Groep mishandelt jongen bij Milligerplas

Zwolle – De politie is op zoek naar getuigen van een mishandeling die op zondag 23 augustus rond 17.00 uur bij de Milligerplas plaatsvond. Een 14-jarige jongen uit Zwolle wilde rond die tijd met een andere jongen wegfietsen toen ze werden belaagd door een groepje van circa 8 jongens in de leeftijd van ongeveer 8 tot 14 jaar met een getinte huidskleur.

politie_ijsselland.jpg

De jongen zou zonder enige aanleiding van verschillende jongens een klap in zijn nek hebben gekregen. Toen hij wegfietste, kwamen de jongens achter hem aan en fietste de jongen tegen een paaltje waardoor hij snelheid verloor. De groep kwam toen weer om hem heen staan en de Zwollenaar kreeg nog meer klappen. Nadat er een man de jongen te hulp schoot gingen de jongens er vandoor. De politie is op zoek naar de man die de jongen heeft geholpen en eventuele andere getuigen. Die kunnen zich melden bij het team Zwolle-Noord via 0900-8844.

Artikel delen:
Reacties 47
 1. Zo’n groepje moet niet heel moeilijk te traceren zijn. Ze komen ongetwijfeld uit de wijk en het slachtoffer zal ze wel kennen. Nep-stoertjes met hun kuddegedrag….keihard aanpakken EN NATUURLIJK een gesprek met de ouders. De jongens zijn immers minderjarig.


  ⚠️ Meld

 2. Heb je op het topic “vrouwen slaan….” gereageerd….signalementen geven ze denk ik alleen als ze de dader(s) nog niet hebben? Of wilde je bepaalde conclusies trekken Knollemans?


  ⚠️ Meld

 3. joop, wil je alleen opnaaien of wil je ook discusseren? Volgens mij kun je niet op grond van waanzinnige onderbuik-vergelijkingen discusseren. Jij

  gouda-toestanden

  handelde over Marokkaanse rotjochies.

  Hier gaat het over

  jongens in de leeftijd van ongeveer 8 tot 14 jaar met een getinte huidskleur.

  ok het groepsgedrag (kuddegedrag) is de overeenkomst. Maar het lijkt wel of enorm veel mensen zich tegenwoordig in een kudde verschuilen. Die doorgesnoven en doorgezopen gekken rond 5 mei in Rotjeknop, die in Hoek van Holland afgelopen weekend, die in Wapenveld (jaja) gister geloof ik. Dat zijn denk ik de échte problemen. Laat er maar eens een deskundige inkomen, iemand die wat weet van massa-psychologie. De leeftijd is wel ernstig schokkend, daar schreef ik net wat over op

  Vrouwen slaan meisje….  ⚠️ Meld

 4. TIP

  Misschien kan de politie de videobeelden bekijken bij de C1000 of AH van Stadhagen, afd. drank en/of chips.

  Er bestaat een kans dat een van hen erop staat.


  ⚠️ Meld

 5. deze groep moet zeker te pakken zijn.
  Het wordt tijd dat er weer strafkampen worden geopend. Als de ouders er niet in slagen deze jongeren een gedegen opvoeding te geven, dan moet de overheid hier maar voor zorgen.


  ⚠️ Meld

 6. dat mag je niet zeggen stadshagen en ook niet over het signalement
  want we leven in fijne samenleving volgens sommigen waar weinig aan de hand is, ik ben het trouwens volledig met je eens.


  ⚠️ Meld

 7. Het is een grof schandaal dat er niet wordt opgetreden tegen dit soort jeugd. ik ben het helemaal met joop eens dat we afstevenen op
  on-geintegreerde toestanden zoals in de franse banlieu’s.
  mensen die van mening zijn dat we deze ellende nog op kunnen losssen door voor de zoveelste keer de dialoog aan te gaan zijn niet van deze wereld.


  ⚠️ Meld

 8. Sociale dienstplicht is misscien wel in te voeren voor iedereen van 15 t/m 18. Dan kunnen onze jongeren eens kennis maken met een andere kant van de maatschappij, want ik vind het niet wenselijk dat ze maar even naar strafkamp gestuurd moeten. Straks gaan ze nog preventief deporteren. Wildersaanhangers zijn er gek genoeg voor, om iedereen mete en tropische achternaam af te voeren.


  ⚠️ Meld

 9. @Dick
  Laat er maar eens een deskundige inkomen, iemand die wat weet van massa-psychologie.

  Ja, die weten het wel we zitten nog steeds in de rotzooi.


