Vrouw onzedelijk betast; getuigenoproep

Zwolle – Een 19-jarige vrouw uit Zwolle werd donderdagavond 27 augustus in de van Karnebeektunnel lastig gevallen door een nog onbekende man. De man zat op een bankje en schreeuwde de vrouw na terwijl ze voorbij fietste richting Assendorp. Toen ze hem voorbij was, viel de man haar aan. Hij trok haar op een nabijgelegen grasveldje en betastte haar onzedelijk. De man ging ervandoor toen een jongen die langs fietste de vrouw te hulp schoot door naar hem te schreeuwen.

Het signalement van de dader luidt als volgt: licht getint, 20 tot 25 jaar, sprak Nederlands met een accent, donkere ogen met dikke wenkbrauwen, kapsel met bovenop krullen en aan de zijkanten kort geschoren, normaal tot gespierd postuur. De man droeg een bruine gebreide trui met opgestroopte mouwen en een spijkerbroek. Ten tijde van het voorval reden er verschillende auto’s langs het grasveldje. De politie is op zoek naar getuigen of mensen die aanslaan op het signalement. Zij kunnen zich melden via 0900-8844 en kunnen vragen naar het team Zeden. Anoniem melden kan via 0800-7000.

Artikel delen:
Reacties 85
 1. De gemeenteraad mag toch niet de andere kant op blijven kijken? Ze is toch verantwoordelijk voor een zo veilig mogelijke stad? Oplossing? camera’s, volgens mij is de verlichting er toch redelijk goed.
  Het super-onaantrekkelijk maken dat men er ’s nachts staat te lanterfanten. Maar volgens mij is er al jaren over de van Karnebeektunnel gesproken. Pas is er wat gebeurd en nu weer…

  Nu kan het wel lukken wat mij betreft met de 2 posts op het Alg log erbij. Prettig weekend!


  ⚠️ Meld

 2. Het zijn toch altijd de zelfden….
  licht getint, 20 tot 25 jaar, sprak Nederlands met een accent, donkere ogen met dikke wenkbrauwen, kapsel met bovenop krullen en aan de zijkanten kort geschoren, normaal tot gespierd postuur.

  Camera’s plaatsen en dit soort gasten direct terug sturen naar waar ze weg komen!


  ⚠️ Meld

 3. Los van de afkomst van het volk Zwolleeder heeft iedereen gewoon van zo’n meiske af te blijven!
  Ik moet zeggen, dat ik het ook meer en meer zat word! Dit soort volk weer ook dondersgoed dat het Grasweek is en er wel wat lekker studentenspul voorbij zal komen. Kijk er naar als je wil, maar blijf er van af!

  En inderdaad (Dick je hebt van mij weer een plusje hoor): wat gaat er nu eindelijk eens aan gebeuren?!?


  ⚠️ Meld

 4. ideetje voor deze tunnel: trappen richting de perrons; hoe meer ‘normale’ mensen een tunnel gebruiken, hoe onaantrekkelijker voor kwaadwillenden. (en een snellere toegang vanuit Assendorp naar het station komt mij persoonlijk als forens ook prima uit:))


  ⚠️ Meld

 5. Korte metten maken met dit soort volk !! binnenkort fiets ik met een kapmes de tunnel in.

  Vroeger hadden we de overweg daar, die vaak dicht zat, maar geen last van getinte “opvreters”


  ⚠️ Meld

 6. ideetje voor deze tunnel: trappen richting de perrons; hoe meer ‘normale’ mensen een tunnel gebruiken, hoe onaantrekkelijker voor kwaadwillenden. (en een snellere toegang vanuit Assendorp naar het station komt mij persoonlijk als forens ook prima uit)
  Door blup, op 28 augustus 2009 om 20:56

  Je hebt wel een punt met “hoe meer normale mensen een tunnel gebruiken…” Maar de kwaadwillenden krijgen met die trappen wel een gemakkelijkere manier om weg te komen. Bovendien kunnen ze door dat soort trappen gemakkelijker op het laatste moment nog de tunnel in wandelen.

  Het enige wat ik nu wel overzichtelijk vind is dat ik veelal vooraf al even door de tunnel kan kijken. Ik heb mijn vriendin ook geadviseerd dit te doen als ze ooit alleen door die tunnels moet. Gewoon voordat je de tunnel in gaat even de situatie kort inventariseren.


