Ook parkeervergunningen voor rest Het Noorden Dieze

Zwolle – Bewoners en ondernemers in buurt Het Noorden, onderdeel van Dieze, krijgen wat burgemeester en wethouders van Zwolle betreft allen binnenkort parkeervergunningen. Het college en de buurt zelf verwachten dat de parkeeroverlast in Het Noorden afneemt door invoering van betaald parkeren. In Dieze-West, inclusief een deel van Het Noorden, werd drie jaar geleden al betaald parkeren ingevoerd. Eind vorig jaar heeft de gemeente een enquête gehouden in Het Noorden over de toenemende overlast in de buurt. Het onderzoek is gehouden na toenemende klachten van buurtbewoners over de parkeerdruk in het gebied. Uit de enquête bleek dat een meerderheid van de buurtbewoners invoering van een systeem met parkeervergunningen in het resterende deel van Het Noorden wel ziet zitten. Een werkgroep uit de wijk heeft die uitkomst nog eens bevestigd. De bewoners en ondernemers zijn inmiddels per brief geïnformeerd over het collegebesluit. 

Burgemeester en wethouders hebben daarom besloten met vergunningen de parkeerplaatsen in de buurt in eerste instantie ter beschikking te stellen aan bewoners en bedrijven. Het gaat om de locaties Albert Cuypstraat (vanaf de huisnummers 60 en 15), de Minervalaan, de Hobbemastraat (vanaf de huisnummers 4 en 13) en de Ferdinand Bolstraat (vanaf de huisnummers 2 en 21). Gasten van de (nieuwe) vergunninghouders kunnen gebruik maken van een bezoekerskaart.De verwachting is dat het nieuwe parkeerregime vanaf november geldt.

Artikel delen:
Reacties 5
 1. Het mooie is dat de parkeerdruk er alleen is tot ca 18:00 ’s avonds en op koopavond. En wat doet men, tot 01-01-2010 betaald parkeren invoeren tot 22:00 ’s avonds, daarna tot 20:00 ’s avonds.

  Apart is dat dit dan ook direct de enige 2 tijdstippen waaruit men kon kiezen. Had daar 18:00 bij gestaand, dan had de meerderheid daar toch echt voor gekozen.

  Tot 18:00 betaald parkeren zou een veel betere regeling zijn. Gemeente stelt dat zij de keuze aan de bewoners heeft gelaten (kiezen tussen 2 kwaden)

  Maar goed, de gemeente moet er ook geld aan gaan verdienen.


  ⚠️ Meld

 2. Kom hier maar een poosje wonen dan wordt je vanzelf wel gek van al die auto’s. Achmea gebouw, mensen die in de stad werken of winkelen en de lolbroeken die in vergunninggebied wonen maar geen vergunning ( 50 euro!!!) willen kopen. Blij dat dit per 1 November voorbij is. Wel zeer spijtig voor de Esdoornstraat en omgeving want de overlast verplaatst zich alleen maar. Een groot transferium aan de rand van de stad met parkeerabonnementen is misschien een oplossing.


  ⚠️ Meld

 3. @ Bewoner het Noorden
  @ Bewoners het Noorden: Ik mag aannemen dat ook voor jou geldt dat de overlast zich eigenlijk alleen tussen 08:00 en 18:00 voordoet?

  Wanneer ik uit het werk thuis kom, rond 17:30, zijn er vaak al weer voldoende parkeerplaatsen beschikbaar. (woon aan Minervalaan) Maar inderdaad als ik een dag vrij ben en even met de auto ben weggeweest. Geen vrije plaatsen meer.

  Ben dus voorstander van betaald parkeren, maar dan wel van 08:00 tot 18:00. Betalen tot 20:00 is gewoon te lang.


  ⚠️ Meld

Reageer