Vrouwen slaan meisje door ruziende families

Zwolle – In Zwolle-Zuid zijn zaterdagmiddag 29 augustus twee zussen van 21 en hun 50-jarige moeder uit Zwolle aangehouden voor mishandeling, openlijke geweldpleging en bedreiging.

Een 14-jarig meisje uit Zwolle was door de drie bewust opgezocht om de confrontatie mee aan te gaan, waarbij één van de 21-jarige vrouwen het meisje met haar vuist in het gezicht had geslagen. In het winkelcentrum van Zwolle-Zuid had een vierde familielid van de verdachten het meisje aanvankelijk zien lopen. Hij zocht vervolgens met twee andere mannen het meisje op toen zij naar huis liep. Hier achteraan kwamen de drie verdachten in een auto aanrijden, waarna vervolgens de genoemde mishandeling en bedreiging volgde. De aanleiding hiervoor is een langer lopend conflict tussen de familie van het slachtoffer en de andere familie. De drie zitten nog vast voor nader onderzoek.

Artikel delen:
Reacties 41
 1. Bitchfight, weer een ongelijke strijd….bijzonder triest! Ze hebben mazzel dat ze aangehouden zijn, anders stond hier een signalement bij (?) En ik (persoonlijk) wil niet weten hoe ze eruit zien.


  ⚠️ Meld

 2. Zei het hier net nog, maar vind het zorgwekkend dat er in korte tijd zoveel te doen is om kinderen van die leeftijd. Hier meisje van 14, zeilmeisje, ander topic jochie van 14 geloof ik. Wij weten als veel anderen hoe pubertjes kunnen zijn in die leeftijd (als je er 3 hebt), maar ze zouden eigenlijk nooit bij geweld betrokken mogen raken. Ook die tunnel-onveiligheid is zorgwekkend.


  ⚠️ Meld

 3. over het algemeen zijn dit mensen die laag op de maatschappelijk ladder staan en weinig of geen onderwijs hebben genoten. die zijn niet te voorspellen qua gedrag en gewoontes, dus ook niet makkelijk in kaart te brengen.


  ⚠️ Meld

 4. En als je nagaat waar het conflict over ging…. Het 14-jarige meisje wilde geen verkering (meer) met de jongen uit de andere familie. Reden genoeg tot wraak zou ik zeggen >:( >:(
  Hierdoor is in het eerdere conflict al de auto van de slachtoffers flink beschadigd (volledig rondom voorzien van de nodige deuken met honkbalknuppel ogw)
  Ik ben wel benieuwd wat er nu gebeurd – of ze sowieso even moeten brommen.


  ⚠️ Meld

 5. @ “Verdieping”. Welke ladder dacht je dan dat ik bedoelde met

  Leg eens uit Verdieping: laag en hoog op een denkbeeldige ladder?

  . Maar wat is je antwoord, je suggereert een kloof? Zal er voor de duidelijkheid maar bijzetten, tussen laag- en hoogopgeleiden.

  Je komt op mij meer als een klovenschepper over als een verdieper, als ik dat mag schijven?

  Volgens mij is er maar 1 kloof wereldwijd meneer (?) de verdieper….die tussen arm en rijk. Vandaar dat ik “de sterktste schouders, de zwaarste lasten” dan ook vanharte onderschrijf.

  Maar er staat dus nog een vraag voor je open…. En (zwaar-ontopic) heb dit bericht meermalen gelezen; geen indicaties voor suggesties over hokjes waaruit de hoofdrolspelers zouden zijn gerold.


  ⚠️ Meld

 6. Schelden, vloeken maar vooral fysiek geweld….zwaktebod idd Staphorst. Heb dezelfde link net op het Algemene Log geplaatst. Heb troouwens ook van ex-Westenholtenaren (nu nieuwbouw-Staphorst) vernomen dat Staphorst gelukkig niet meer het Staphorst van vrogger is.


  ⚠️ Meld

 7. 😀 Lekkere held die “Verdieping” beetje – en en geen antwoord op de vraag geven. Of is die – niet van je “verdieping”. Ok dan is het een gewone lach, anders lach ik je uit.