  ⚠️ Meld

 7. Getuigenoproep … ?
  In het hele artikel wordt geen enkel tijdstip genoemd… was het voor in de avond of juist tegen middernacht ? Komt niet erg professioneel over een dergelijk getuigenoproep….


  ⚠️ Meld

 8. tja, zou het probleem opgelost zijn als alle licht getinten met een accent niet meer zijn ? Wat word de volgende dan die “weg mag” de roodharigen? Die met de blauwe ogen? Bruine ogen? Met twee benen?
  Dat gezeic elke keer over het signalement en de conclussies die hieruit worden getrokken is echt om te janken hierzo.  ⚠️ Meld

 9. Ik zie nog weinig overvallen en aanrandingen door roodharigen met blauwe ogen als signalement verschijnen…
  Als we gaan turven ben ik bang dat die groep op ongeveer nul uit gaat komen en die andere groep (waar het hier over gaat ietsje hoger..)

  Misschien valt het sommige mensen ook op dat een bepaalde groep signalementen vaker voor komt en wordt daarop gereageerd?
  😉


  ⚠️ Meld

 10. Houd goddomme toch een keer op met dat gewijs naar een ande. Dom eenzijdig gedenk van sommige pindabreintjes hier. Duh…een andere kleur. Laten we daar eens over gaan praten…jeus ze zijn anders dan ik. Gadverdegadver wat een misselijke kneuzen bij elkaar zijn


  ⚠️ Meld

 11. ghehe,

  oh sorry dan is het niet zo! Dan was het toevallig iemand die iets te lang onder de zonnebank lag…

  Steek je hoofd niet zo in het zand


  ⚠️ Meld

 12. Oooh, weer van dat domme gezeyur: dan is het niet zo….daar gaat het toch helemaal niet om? Ik zie ook wel wat er gaande is.

  Steek jij je hoofd dus niet zo in het zand, door telkens een zijde van het probleem te benadrukken, Zwolleeder.
  Dat is waardoor het probleem in stand blijft, door het probleem telkens vanuit je eigen beleving te benaderen en het niet eens wat breder dan die eeuwige koker voor je kop. Dat doen ‘de getinten’ dan namelijk ook. Zo kom je nooit tot oplossingen. Ik begrijp werkelijk niet wat er aan de hersenen mankeert van mensen die niet in staat zijn om bepaalde zaken in een bredere en dieper perspectief te zien, is dat nu complete domheid of gewoon denkluiheid?


  ⚠️ Meld

 13. Tsja deze groep lieden hanteren over het algemeen heel andere normen en waarden ten opzichte van de hedendaagse/ moderne vrouw.
  ik vind het wel jammer dat deze mensen het verpesten voor de rest, door altijd negatief in het nieuws te komen.


  ⚠️ Meld

 14. Zat helemaal met mijn kop bij de Hortensiatunnel inderdaad……sorry.

  Maar Hortensia- of v Karnebeektunnel: ik denk er hetzelfde over.

  Hortensiatunnel is ook vaak “feest” daar, zodoende mogelijk mijn verwarring.;)


  ⚠️ Meld

 15. Wel attent van hem dat Willem het woord ‘domheid’ het beste bij hemzelf vind passen. Als ik zijn reactie lees, dan kan het me goed voorstellen dat een andere cultuur op hem schijt. Ik hoop dan ook dat het soort van Willem snel uit NL vertrekt. Oprotten met die kneus


  ⚠️ Meld

 16. argumenten
  wellicht komen we verder als we het laten bij argumenten die helpen om het probleem op te lossen.
  Bij een vorige discussie over veiligheid in tunnels is mij duidelijk geworden dat een sterke verlichting in tunnels een te grote overgang van licht naar donker (’s avonds en ’s nachts) oplevert en gevaarlijk kan zijn. Door een tunnel heen kunnen kijken is heel goed voor de veiligheid. Maar ja, bestande tunnels ombouwen werkt ook niet echt.
  Voor mij blijft wel de vraag, wanneer je over moet gaan op een behoorlijke investering van camerabeveiliging. Elk incident is er één te veel natuurlijk. Maar dat is nog geen reden om direct te komen met camera’s, lijkt me.


