“Onderzoek Dijklanden en Stadsbroek weggegooid geld”

Zwolle – Het college stelt de raad voor om onderzoek te doen naar bebouwingsmogelijkheden Stadbroek en Dijklanden. D66 Zwolle is van mening dat dit onderzoek op dit moment niet nodig is. Huidige plannen zijn ruim voldoende om aan de marktvraag te voldoen. Aanstaande maandag zal D66 tijdens de raadsvergadering dan ook pleiten om het besluit tot voorgestelde onderzoeken tot 2015 uit te stellen.

Het huidige structuurplan is opgezet op basis van toenmalige bekend zijn de gegevens in 2004. Maar door marktomstandigheden is de woningsituatie flink gewijzigd. Volgens de demografische ontwikkelingen zijn er tot en met 2020 circa 10.000 woningen nodig. Deze zijn te realiseren binnen de plannen die momenteel gereed of in uitvoering zijn. Naast de autonome groei is er ruimte voor opvang van de marktvraag in bijvoorbeeld binnenstedelijke ontwikkelingen. D66 vindt onderzoek naar bebouwingsmogelijkheid Dijklanden en Stadsbroek dus nu niet nodig. Het is weggegooid geld en pas in 2015 wordt het misschien relevant. Pas dan wil D66 bekijken of het gewenst en noodzakelijk is om onderzoek te doen.

Artikel delen:
Reacties 10
 1. Heb geen idee van de markt van vraag en aanbod. Laat een beslissing over aan de mensen die ervan op de hoogte zijn. Je mag niet verwachten van mensen die daar voor die prijs willen wonen, dat ze elders gaan wonen omdat daar aanbod is en omdat jij dat wilt.


  ⚠️ Meld

 2. Ehm…. kan de weblogzwolle-redactie zulke koppen voortaan eerst tussen haakjes zetten? Het betreft hier de mening van D66 en geen voldongen feit.
  Weblogzwolle als journalistieke website die actuele gebeurtenissen in en rond zwolle weergeeft, moet dan natuurlijk wel een beetje objectief zijn.
  Of iets weggegooid geld is lijkt me niet aan weblogzwolle om te bepalen.

  Beetje verwarrend deze kop


  ⚠️ Meld

 3. hoezo?
  Dat we voorlopig vooruit kunnen met het bouwen van woningen, wil niet zeggen dat we tot aan 2015 op onze krent kunnen gaan zitten. Beslissingen vragen een lange aanlooptijd en het zal een ramp zijn als de nieuwe woningbouw niet goed aansluit bij de lopende.
  Als je nu al te weten komt of Dijklanden en Stadsbroek al dan niet in aanmerking komen voor woningbouw (de vooronderstelling is van niet, maar het vraagt wel een objectieve bevestiging), dan kun je met de uitkomst van het onderzoek rekening houden bij de zoektocht naar een goed locatie.
  Het nu stilleggen, lijkt mij redelijk kortzichtig. Het getuigt niet van strategisch denken.


  ⚠️ Meld

Reageer