  ⚠️ Meld

 8. @Dick,
  Verdieping doelde op dikke lippen.
  Dikke lippen worden zo langzamerhand een plaag en het is zoals mijn grootvader
  jaren geleden al zei: Je moet tegenwoordig overal een diploma voor hebben
  maar iedere idioot kan zomaar kinderen krijgen.
  Skorum brengt skorum voort capice!
  :'(:'(


  ⚠️ Meld

 9. bij dit soort mensen met eenn laag opleidingsnivo en sociale achterstand is het vrij normaal om dit soort familie problemen met een vechtpartijtje te beslechten.
  het gezond verstand ontbreekt om te kunnen beseffen dat 14-jarigen te grillig en te jong zijn om een verkering in stand te houden.


  ⚠️ Meld

 10. @ Zwolleeder:

  Abslouut waar: Je moet tegenwoordig overal een diploma voor hebben maar iedere idioot kan zomaar kinderen krijgen.

  Da’s een constatering. Wil je er wat aan doen? Wat?  ⚠️ Meld

 11. Kom op mensen! Moet je je voorstellen hoe dat gaat!
  “Kijk daar loopt ze! Snel er achteraan rijden…ondertussen bellen we moeder en de twee dochters. Dan kunnen ze haar eens mores leren! Laat haar niet uit het oog! Ze is al 14 jaar oud…ze moest nu toch beter weten!”

  Jeetje….waar gaat dat over?!?


  ⚠️ Meld

 12. Over een groep mensen die wel even een beginnende puber mores willen leren omdat ze de ‘verkering’ heeft uitgemaakt. Eén ding is zeker: dit is geen ‘volwassen’ gedrag.


  ⚠️ Meld

 13. tuig
  zij had geen helemaal geen verkering met hem. 1dag in de cel en weer op vrije voeten. ik ben blij dat ik geen buren bent van deze. jullie v. d v. maenenware moeten aan gifte doen en niet bang zijn . oog getuige


  ⚠️ Meld

 14. Op welk punt…punten klopt dit verhaal niet dan. Dit gaat over een langlopend familieconflict, zie het woord “verkering” niet, overigens:

  Zwolle – In Zwolle-Zuid zijn zaterdagmiddag 29 augustus twee zussen van 21 en hun 50-jarige moeder uit Zwolle aangehouden voor mishandeling, openlijke geweldpleging en bedreiging.

  Een 14-jarig meisje uit Zwolle was door de drie bewust opgezocht om de confrontatie mee aan te gaan, waarbij één van de 21-jarige vrouwen het meisje met haar vuist in het gezicht had geslagen. In het winkelcentrum van Zwolle-Zuid had een vierde familielid van de verdachten het meisje aanvankelijk zien lopen. Hij zocht vervolgens met twee andere mannen het meisje op toen zij naar huis liep. Hier achteraan kwamen de drie verdachten in een auto aanrijden, waarna vervolgens de genoemde mishandeling en bedreiging volgde. De aanleiding hiervoor is een langer lopend conflict tussen de familie van het slachtoffer en de andere familie. De drie zitten nog vast voor nader onderzoek.  ⚠️ Meld

 15. @Zwoll, als je weet aan te geven dat het NIET om de verkering ging, ben ik toch wel erg benieuwd wat volgens jou een aantal volwassenen het recht geeft een 14-jarig meisje een vuistslag te geven en met een auto met volwassenen op te jagen. Want dat vind ik nu weer beestachtig gedrag……. en getuige dit gedrag zijn ze vermoedelijk ook helemaal niet bang om aangifte te doen, maar doen het dus om een andere reden niet.
  Ik neem aan dat de ooggetuigenverklaring dus ook van jou komt? Aangezien het politiebericht toch voor zich spreekt lijkt mij…………


  ⚠️ Meld

 16. Ik heb geen idee om welke familie het gaat.
  Maar wat ik niet begrijp: is de fam. in de vMaenw nu diegene die zijn opgepakt, of is dat de fam van het 14-jarige meisje?


  ⚠️ Meld

 17. die van v maenenware zijn opgepakt . ik heb het vermoeden dat politie ook niks kan of wil doen. zij wachten tot er een dooie valt.


  ⚠️ Meld

 18. Politie kan vaak niets doen totdat mensen daadwerkelijk mishandeld worden. Daarom zijn deze mensen nu ook opgepakt.
  Ook daarom (waarschijnlijk) zijn de mannen die de 14-jarige zagen lopen niet opgepakt; ze hebben immers niets aantoonbaars verkeerd gedaan (volgens de letter van de wet).


  ⚠️ Meld

Reageer