  ⚠️ Meld

 17. we kunnen de kop toch niet in het zand steken dat het iedere keer dezelfde signalementen zijn, daar moet gewoon keihard tegen opgetreden worden.>:(>:(


  ⚠️ Meld

 18. @knol,
  je hebt gelijk de feiten liggen er. links georienteerd nederland zoekt graag de dialoog weer op, maar schijnen niet te beseffen dat dit niet werkt.
  de politiek blijft maar vragen stellen (reactie 13:41) en ondertussen is dit weer het zoveelste zinloze slachtoffer die voor haar leven getraumatiseerd is.


  ⚠️ Meld

 19. Weet je wat? We laten de gekleurde medemens aan het woord:

  Nederland te soft @ nu.nl

  Uitgegeven: 29 augustus 2009 11:51
  Laatst gewijzigd: 29 augustus 2009 11:50

  HILVERSUM – Een derde deel van de Nederlands-Marokkaanse jongeren vindt dat het Nederlandse rechtssysteem niet hard genoeg is tegen criminele leeftijdsgenoten.

  © ANPDat blijkt uit een enquête van het televisieprogramma EénVandaag en Maroc.NL onder achthonderd jonge Marokkanen. Volgens hen moeten raddraaiers in de eerste plaats door hun ouders worden aangepakt.

  Uit het onderzoek blijkt verder dat 60 procent ermee zit dat veel leeftijdsgenoten van Marokkaanse afkomst met de politie in aanraking komen.  ⚠️ Meld

 20. Er zijn zowel autochtone als allochtone mensen die dus graag zouden willen dat de boel steviger wordt aangepakt. En dat geldt natuurlijk niet alleen voor de allochtone medemensen die over de scheef gaan maar net zo goed voor de autochtone medemens.


  ⚠️ Meld

 21. Over het beschuldigende vingertje trouwens: ik wil hem ook wel even uitsteken.

  Ik zeg dat WIJ, de volwassen maatschappij, de schuldigen zijn en niet de jonge crimineeltjes (blank of gekleurd, maakt niet uit). Kinderen zoeken grenzen op. Kinderen willen worden bijgestuurd. Als WIJ dat niet doen, gaan zij de volgende grens opzoeken.


  ⚠️ Meld

 22. je hebt gelijk de feiten liggen er. links georienteerd nederland zoekt graag de dialoog weer op, maar schijnen niet te beseffen dat dit niet werkt.

  Volgens mij is de dialoog begonnen met de mensen die de nadruk leggen op afkomst. Of waren die bedoeld als monoloog? En denk je dan dat de monoloog wel werkt?


  ⚠️ Meld

 23. Eens John, kunnen we van jouw fractie een Camera-voorstel verwachten voor de v.Karnbeektunnel? Jij (veiligheid) samen met Bram A. (verkeer); moet goed komen. Jullie zullen toch in elk geval een redelijk voorstel tot een snelle oplossing volmondig steunen?


  ⚠️ Meld

 24. @ WF & Verdieping Zocht eigenlijk een andere[/url] maar als je de links ook goed leest mag je dit stuk gerust een doordachte, heldere en genuanceerde analyse noemen. Mag hoor; hoeft niet. Zelf vond ik het destijds wel interessant.


  ⚠️ Meld

 25. camera’s
  Dick,
  het is al eens eerder aangekaart. Toen naar aanleiding van een incident in de Hortensiatunnel. Zo’n systeem kost handen vol geld en ik vraag me in alle gemoede af, of het wel de beste oplossing is.
  Stel. De camera’s hangen er voor veel geld. Er moet bewaking komen en als er wat gebeurt moet iemand heen. Als de politie arriveert, zijn de daders al verdwenen. Die zijn ook niet gek, en hebben dus en bivakmuts opgedaan tegen herkenning.
  Kortom: help me met goede argumenten, dat camera’s een deugdelijk instrument zijn om dit tegen te gaan. Ik beloof dan, dat ik het zal aankaarten.


  ⚠️ Meld

 26. Heb eigenlijk absoluut geen tijd en ook geen zin meer om het terug te zoeken WF, maar als je dit bedoelt

  Ik zeg dat WIJ, de volwassen maatschappij, de schuldigen zijn en niet de jonge crimineeltjes (blank of gekleurd, maakt niet uit). Kinderen zoeken grenzen op. Kinderen willen worden bijgestuurd. Als WIJ dat niet doen, gaan zij de volgende grens opzoeken.

