Kinderen oefenen voor Jeugdstadsomroepersconcours

Zwolle – Binnenkort start het HanzeFestival. Een van de onderdelen is het Jeugdstadsomroepersconcours. Hier gaan 5 aspirant stadsomroepers de sportieve strijd aan voor de officiële titel van Zwolse Jeugdstadsomroeper. Woensdagmiddag vond door de geselecteerde kinderen, en onder leiding van Berrie van Duuren, een oefening plaats in het Stadsomroepersmuseum onder café De Gezelligheid.

26-08-2009_jeugdige_stadsomroeper_2.jpg
Vlnr: Jacobien Pluim, Tamara Jannink, Robin Vredenburg, Esther Visser en Peter Afman…

Nu is het optreden voor het grote publiek op een mooie locatie, voor de jarige Sassenpoort, heel wat anders dan op school. De kinderen gingen daarom deze woensdag eerst oefenen in het kleine Stadsomroepersmuseum. Natuurlijk mogen dan de mamma’s en/of de pappa’s ook mee. Zwolle heeft al vele jaren een “grote” Stadsomroeper die onze fraaie stad tijdens veel gelegenheden vertegenwoordigd. Het lijkt de Stichting Hanzefestival leuk om in het jaar 2009, als onze Sassenpoort 600 jaar oud is, ook een echte Zwolse Jeugdstadsomroeper te krijgen. Deze strijd zal plaatsvinden op zaterdagmiddag 5 september 2009 in een middeleeuws aangeklede omgeving rond de 600-jarige Sassenpoort. De aspirant jeugdstadsomroepers zijn geselecteerd tijdens (school)stadsomroeperconcoursen op diverse scholen. De jeugd van de school heeft uiteindelijk beslist wie, mede namens de school, mee mocht doen als aspirant jeugdstadsomroeper.

26-08-2009_jeugdige_stadsomroeper_3.jpg

26-08-2009_jeugdige_stadsomroeper_1.jpg 

Dit zijn uiteindelijk geworden:

·         Tamara Jannink     ODS de Markesteen
·         Esther Visscher    de Matenburcht
·         Robin Vredenborg 7a de Morgenster
·         Jacobien Pluim      7b de Morgenster
·         Peter Afman         Zelf aan gemeld. (school deed niet mee)

Samen werd het programma doorgenomen en er werd gekeken naar de aankleding en wat handige tips. Het doel is een sportieve en gemoedelijke strijd.

Een kritische jury kiest uiteindelijk de winnaar. Deze jury zal bestaan uit wethouder Cnossen en nationale en internationale stadsomroepers die in Zwolle aanwezig zijn voor een groot internationaal stadsomroepers concours.

Artikel delen:

Reageer