  ⚠️ Meld

 10. Degi, natuurlijk niet 1 hokje uit die leeftijdscategorie. Ook de klootzakjes die bijvoorbeeld in die keten lopen te zieken. Zich daar voltanken om daarna hun kwade dronk in een stad uit te leven. Dat hooligan schorem (2x Rotjeknor/Hoek v H en van ’t weekend Wapenveld) is waarschijnlijk te oud voor een soort heropvoeding…….da’s dan weer jammer.
  Mensen die met een tunnelvisie (alles wat anders als wit is aanpakken) de problemen te lijf gaan, hoef je niet serieus te nemen.


  ⚠️ Meld

 11. Flip, denk je niet dat het probleem met kuddegedrag en massapsychologie te maken heeft? Daar zou al één persoon die er jaren voor doorgeleerd heeft veel, heel veel zinnings over kunnen zeggen. Waar alle praktijkmensen van zouden kunnen leren. Mits ze willen natuurlijk, dat dan weer wel.


  ⚠️ Meld

 12. Wildersaanhangers zijn er gek genoeg voor, om iedereen mete en tropische achternaam af te voeren.
  maar hij komt tenminste wel met oplossingen waar een heleboel mensen het mee eens zijn of zijn dat dan ook allemaal roeptoeters en mensen die niet goed wijs zijn?


  ⚠️ Meld

 13. Dick, ik denk dat het met opvoeding te maken heeft en respect naar je mede mens. Tegenwoordig hebben ze nog geen slag werk gedaan en geen één eurotje bijgedragen aan de maatschappij maar zeggen wel: een uitkering daar heb ik recht op.


  ⚠️ Meld

 14. Er is maar 1 oplossing. Deze jeugd hard aanpakken. Maar de ouders zeker niet vergeten. Het is de plicht van de ouders om hun kinderen een goede opvoeding te geven en respect voor anderen bij te brengen. Wanneer ouders hier maling aan hebben dan kan de overheid dit overnemen. (lees opvoed/strafkampen) Uiteraard moeten deze ouders dit verzuim dan wel in de portemonnee voelen. En goed ook !!!


  ⚠️ Meld

 15. @ Flip: Heb je een + gegeven. Ook hand in eigen boezem dus, waren wij (mn Richard Witsche en consorten) niet “de patat-generatie”? Opvoeding idd en gemakzucht/verwennen om maar niet te druk met de kids te zijn. “Goed opvoeden” blijft trouwens hartstikke moeilijk, dat dan weer wel.


  ⚠️ Meld

 16. Lees nu pas mijn eigen reactie nog eens over. Volgens mij is het kuddegedrag de laatste 10-tallen jaren wel erg gestegen. In alle lagen van de bevolking en bij alle leeftijden. Vind massa-psychologie d*nders interessant, omdat ik me er zo weinig bij kan voorstellen. Ok een hunkering naar veiligheid, maar dat je je “ik, je persoonlijke vrijheid” opoffert voor de groep. Las eens dat het “groepsdenken” ook een beetje komt door de ontkerkelijking en het verdwijnen van vroegere zuilen….die stonden als steunpilaren. Enge ontwikkeling kan dat worden, als mensen zomaar achter een leider aanlopen.

  Maar ik geef toe, dat is hier nog tever gezocht. Waarom ze hier als groep opereren weet ik niet: met zijn achten op één. Zucht.


  ⚠️ Meld

 17. De zwolse politiek zou wellicht iets kunnen met de ervaringen van andere steden.
  Zelf ken ik Rotterdam redelijk goed en daar speelden dit soort zaken al vele jaren terug.
  Daar is het overigens nog niks beter dan toen (eerder slechter), maar ook daarvan kunnen we mogelijk leren hoe het niet moet.
  Toen er daar ruim 20 jaar geleden een prostituee vermoord werd gevonden was dat het gesprek van de dag.
  Vandaag de dag gebeuren dergelijke dingen meerdere malen per week en men praat er niet eens meer over en is dit al ‘gewend’..


  ⚠️ Meld

 18. Vette + Hans, vind dat je altijd van andere soortgelijke instanties kunt leren. Zeker als ze meer ervaring hebben. Soms zijn er echter teveel egocentrische wouzen die koste wat kost het wiel zelf willen uitvinden, vaak met als doel dat ze zichzelf ooit eens op de kippenborst kunnen kloppen. Negeren die hap en informeren bij ervaringsdeskundigen.