  Eens!

  Volwassenen, kind, blank of gekleurd.
  Nu betast 1 gekleurd kind
  2 weken geleden vechten 2 blanke volwassenen (ook in Zwolle) met kinderen erbij (!) 1 van de 2 heeft het net gered. Vind het logisch dat de kleur van de mensen niet bij het laatste bericht staat maar asjeblieft mensen laat je mening niet door je onderbuik vormen!  ⚠️ Meld

 27. @dick,
  Ik heb de indruk dat je me verkeerd begrepen hebt. Mijn mening is dus ongewijzigd als het gaat om wie in eerste instantie de schuldige is. De jonge knulletjes die de problemen veroorzaken doen natuurlijk dingen die niet goed zijn (verre van dat zelfs). Alleen zal de ‘maatschappij volwassenen’ het probleem moeten aan pakken dus door de kids te sturen ?n te straffen.
  Met name de titel van je laatst aangehaalde link: “Beperkte relatie criminaliteit en etniciteit” maakt voor mij dat ik mijn opmerking niet hoef bij te stellen. Ik heb immers ook gezegd dat zowel de jonge criminele allochtonen als jonge criminele autochtonen gewezen moeten worden op hun ongewenste gedrag. Daar is dus niets aan gewijzigd.

  Mocht je me verkeerd begrepen hebben, dan hoop ik dat je me nu wel begrijpt.


  ⚠️ Meld

 28. @ WF, Plantje is waarschijnlijk nog “rund hause ans klussen” je doelt waarschijnlijk op 16:43. 17:07 = duidelijk.

  @ John, Dat dacht ik al

  het is al eens eerder aangekaart. Toen naar aanleiding van een incident in de Hortensiatunnel.

  Het mag niet zo zijn dat “geld” het enige argument tegen camera’s is. Meer bewaking is ook niet onoverkoomlijk lijkt me als het effectief blijkt te zijn. Maar die tijdsfactor: dat je er nooit op tijd bij kunt zijn klinkt helaas logisch.

  Er zijn toch cijfers, neem ik aan, van het aantal geweldsdelicten per tunnel. Dan zou je toch een pilot op de “linkste tunnel” kunnen overwegen? Dan moet er dus wel op tijd iemand kunnen zijn. Iemand die vlak bij die specifieke tunnel woont?

  Zijn er in het land geen betere ideëen bekend als camera’s?

  Jij zegt dat camera’s eigenlijk ook niet eens afschrikwekkend werken. Dat veelbesproken hoge-tonen ding dan die hangjongeren moest verjagen? Bukito oid? De gevaarlijkste tunnel zo inkleden dat het niet eens meer mogelijk is dat er mensen staan te lanterfanten? Dat zou vaak wel betekenen dat de stoep er aan moet geloven. Maar zo heel moeilijk moet het toch niet zijn om een kleine omleiding voor voetgangers te bedenken?

  Hoop en verwacht eigenlijk wel dat dit veilige tunnel-onderwerp maar weer eens besproken wordt in de raad. Want, ik kan het me verbeelden, maar het lijkt of er de laatste tijd meer rotzooi gebeurd in onze tunnels.
  —-
  Nog niet aan de orde geweest (maar hier wel eerder besproken) is een mentaliteitsverandering.

  Volgens mij kun je, zeker in het donker, niet toestaan dat een vrouw alleen door gevaarlijke tunnels fiets.  ⚠️ Meld

 29. Volgens mij kun je, zeker in het donker, niet toestaan dat een vrouw alleen door gevaarlijke tunnels fiets.

  Hoe bedoel je dit Dick, ze lokken het zelf uit????????


  ⚠️ Meld

 30. Had deze natuurlijk even uit de post van 17:27 moeten lichten, was duidelijker geweest.
  @ John, Dat dacht ik al het is al eens eerder aangekaart. Toen naar aanleiding van een incident in de Hortensiatunnel.

  Het mag niet zo zijn dat “geld” het enige argument tegen camera’s is. Meer bewaking is ook niet onoverkoomlijk lijkt me als het effectief blijkt te zijn. Maar die tijdsfactor: dat je er nooit op tijd bij kunt zijn klinkt helaas logisch.

