voor de realisatie van kansrijke ideeën in de wijken Diezerpoort en (delen van) de Aalanden en Zwolle-Zuid*.

Inwoners van deze wijken die ideeën hebben over wat anders of beter kan in hun straat, buurt of wijk hebben nog tot 17 september 2009 de tijd om hun stem te laten horen via de website www.wijkbudgetten.zwolle.nl.

In voorgaande rondes van het project Wijkbudgetten hebben winnaars onder meer taalcursussen voor ouderen georganiseerd en geveltuinen aangelegd in de wijk Holtenbroek. In de Wipstrik zijn met het geld 200 nestkastjes opgehangen en in Assendorp is de muziektent opgeknapt. Het geld van de Wijkbudgetten komt deels van de gemeente Zwolle en deels van de woningcorporaties, die € 5,- per corporatiewoning beschikbaar stellen. De Regiopolitie IJsselland levert een bijdrage in de vorm van tijd. * Diezerpoort, Aalanden-Midden. Aalanden-Zuid, Zwolle-Zuidwest (Oldenelerbroek, Oldeneel, Oldenelerlanden, Schellerlanden, Schellerbroek, Schelle, Schellerhoek, Oud Schelle, Schelle-Zuid).

Artikel delen:

Reageer