Taxi Centrale Zwolle aan de slag in NW-Overijssel

Lichtmis – Taxibedrijf De Vier Gewesten gaat met ingang van 1 september de regiotaxi in NW-Overijssel exploiteren. Taxi Centrale Zwolle is de uitvoerende partij. Donderdagochtend werden de contracten hiervoor ondertekend bij de Koperen Hoogte op de Lichtmis en werden ook de nieuwe auto’s gepresenteerd.

De gemeenten Kampen, Steenwijkerland, Zwartewaterland, Staphorst, de provincie Overijssel en DVG tekenden donderdagvond bij de Koperen Hoogte het contract voor een periode van drie jaar, met een optie voor nog eens twee jaar. Staphorst stapt per 1 januari in, omdat overeenkomsten met plaatselijke partijen uitgediend moeten worden. Het kost een miljoen euro per jaar, te betalen door Overijssel en de deelnemende gemeenten voor naar verwachting 60.000 ritten. Gaat het goed, dan kan de aanbieder een bonus van zestig mille op jaarbasis tegemoet zijn, maken ze er een potje van, dan kan ze dit tot een ton kosten aan boetes.

De regiotaxi blijft bereikbaar via hetzelfde telefoonnummer 0900-2255384.
Een flinke stok achter de deur. Tot juni was een Rotterdams taxibedrijf samen met een taxibedrijf uit midden-Nederland verantwoordelijk voor de regiotaxi. Dit ging niet altijd goed. ‘Dit eens maar nooit weer’, zei gedeputeerde Job Klaasen van de provincie Overijssel. De regiotaxi moet de status van stiefkindje voorgoed achter zich laten en een volwaardig ‘vervoersproduct’ worden. Klaasen stak ook de hand in eigen boezem. ‘We hebben geleerd dat we niet voor een dubbeltje op de eerste rang kunnen zitten. Wij willen een faire prijs voor goed vervoer.’ Taxi centrale Zwolle heeft vier rolstoelbussen en tien nieuwe helblauwe auto’s aangeschaft, allemaal met het energiezuinige A-label.

Bron: Steenwijker Courant

Artikel delen:
Reacties 6
 1. met trots kijk ik terug op de dagen van weleer, toen ik nog als student bij tadema op de taxi zat.
  met enige regelmaat stap ik nog eens bij nelis in de taxi de enige vrouwelijke die-hard in de branche.
  tcz wil ik bij deze succes wensen.


  ⚠️ Meld

 2. Taxibedrijf de vier gewesten? Kun je lang naar zoeken. DVG is een overkoepelende organisatie waarbij een groot aantal taxibedrijven aangsloten zijn.

  Maar we hebben er zin in!


  ⚠️ Meld

Reageer