  Er zijn toch cijfers, neem ik aan, van het aantal geweldsdelicten per tunnel. Dan zou je toch een pilot op de “linkste tunnel” kunnen overwegen? Dan moet er dus wel op tijd iemand kunnen zijn. Iemand die vlak bij die specifieke tunnel woont?

  Zijn er in het land geen betere ideëen bekend als camera’s?

  Jij zegt dat camera’s eigenlijk ook niet eens afschrikwekkend werken. Dat veelbesproken hoge-tonen ding dan die hangjongeren moest verjagen? Bukito oid? De gevaarlijkste tunnel zo inkleden dat het niet eens meer mogelijk is dat er mensen staan te lanterfanten? Dat zou vaak wel betekenen dat de stoep er aan moet geloven. Maar zo heel moeilijk moet het toch niet zijn om een kleine omleiding voor voetgangers te bedenken?

  Hoop en verwacht eigenlijk wel dat dit veilige tunnel-onderwerp maar weer eens besproken wordt in de raad. Want, ik kan het me verbeelden, maar het lijkt of er de laatste tijd meer rotzooi gebeurd in onze tunnels.
  —-
  Nog niet aan de orde geweest (maar hier wel eerder besproken) is een mentaliteitsverandering.

  Volgens mij kun je, zeker in het donker, niet toestaan dat een vrouw alleen door gevaarlijke tunnels fiets.  ⚠️ Meld

 31. @ Brug Zeker niet, mooi dat je het vraagt en niet die conclusie overal neerplakt.

  Nee, ik bedoel dat wij (mijn vrouw en ik) het gewoon te gevaarlijk vinden in het donker onder die tunnels. Ook voor jongens/mannen alleen trouwens. Heb hier als eens uitgeschreven…..en doe het graag weer. Toen ik verkering met mijn vrouw had (lijkt vaak wel eeeeeuwen geleden) fietste ik zaterdag ‘snachts alleen met haar van stad naar Basterdkamp en ook wel eens, ook door de week alleen terug in het donker. “Onverantwoord” is een groot woord en ik ben absoluut niet snel bang, maar ik weet wel dat als er men mij zou lastig vallen…..had ik geen schijn van kans gehad. Ook niet als ik 3x zo sterk was geweest. Fietste altijd maar zo cool mogelijk, rustig voor me uit kijkend door de tunnel…..waar soms waarschijnlijk een engeltje op zat;)


  ⚠️ Meld

 32. wat mij nou weer opvalt dat de politiek oftewel jhon van boven weer om de hetebrij heen draait, en niet er op ingaat dat zoveel allochtonen hier in Nederland zo vaak in het nieuws komen bij veel incidenten. of begeven ze zich dan weer op een teer onderwerp, waar jarenlang over werdt gezwegen en nu nog in de doofpot wordt gestopt.>:(>:(


  ⚠️ Meld

 33. knol; jij wilt een andere discussie voeren als die er momenteel gevoerd wordt. De vraag is nu “Kan/wil de gemeenteraad wat aan de veiligheid in onze tunnels doen”.


  ⚠️ Meld

 34. Dick,

  Lang antwoord op een retorische vraag;)’

  Natuurlijk weet ik dat het vroeger ook gebeurde. Denk alleen dat het toen incidenteel gebeurde. Denk dat de samenleving verhardt, en dat er iets moet gebeuren.

  Heb het eerder aangegeven, stem Wilders, bij gebrek aan beter……denk dat Wilders de zaken in ieder gevalt benoemt(ook als er geen verkiezingen zijn :P)


  ⚠️ Meld

 35. @ Absurde oplossing. Gillende Geert heeft zelf nog nooit een oplossing aangedragen. Oh ja, leger inzetten en knieschijfje schieten. Voor een verzachtende samenleving :'(


  ⚠️ Meld

 36. Haha in afwachting van een Brug-reactie heb ik me ook maar eens op dat kinderachtige telraampje, bij de reacties, gestort…..en mezelf per ongeluk een – gegeven. Vind +-jes of -jes iets voor mensen die niet durven te reageren, maar toch een “daad” willen stellen.


  ⚠️ Meld

 37. Feiten dick…weet dat het moeilijk is voor iemand die het linkse gedachtengoed aanhangt.

  Ga jij me nu vertellen dat in Nederland het multicultere expiriment geslaagd is?