  ⚠️ Meld

 19. Dick, Als die egocentrische Wouzen slim zijn gaan ze stiekum naar Rotterdam en komen met kennis terug die ze dan ook kunnen presenteren als hun ‘eigen gouden idee’.

  Beter goed afgekeken, dan slecht zelf bedacht!


  ⚠️ Meld

 20. Vroeger noemden ze dat jatten. Maar tegenwoordig mag je alles van iedereen jatten (muziek en films van internet, programmaideeen voor tv, citaten zelfs zonder de bron te vermelden; dus dit moet ook onopvallend kunnen). Maar ik weiger het slim te noemen, dan tenminste “glad en gluiperig” zeker als die persoon er ook nog een schouderklopje/bonus/promotie aan overhoud.


  ⚠️ Meld

 21. vreemd, zal wel aan de andere kant van de boulevard zijn geweest, ik was met een groepje aan het vliegeren op het gras bij de parkeerplaats tot na half 6 en mij is niks opgevallen, de andere vliegeraars heb ik ook niks van gehoord….


  ⚠️ Meld

 22. Er zijn nogal wat inhammen + plekjes om jezelf aan het zicht te onttrekken rond onze mooie playa… maar ik zie Fred, dat jij een telelens hebt ;D


  ⚠️ Meld

 23. Dick,
  Natuurlijk is mijn voorbeeld in de basis glad en gluiperig maar ik verplaatste mijzelf even in het vel van dergelijke figuren.

  Als ze hiermee absolute resultaten zouden bereiken dan zou ik er uiteindelijk nog geen moeite mee hebben en het best slim durven noemen.

  Zwolle doet het nu relatief goed, maar we zakken af en als iemand dat weet te voorkomen heeft ie mijn zegen!  ⚠️ Meld

 24. Dienstplicht
  Waarom voeren ze de dienstplicht niet opnieuw in? Niet meer naar school willen en ook nog geen werk? Dan het leger in! Leren ze discipline, sociaal met elkaar omgaan, misschien nog wel een beroepsbaan in het leger als ze het leuk vinden, en ze hangen niet doelloos rond. Ik wil hiermee niet aangeven dat ze uitgezonden moeten worden, maar in Nederland zelf is ook genoeg te doen voor het leger.


  ⚠️ Meld

 25. Ze hebben het volgens mij anders oma aangepakt: verplicht tot je 18e (of langer?) naar school. Schat, het je wel eens iemand gesproken die (al dan niet verplicht) in het leger heeft gezeten? Heb je wel eens gehoord hoe het in Seedorf toeging? Hoe kuddegedrag zegevierde….van roken tot ander verslavingen en handtastelijkheden?

  Weet het nu zeker….het werkwoord “water naar de zee dragen” komt uit het leger. Denk je dat dat spul dat daar dan heen moet er beter uitkomen?

  Ja, ik zat er wel in….30 dagen (opleiding voor onder-officier) toch kon ik me er weg l*llen;)


  ⚠️ Meld

 26. Heb je op het topic “vrouwen slaan….” gereageerd….signalementen geven ze denk ik alleen als ze de dader(s) nog niet hebben? Of wilde je bepaalde conclusies trekken Knollemans?
  Door dick, op 30 augustus 2009 om 13:43

  Tuurlijk geven ze alleen signalementen als ze de verdachten (geen daders ;)) nog niet hebben. Lijkt me vanzelfsprekend.


  ⚠️ Meld

 27. Ze hebben het volgens mij anders oma aangepakt: verplicht tot je 18e (of langer?) naar school. Schat, het je wel eens iemand gesproken die (al dan niet verplicht) in het leger heeft gezeten? Heb je wel eens gehoord hoe het in Seedorf toeging? Hoe kuddegedrag zegevierde….van roken tot ander verslavingen en handtastelijkheden?

  Weet het nu zeker….het werkwoord “water naar de zee dragen” komt uit het leger. Denk je dat dat spul dat daar dan heen moet er beter uitkomen?

  Ja, ik zat er wel in….30 dagen (opleiding voor onder-officier) toch kon ik me er weg l*llen
  Door dick, op 31 augustus 2009 om 10:11

  In het leger mag ook niets meer…
  Een vriend van me zit in het leger. Hij heeft daar ook nieuwe soldaten hun basis opleiding gegeven. (“Kindsoldaatjes opleiden” noemde hij dat altijd :)) Maar onzuiver gedrag bestraffen door 50 push ups te laten doen mag bijvoorbeeld niet meer. Dat zijn lijfstraffen en dat is verboden. Zelfs binnen het leger zijn de handen van de toezichthouders gebonden!


