Circus Renz met zigeunershow GITANO in Zwolle

Zwolle – Sinds maart 2009 draait het nieuwe circusprogramma van Circus Herman Renz ‘GITANO’ helemaal in zigeuner sferen. Vanaf dinsdag 1 september tot en met zondagmiddag 6 september 2009 doet het Nationale circus Zwolle aan. De circuslocatie is Park de Wezenlanden.

De kleding is nieuw gemaakt in het thema, de muziek is uitgebreid met accordeon en viool. Het programma is helemaal nieuw. Trapeze, roofdieren, acrobatiek op de grond en in de lucht, clownerie enz. Artiesten die met elkaar een nieuwe act verzinnen en opvoeren. De Russische Tamara die voor het zoveelste seizoen weer met iets heel anders komt. Ook de invulling tussen de acts door is groots en lachwekkend. Om maar aan te geven dat je bij Circus Herman Renz met professionals te maken hebt. Zelf het publiek ‘vliegt’ door de tent. En wist u dat Armando, de man die verantwoordelijk is voor de rekwisieten, een echte artiest is samen met zijn hond. Dit alles wordt als vanouds weer ondersteund door het fantastische circusorkest onder leiding van Robert Rzeznik.

Artikel delen:
Reacties 35
 1. Fantastisch, ooit eens de grote tata mirando op zien treden . dat was werkelijk een wervelende show.
  ik vraag me af of er ook een zakkenroller/act in verwerkt zit. edoch vind ik dit een goede ontwikkeling en zeker als het optreden met wilde dieren hierdoor wordt teruggedrongen.


  ⚠️ Meld

 2. Circus Renz bestaat niet
  Vergeef mij deze ogenschijnlijke muggenzifterij, maar circus Renz bestaat niet. Hier wordt circus Herman Renz bedoeld, dat elk jaar een nieuw programma heeft.
  In het land tourt ook nog circus Renz Berlin, een Duits familiecircus met veel dieren. Een totaal ander circus.
  Beide circussen hebben veel last van naamsverwarring zoals in dit bericht.


  ⚠️ Meld

 3. GITANO
  Circus Herman Renz heeft dit jaar een zigeunerthema voor de circusvoorstelling. Het zijn dus géén zigeuners.

  Jammer voor “verdieping”: Echte zigeuners reisden ooit met dansberen. Compleet met neusring, ketting, ijzeren staaf en gloeiende platen.

  Circus Herman Renz heeft echter géén dansberen. Wel tijgers waarover het recente LNV rapport duidelijk is: Deze dieren luieren ongeveer 18 uur per etmaal en het risico op aantasting van hun welzijn is klein.

  PS: Wilde dieren leven in de wildernis. De dieren in circussen tonen na vele generaties reeds tekenen van dmesticatie.


  ⚠️ Meld

 4. Nuttige info Ron, bedankt. Dit ook, zijn we gewoon veel te laat geboren

  Echte zigeuners reisden ooit met dansberen. Compleet met neusring, ketting, ijzeren staaf en gloeiende platen.

  .


  ⚠️ Meld

 5. zakkenrollels tijdens voorstelling!!
  Goedendag!
  Ik wil iedereen even waarschuwen voor zakkenrollers TIJDENS de voorstelling van onder de tribune!!!
  dus hou je tas op schoot!!

  het personeel gelooft je niet en is totaal niet behulpzaam!!
  wat ze wel erg verdacht maakt!!!

  dus opgelet!!  ⚠️ Meld

 6. vast weer zo’n witgetinte, rode neus en grote voeten, bretels en vaak met een hoedje op? Hebben ze geen camera’s daar? John van Boven, doe er wat aan!!!


  ⚠️ Meld

 7. Ingezonden:

  Hallo,voor de mensen die naar circus Renz gaan in de weezenlanden park in Zwolle! Kijk uit voor diefstal! Mijn vriendin zat vooraan naar de voorstelling te kijken en aan het einde van de show voelde ze langs haar been haar tas weggenomen worden. Gelijk naar de man bij de toegangscontrole gelopen en dit incident uitgelegd en gevraagd om hiermee actie te ondernemen.
  Er van uit te gaan dat die man hier wat mee doet lacht hij een beetje en vraagt continu of het een grapje is, of je wel een tas bij je had enz. Net als vorig jaar zei hij nog, ook een grapje dacht hij.
  Dus zonder hulp van de man van het circus gevraagd om een zaklamp om toch rond te mogen kijken werd de tas teruggevonden zonder portemonnee , telefoon en sleutels.
  Door verder te zoeken werd ergens ander de sleutels gevonden, maar van de rest is ieder spoor verdwenen.
  De politie was inmiddels gebeld en er werd verder gezocht met een grote zaklamp maar tevergeefs.
  Achteraf blijft nog minimaal 3 vrouwen de dupe van diefstal te zijn geworden.
  Je kan het niet aantonen en ik heb me ideeen hierover maar vind het maar een dubieus zaakje.
  Waarschijnlijk ook last van crisis…….


  ⚠️ Meld

 8. ik reageer maar niet op het zigeunersverhaal, ik weet alleen dat slavische volken diefstal niks bijzonders vinden en hun vingervlugheid graag in praktijk brengen dmv balletje-balletje en andere lichte criminele vergrijpen. wel schandalig dat er door de circusmedewerker zo laks werd gereageerd.


  ⚠️ Meld

 9. misschien moet er toch gekeken worden hoe deze bonte kliek van muzikanten door het land trekt. is dit een lokaal geval, is het lullig voor het circus anders zou ik zeggen iets van georganiseerde misdaad!


  ⚠️ Meld

 10. Gisteren geweest, was erg leuk. Vooraf werd inderdaad gewaarschuwd om op je bezittingen te letten.
  Zat vooraan, imposant om zo’n olifant van heel dichtbij te zien. Als hij langsloopt dreunt gewoon de vloer en krijg je nog meer respect voor zo’n dier.


  ⚠️ Meld

 11. verzorging goed of niet het gezeul met deze dieren kan traumatisch werken. weinig beweging in de te krappe wagens en dan van stad naar stad op trapveldjes staan zonder territoriale kenmerken. het amusementsgehalte zal hoog zijn en renz zal stapelgek zijn op zijn dierenpark, maar je maakt mij niet wijs dat deze dieren het goed naar de zin hebben.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.