  De statitistieken geven je ongelijk..heb geen zin om het op te zoeken , maar op de site van het CBS kun je alle cijfers vinden, uitkeringen,criminaliteitscijfers…..

  Uiteraard ben ik mij ervan bewust(Pvda modus aan), dat het allemaal onze schuld is….wij discrimineren, sluiten ze af van onze scholen etc..

  Oja……mijn (donkere) vriendin denkt er net zo over


  ⚠️ Meld

 38. Haha in afwachting van een Brug-reactie heb ik me ook maar eens op dat kinderachtige telraampje, bij de reacties, gestort…..en mezelf per ongeluk een – gegeven. Vind +-jes of -jes iets voor mensen die niet durven te reageren, maar toch een “daad” willen stellen.

  Geef nooit plussen of minnen…..kenmerk vam een democratie, iedereen mag een mening hebben  ⚠️ Meld

 39. Goeienavond Brug,

  1 reactie maar, omdat we zo of-topic bezig zijn als de sodemieter.
  Expiriment? Daar weet ik nixxx van. Kan enkel over mijn woonplaats spreken, waar ik recht van spreken heb omdat ik er al mijn hele leve woon. Volmondig: Zwolle is heerlijk kleurrijk en multicultureel. Jij vindt blijkbaar van niet. Heb jij die sargasso-link goed gelezen? Moet je eens doen, oh hier is ie nog eens.

  Onderbuikteksten als “Pvda zegt dat het allemaal (?!) onze (?!) schuld is…” kan ik helaas niet op reageren. Net als jou wil ik alleen over feiten discusseren, beargumenteer e.e.a. en het mooiste is dan als je beiden oplossingsgericht denkt.
  Gelukkig mag iedereen een mening hebben. In ons heerlijke VRIJE land. Persoonlijk vind ik die telraampjes naast de reacties nixxx. Hoop dat dat van jou mag. Zo niet, vind ik dat toch.

  Wat een flauwe 3,2,1 vraag, die slaag alleen als de intelligentste en sociaalste van het stel hem stelt aan de man die nog 4 belastende dossiers heeft verdonkeremaand.

  Jij mocht beginnen, met Vogelaar, daarna kwam je ongevraagd met die grap (antwoord is trouwens dat ik niet eens een 2e partij weet die dichter bij mijn denkbeelden aansluit).

  Heb dus nog een vraag aan jou te goed over personen…..mag je kiezen Geert, Hero, Dionneke of Fleur (democratischer kan ik het niet maken) en 1 over de partij. Daar ga ik een nachtje over slapen. Krijg je morgen beide vragen op Log 50 ……of 51. Ok?


  ⚠️ Meld

 40. hahaha, nou ja zeg, brug, wat is nu de oplossing dan? Nu het multiculturele “experiment” mislukt is dan?
  Ik denk dat die juist geslaagd is met jouw donkere vriendin! Laat me raden, thailand?


  ⚠️ Meld

 41. Hoe is het elders in den lande?
  Hebben andere gemeentes hun fietstunnels op één of andere manier veiliger gemaakt en zo ja, hoe heeft men dat gedaan? Zijn daarna de aangiftes en meldingen gedaald? Dan lijkt het me een goede keuze om dit beleid te gaan volgen.
  Iets van onderzoek naar vergelijkbare situaties lijkt me zeker op zijn plaats.
  Natuurlijk zijn camera’s kostbaar en kwetsbaar. Maar er zijn genoeg voorzieningen om de kwetsbaarheid te beperken. Iets meer investeren in deze zaken zorgt voor minder kosten in onderhoud. Heeft het plaatsen van meer en betere verlichting ook een meerwaarde, ik denk van wel.
  Laat de gemeente bel-rondje starten bij andere gemeenten en start nu eens met actie.


