VV Berkum jammerlijk onderuit in Amstelcup

Groesbeek – De Kuip gaat aan Berkum voorbij. In Groesbeek gingen de mannen van Michel van Oostrum met 2-1 ten onder tegen Achilles ’29.

Berkum toonde aanvankelijk teveel ontzag voor tegenstander Achilles ’29. Dit maakte het spel rommelig. Berkum leek het eigen spel niet te durven spelen. Twee nieuwelingen namen daarop het voortouw. Met een prachtige crossbal bereikte linksback Jeffrey Pohowainjaan de gelegenheidsaanvaller Pascal Diender. Met een keurige controle op de borst legde hij de bal voor zichzelf klaar om met een snoeiharde volley de openingstreffer te scoren.

Achilles ’29 stelde daar weinig tegenover. Richard Bouwmeester en Marc van der Meulen (rebound) hadden de voorsprong uit moeten breiden maar een cadeautje (menigeen van beide zijden bestreed de beslissing) van de goedleidende arbiter Ter Brake bracht Achilles terug in de wedstrijd. Tim Verhoeven mocht vanaf 11 meter scoren.

Na rust ontstond er meer ruimte. Berkum noch Achilles gingen daar echt verstandig mee om. De thuisploeg beperkte zich tot counters, Berkum zocht via de lange Diender, de balvaardige Van der Meulen en de rappe Ndizeye de aanval. Dat een van de counters Berkum wel eens noodlottig zou worden, bleek vijf minuten voor tijd. Doelman Duits werd omspeeld waarna het voor spits Rigter een koud kunstje was om van dichtbij binnen te tikken.

In een tumultueuze slotfase was Gnanapragassan nog heel dichtbij namens Berkum maar zijn inzet werd knap gestopt door de doelman Van de Beek. Berkum kan zich gaan richten op de competitie.

Statistieken

Achilles ’29 – Berkum 2 – 1 (1-1)

 

Scoreverloop

16. 0-1 Pascal Diender

45. 1-1 Tim Verhoeven

84. 2-1 Ivo Rigter

 

Kaarten

Geel: Hempenius (Achilles ’29), Zonnenberg, Duits, Gnanapragassan, B. Bouwhuis (Berkum)

 

Arbiter

Dhr. F.E. ter Brake

 

Toeschouwers

300

 

Opstellingen

Achilles ’29: Van de Beek, Grootaert, Landers, P. Hendriks, Rikken (58. Jaliens), Mormon, d’Hooghe, Verhoeven, Hempenius, Th. Hendriks (52. Van Leeuwe), Rigter

 

Berkum: Duits, Zonnenberg (85. B. Bouwhuis), Diender, Pohowainjaan, Ndizeye, Mijnheer, Van der Meulen, Bouwmeester (61. Van der Weide), Gnanapragassan, Meijntjes, Roelofs.

Artikel delen:
Reacties 8
 1. Richard werd gewisseld omdat ie een kans miste? M. v/d M. mocht blijven staan? R.’s vervanger was geweldig? Als dat zo is, heeft de trainerT weinig kaas gegeten van “vertrouwen geven”.

  Kijken wat Harry er morgen over schrijft.


  ⚠️ Meld

 2. Zal me niet verbazen dat Harry dit ook heeft geschreven idd, er zit humor in en het is een mooi, ongetwijfeld betrouwbaar verslag. Heb er nog nooit op gelet, maar Harry heeft volgens mij nog nooit een verslag klakkeloos gekopieerd. Als hij er op dat andere draadje een iets andere draai aan geeft, staat er misschien ook iets meer over mijn vraag in. Maar de pagina binnenhalen duurde wat lang, hij moet er nu wezen. Ik ga eens kijken, Sensator had (nog?) nixxx.


  ⚠️ Meld

 3. Dat eerst is interessant BOB, er zijn maar weinig Zwolse ploegen die nog in de bekert zitten geloof ik. Sensator had een opsomming maar dat was alleen maar van “interessante regionale “lekker belangrijke” hoofdklassers als HHC enz.”

  Wil morgen zo graag lezen, in een Harry rijtje (of Piet, nee dat kan Harry beter) welke ZWOLSE ploegen door zijn en wanneer de loting is.


  ⚠️ Meld

 4. DICK

  Ondanks verder bekeren staat WHC – VVB nog op het bekertprogramma. Wel aardig voor Diendert, maar niet voor het verdere verloop in deze poule…


  ⚠️ Meld

Reageer