Tesselschadetunnel bijna klaar voor gebruik

Zwolle – Vandaag zouden voetgangers, fietsers, scooters en brommers door de nieuwe Tesselschadetunnel onder de Ceintuurbaan gaan. Althans, dat was door de gemeente Zwolle aangekondigd. De nieuwe tunnel bleek nog niet gereed, maar is wel bijna af. De laatste puntjes worden op de i gezet om een veiligere en betere doorstroming van het (fiets-)verkeer te bereiken.

img_8672_copy.jpg

Bij het ontwerp van de tunnel stond de veiligheid en een goed overzicht voor de gebruikers voorop. Het grootste gedeelte van de tunnel is open en door het gebruik van lichte tegels en witte verlichting is de veiligheid verder vergroot. Op het kruispunt Dr. van Heesweg–Tesselschadestraat zijn alle rijbanen aangelegd, de komende tijd worden de bermen afgewerkt. Ook treedt binnenkort een nieuwe verkeersinstallatie in werking, die in tegenstelling tot de huidige tijdelijke installatie de toekomstige verkeersstromen kan verwerken. Naar verwachting zullen vanaf begin september alle nieuwe wegen volledig berijdbaar zijn. De Oosterenk wordt dan ook weer beter bereikbaar.

img_8666.jpg

 

img_8670.jpg

Artikel delen:
Reacties 11
 1. Alleen zijn de tegeltjes aan de tesselschade-kant volgens mij nog niet allemaal geplakt, het houd zou abrupt op…

  Maar het is echt een verademing!! Geen eeuwigheid meer hoeven te wachten daar!


  ⚠️ Meld

 2. het is een prachtige tunnel geworden. nooit meer wachten voor de stoplichten, een verademing. ik ben benieuwd naar de openings speech van dooremolen bij de doop van de tunnel


  ⚠️ Meld

 3. Ik heb ook al de eerste auto door de tunnel zien rijden… De tunnel is inmiddels al open. Nu wachten totdat de hele weg open is en de eerste ongelukken gaan gebeuren. Tis niet echt overzichtelijk als je met de auto vanaf het kruispunt komt. Of dat gaan ze nog aanpassen.

  Kan iemand me ook vertellen wat deze mannen aan het doen zijn? iets met teer, maar waarom. Dat gebeurde ook bij de bushalte.


  ⚠️ Meld

 4. Ik snap niet zo goed wat je bedoeld Martijn. Volgens mij is het een heel veilig en overzichtelijk kruispunt straks als alles helemaal klaar is in oktober.


  ⚠️ Meld

 5. @Martijn het is geen tunnel voor auto’s. Je zult wel een wagen van de aannemer hebben gezien die er door ging. Kruispunt erboven is heel overzichtelijk hoor. Maar alles is nog niet af, zoals Natscha al aangaf. Denk dat je een beetje op de zaken vooruit loopt


  ⚠️ Meld

 6. @derk
  Ik heb toch echt een auto uit die tunnel met een vrouw achter het stuur zien rijden…

  Over het kruispunt, ik bedoel als je met de fiets uit de tunnel rijdt. Dat is niet geheel overzichtelijk. De auto’s die vanaf het kruispunt komen, kunnen volgens mij niet goed zien of er fietsers uit de tunnel komen. Het is nl. een 5-sprong.


  ⚠️ Meld

Reageer