  ⚠️ Meld

 42. voor de rest ben ik het met WFvN eens.
  De jeugd van nu voelt geen grenzen en maakt zichzelf wijs dat ze elke dag moeten strijden om te kunnen overleven. Opgevoed door de consumptiemaatschappij zien zij zichzelf niet gelukkig zonder iphone, D&G, Gucci schoenen en een houding die ze elke keer hoog moeten houden om r.e.s.p.e.c.t. op straat te behouden.
  Jongeren zelfvertrouwen bijbrengen en de mogelijkheden bieden tot zelfontplooiing voordat ze op het verkeerde pad zitten lijkt mij de beste oplossing. Maar goed, als deze oplossingen niet geboden worden en je voorbeelden in je omgeving ook hetzelfde zijn dan zal je er ook weinig voelen om een omschakeling te maken.
  Zet er maar een camera neer die de (tijdelijke)schijnveiligheid voed.
  We zijn zelf de oorzaak van deze materialistische(?) houding die onze kinderen hebben. Onze ouders begonnen met een uitset van aardappelkistjes, de beginnende ouders moeten tegenwoordig een flatscreen, mobieltje en een laptop hebben. En het kind moet naar de opvang omdat al deze zaken bekostigd moeten worden. Word het kind ouder dan beland het op straat omdat pa en ma aan het werk zijn om op den duur de spullen weer te kunnen omruilen voor nieuwere types end an vragen ze zich af waarom het kind nooit thuis is of met hun zijn of haar prob;emen deelt….


  ⚠️ Meld

 43. Marieke II…helaas mocht ik er maar 1 plussen. Mede daarom vind ik dit telraamverhaal kinderachtig en niet effectief: perfecte post!

  Brug, waar ben je????

  Knol? Gouda, wa’s daar mee; john gokte op een Thaise en hier zijn we in Zwolle. Als je wat op je lever hebt, waarom maak je dan geen hele zinnen?


  ⚠️ Meld

 44. Ik was inderdaad lekker in de tuin aan het baggeren 🙂

  Ik vind het wel weer lovenswaardig, dat John van Boven zich hier weer in de discussie mengt.

  Verder ben ik het er ook wel mee eens, dat er eens actie ondernomen moet worden. Eigenlijk wordt er nu gesteld: “camera’s zijn duur en hun nut is nog niet bewezen, dus daarom doen we het niet.” Mijn vraag is dan:”Hoeveel is het de gemeente waard voordat er wél geld voor camera’s uitgetrokken wordt?”

  Het enige alternatief voor camera’s is volgens mij meer politietoezicht in de tunnels. Gewoon agenten die er regelmatig doorheen fietsen, lopen, rijden. Misschien kunnen ze dan die smerige graffiti ook eindelijk eens tegengaan!
  En eigenlijk is dat wel een veel betere optie dan camera’s. Je maakt daarmee niet alleen de tunnels zelf veiliger, maar ook de wegen van en naar de tunnels!

  Overigens zie ik hier en daar dat de discussie over afkomst afgedaan wordt als een discussie die niet bij het onderwerp hoort, maar dat is ook niet helemaal waar. In het signalement wordt een voorzet voor afkomst als onderwerp van het nieuwsbericht gegeven. Het is niet vreemd dat in de huidige tijd de discussie ook daarop komt.

  Straks ga ik weer lekker verder met de tuin enz.


  ⚠️ Meld

 45. Net als ongeveer 1/3 van de Zwollenaren woon ik in Zuid. Als je vh centrum naar Zuid wilt fietsen moet je altijd door 1 (maar meestal 2) tunnel(s)
  (Spoorlijnen en IJsselallee)
  Ik hoor/lees de laatste tijd zoveel nare verhalen over aanrandingen in de tunnels dat ik me (net als velen) afvraag of ik er ’s avonds nog wel door moet fietsen. Misschien moet ik (‘moeten we’) maar altijd met de auto gaan (deze veiligheidskwestie heeft dus ook behoorlijke gevolgen voor de verkeersstromen en het milieu in Zwolle…)
  Ik zou hopen dat deze kwestie een hot item bij de politieke partijen zou zijn, maar er lijkt weinig aandacht aan besteed te worden.
  Gezien de ernst van het probleem en de hoeveelheid mensen die het aangaat vind ik dat kosten noch moeite gespaard moeten worden om het aan te pakken!
  @ John van Boven: ik vind het nogal ‘makkelijk’ om te zeggen dat camera’s geen oplossing vormen. Wat een TUNNELVISIE 🙂 Camera’s zijn misschien niet ideaal, maar niks doen helpt zeker niet! Bovendien zit het politiebureau in Hanzeland dichtbij de Van Karnebeektunnel, het tunneltje ad Schellerweg (naast het zwembad) en het tunneltje v Hanzeland richting Hogeschool Windesheim dus (als de wil er is kan ze ze bij een melding vrij snel ter plaatse zijn…
  (En als je in augustus op de camera iemand met een bivakmuts de tunnel in ziet lopen hoef je echt niet met uitrukken te wachten tot er iets gebeurd is…)
  En als de politie avonden kan besteden aan het vangen van burgers met kapotte fietslampjes kan ze toch ook bij de tunnels posten – wachten tot er zo’n engerd aan komt en die dan in de kraag grijpen? Al dan niet met behulp van een ‘lokagente’.
  (maar ja het 1e levert geld op en 2e kost geld…)
  Verder kan er makkelijk iets gedaan worden aan de inrichting van de omgeving rond de tunnels. Bij sommige tunnels staan bosjes rond de in- en uitgang, vind ik niet zo handig…
  @ Marieke de tweede: ‘een dikke plus’ voor het idee om onderzoek te doen naar oplossingen elders!  ⚠️ Meld

