Drukbezocht startveld tijdens het NK op de step

Zwolle – Dit jaar zijn er hoge verwachtingen tijdens het Nederlands Kampioenschap op de step in de Kop van Overijssel – Op zaterdag 5 september worden de landelijke titels vergeven op het pittige parcours aan de Kamperzeedijk. Deze ronde is het strijdtoneel van de Nederlandse stepsport. Het typische polderparcours wordt door menig stepper geprezen, de strakke wind daarentegen ook door menigeen vervloekt.

De organiserende Stepvereniging West Overijssel, waaronder Stepteam Zwolle en Stepteam Selles Kamperzeedijk, kijkt vol spanning uit naar het NK. "een pracht van een happening, met veel gepassioneerde en sportieve deelnemers… dat is wat het evenement zo sterk maakt" Deze spanning komt mede door het feit dat de huidige top van kanshebbers voor de landelijke Kickbike-Cup slechts enkele punten van elkaar af zitten… Niet alleen de eervolle titel valt dus te verdienen, maar ook de belangrijke punten voor het landelijke klassement in zowel team- als individueel verband.

De stepsport en het evenement blijft elk jaar groeien, en dat maakt het noodzakelijk voor de organisatie om 5 september voor het eerst met transponderchips te timen.

Bij de dames wordt het felbevochten strijd, is de verwachting. Wenda Zuiddam (stepteamrotterdam.nl) verdedigt haar landstitel, die ze vorig jaar in Oldenzaal pakte. Zuiddam is tevens Europees Kampioen en moet het opnemen tegen de lokale favoriet Hermien Koers die regerend Wereld Kampioen is op de duurafstand. Koers stept bij het organiserende stepteam Selles Kamperzeedijk. En om het feestje nog spannender te maken komt ook Rosanne Reijne (stepteamhighlevel.nl) aan de start. De Woudenbergse Reijne gaat op dit moment aan de leiding in de internationale IKSA eurocup competitie en is Europees Kampioene op het criterium alswel Wereld Kampioene op datzelfe onderdeel. Nederland is bij de dames op dit moment het sterkste stepland ter wereld. En dat levert een fikse strijd op tijdens zo’n nationaal kampioenschap op eigen bodem.

Bij de heren is Rene Elzinga (Steppendoejezo.nl) hoog favoriet. Maar Hans Korbee (team StepcrOss) heeft Elzinga al eerder dit seizoen bij een competitie wedstrijd verslagen. Dus ook de Brabander Korbee is een favoriet. En dan zijn er nog veel outsiders aan de start die roet in eten kunnen gooien voor de toppers.

Al met al een aanrader om deze strijd te komen supporten aan de Kamperzeedijk. Er zijn naast het NK-strijdtoneel nog meerdere discipline’s die u kunt aanmoedigen, en het is uiteraard een geweldige mogelijkheid om zeer laagdrempelig kennis te maken met de stepsport en de autoped in het algemeen. U kunt u, met uw bedrijf, vereniging of buurt, meedoen in een zogeheten prominenten steprace. meer info over het Nederlands Kampioenschap en de andere discipline’s kunt u nalezen op www.kamperzeedijk.nl

 

Artikel delen:

Reageer