Straatroof Hortensiatunnel in Onder de Loep

Zwolle/Hengelo – In de uitzending van donderdag 27 augustus zal o.a. aandacht worden besteed aan de straatroof die plaatsvond in de nacht van maandag 3 op dinsdag 4 augustus. In deze nacht rond 01.00 uur werd een 22-jarige man uit Zwolle op straat overvallen door twee onbekende jongens. Het slachtoffer fietste over de Oldermannenlaan en werd ter hoogte van de Hortensiatunnel gestopt door de twee jongens. Hij werd gesommeerd zijn waardevolle spullen af te geven, hierbij werd hij bedreigd met een mes. Toen de man dit weigerde kreeg hij een klap op zijn hoofd. Hij heeft uiteindelijk kunnen ontkomen en meteen de politie gebeld.

De politie is op zoek naar getuigen of andere mensen die aanslaan op de volgende signalementen: Dader 1: Jongen, 15/16 jaar, licht getint, smal postuur, 1.70/1.75 m lang, grijze trui met capuchon, de jongen had een vlassig snorretje en sprak Nederland met een buitenlands accent. Dader 2: Jongen, ongeveer 15 jaar, licht getint, 1.65/1.70 m lang, smal postuur, zwarte trui met capuchon, de jongen sprak Nederlands met een buitenlands accent. Daarnaast wordt nogmaals aandacht gevraagd voor de beroving van een 91-jarige Zwollenaar. De hoogbejaarde man werd op donderdag 23 juli rond 16.00 uur beroofd door twee onbekende mannen op de Van der Laenstraat. In de uitzending worden o.a. bewakingsbeelden uit de hal van de bank getoond. Onder de Loep wordt op donderdagavond 27 augustus uitgezonden op RTV Oost om 21.15 en 22.15 uur.

Artikel delen:
Reacties 10
 1. Zouden ze ook aanstippen of de veiligheid in de tunnel zsm op de politieke agenda komt? Zal het waarschijnlijk niet zien; er is veel voetbal op vanavond. Zijn er eigenlijk veel mensen die kijken en luisteren naar RTV Twente?


  ⚠️ Meld

 2. Jongen, 15/16 jaar, licht getint, smal postuur, 1.70/1.75 m lang, grijze trui met capuchon, de jongen had een vlassig snorretje en sprak Nederland met een buitenlands accent. Dader 2: Jongen, ongeveer 15 jaar, licht getint, 1.65/1.70 m lang, smal postuur, zwarte trui met capuchon, de jongen sprak Nederlands met een buitenlands accent. ja wat moet je hierop nou weer zeggen zonder dat je door alles en iedereen wordt afgebrand


  ⚠️ Meld

 3. Het is toch duidelijk hoe ze er uit zagen en wat voor klank ze voortbrachten?
  Meer gegevens zijn er blijkbaar niet.
  Of is het geven van een signalement waarin de woorden “licht getint” in voorkomen ook al uit den boze?

  Jammer dat ze geen ervaren Taekwondo (of vergelijkbare) beoefenaar zijn tegengekomen. Dan liggen ze binnen 2 seconden in de berm te piepen.  ⚠️ Meld

 4. Nee hoor, als het toevoegt aan de omschrijving van een signalement, is dat heel logisch dat ze dat er in zetten. Maar om het daar nou voor de zoveelste keer over te gaan hebben……..


  ⚠️ Meld

Reageer