 46. Van camera’s gaat wel een afschrikwekkende werking uit en er zijn toch ook agenten op de fiets? Laat die de tunnels in hun vaste ronde opnemen. Maar een lastig probleem als ik zo even Google…in Rotterdam hebben ze tegenwoordig tunnelwachters. Dat nog een idee?


  ⚠️ Meld

 47. Vandaar dat wandelaars en fietsers bij het betreden van de Nijmeegse stationstunnel een bord passeren met de tekst ‘De overheid waakt met tv camera’s in het belang van ieders veiligheid’. Deze camera’s hangen ongeveer halverwege de donkere, tochtige tunnel en zijn verbonden met monitoren in de meldkamer van de politie. Ze doen hun werk; er zijn al aanhoudingen verricht op basis van de beelden die bij de politie binnenkwamen.

  Ook in Breda overwoog men camera’s te gebruiken om fietsers en voetgangers veilig door een gewraakte tunnel te leiden, maar daar koos men uiteindelijk voor een meer radicale oplossing. In de jaren zeventig werden in Breda fietsroutes aangelegd van de stad naar de nieuwbouwwijk de Haagse Beemden. Een van die routes is uitermate fraai: een stukje van de autoweg vandaan, veel groen aan beide kanten en een tunnel zodat de fietsers zonder oponthoud de autoweg kunnen kruisen. Maar na verloop van tijd werd het pad steeds minder populair. Fietsers voelden zich er niet langer veilig en de tunnel was daar grotendeels debet aan. Extra verlichting dan wel bewaking met behulp van camera’s werden als lapmiddelen van de hand gewezen. De gemeente besloot een heel nieuw fietspad aan te leggen inclusief een bovengrondse oversteekplaats

  http://www.trouw.nl/krantenarchief/1994/09/10/2648486/De_engste_tunnels_van_Nederland.html


  ⚠️ Meld

 48. Belangrijkste is, dat de tunnels gebruikt moeten worden! Veel mensen door de tunnels geeft gespuis geen kans!

  (En als je in augustus op de camera iemand met een bivakmuts de tunnel in ziet lopen hoef je echt niet met uitrukken te wachten tot er iets gebeurd is…)

  Hier ben ik het op zich wel mee eens. Maar als je ziet hoe sommigen er bij 25 graden bij lopen…. :'( Dan kun je hele bevolkingsgroepen preventief oppakken 😉


  ⚠️ Meld

 49. Heel veel discussie, maar weer geen concrete aanpak!!
  Iedereen wordt monddood gemaakt want je mag niet eerlijk zeggen wat je wilt, maar
  ga maar eens een eerlijke discussie aan met de burger en dan wordt het één en
  ander wel duidelijk.


  ⚠️ Meld

 50. hulde brug, ik had het niet beter kunnen verwoorden. een beetje naar links prikken is hard nodig voordat we weer een generaal pardon door de strot geduwd krijgen.


  ⚠️ Meld

 51. Dat was een superzet dat Generaal Pardon….meerderheid van de Kamer was voor. We hebben ons sociale en barmhartige gezicht kunnen laten zien. Begrijp niet dat Christelijke mensen daar tegen zijn geweest.


  ⚠️ Meld

Reageer