  ⚠️ Meld

 28. Mijn man heeft verplicht in militaire dienst gezeten in zowel Handorff als Seedorf.
  Niks mis mee en het stukje discipline was niet verkeerd.


  ⚠️ Meld

 29. Plantje….tuurlijk ok. Maar je bent het dus ook met mijn conclusie eens: alleen aan de hand van deze persberichten kun je nooit zeggen zoveel % van die kleur, van die geaardheid en zoveel % van dat geloof, of zoveel % man, of zoveel % vrouw is verdachte?

  Tuin op orde gekregen trouwens?


  ⚠️ Meld

 30. Want daar wordt ie alleen maar slechter van…..van Boudewijn de Groot, geldt niet alleen voor “zakenman” (ok iets meer) maar ook voor “in het leger gaan”.


  ⚠️ Meld

 31. Ja, ik zat er wel in….30 dagen (opleiding voor onder-officier) toch kon ik me er weg l*llen

  Was dat voor je dienstplicht of was je vrijwillig? Niet alle militairen waren handtastelijk of raakten verslaafd. En als dat zo was, dan waren dat meestal degenen die de dienstplicht uitzaten. Ik ken mensen die voor hun dienstplicht opgeroepen werden, en die zijn er allemaal niet slechter van geworden. Seedorf, ja, ik ken die verhalen. Overdag op bivak, ‘s-nachts zuipen in de tent, maar die jongens stonden ‘s-morgens wel weer paraat, anders kregen ze ‘zwaar’. Daar leer je van. Maar wat is erger, na je school hangen op straat of nog wat bijleren in dienst waar ook nog toekomstmogelijkheden liggen?


  ⚠️ Meld

 32. Nee Dick, de tuin is nog een slagveld. Als ze deze jochies pakken en ze moeten een werkstraf doen heb ik nog wel wat leuke klusjes liggen 😉

  Aan de hand van deze persberichten kun je niet zeggen zoveel % dit en zoveel % dat.
  Maar ik wil er wel dit over zeggen (en wederom ben ik voorzichtig over dit onderwerp): we kennen allemaal wel de groepjes waarvan we niet veel goeds verwachten. En dan wil ik niet mensen in een hokje stoppen, maar gewoon die groepjes die je op straat ziet rondhangen. Stel dat je het groepje uit dit nieuwsbericht had gezien…velen hadden er niet veel goeds van verwacht; misschien terecht, misschien niet terecht. Als dergelijke groepjes van zich laten horen door vanalles te roepen is het bijvoorbeeld op maroc.nl waar ze verkondigen dat Marokkanen voor elkaar op moeten komen in Nederland enz enz. Echter, als ze nu gepakt worden voor dit vergrijp gaan ze de boeken in met hun Nederlandse nationaliteit. Dus criminaliteit voor Nederlanders is weer +10 laten we maar zeggen.

  Even voor de duidelijkheid: het gaat dus om dit specifieke voorbeeld en mijn voorbeeld zit ook vol speculaties…dat begrijp ik zelf ook wel. Maar dit is wel hoe het bij veel mensen leeft volgens mij. Dus ook de statistieken zeggen niets.


  ⚠️ Meld

 33. De verloedering slaat overal toe in alle lagen en standen.

  Zelfs bij een lokaal politiek partijtje verlaagt de grote kleine leider zich tot a- sociaal gedrag.

  Terwijl juist van dit soort mensen een voorbeeld gedrag verwacht wordt.


  ⚠️ Meld

 34. Dat klinkt al een stuk beter Plantje: verplicht tuinieren! Laat ze die uit Hoek van Holland ook ff bij jou aan de schop zetten. Zie uit Rotjeknor, rond beVRIJdingsdag en die uit Wapenveld afgelopen weekend. Oh doe die uit Staphorst ook maar (Alg.log) en die van die bloemenman-zaak.

  Statistieken zijn heel vaak multi-interpreteerbaar. Deze persberichten zijn nog subjectiever. Immers als de dader gepakt wordt krijgen we geen signalement….


  ⚠️ Meld

 35. @ Zwolse…..ik heb weer gelachen vanmorgen! Gelukkig komt er nu ook één door onder zijn eigen naam…..nou het hek wat op de dam zou moeten staan………zou wel eens nooooooit meer terug gevonden kunnen worden.

  Mijn held van dat draadje? De webmaster!


  ⚠️ Meld

Reageer