Whisky masterclasses door Hans Offringa

Zwolle – Bilderberg Grand Hotel Wientjes organiseert in de maanden september, oktober en november drie verschillende whisky master-classes, die excusief worden verzorgd door de bekende whisky-auteur en –kenner Hans Offringa.

De drie masterclasses hebben elk een eigen thema en vinden plaats in Bilderberg Grand Hotel Wientjes. Op vrijdag 25 september start de serie met ‘Whisky in Historisch Perspectief’, een ‘reis’ door de geschiedenis van whisky; men proeft 6 whisk(e)y’s uit Ierland, de verenigde Staten en Schotland. Vrijdag 23 oktober volgt de tweede masterclass; ‘Whisky in hout gevat’, waarin een uitleg wordt gegeven over de invloed van het vat op de rijping van whisky. Het drieluik wordt op vrijdag 20 november op swingende wijze afgesloten met ‘Whisky, Wapa’s & Jazz’.

De organisatie is in handen van Grand Hotel Wientjes. Hier kan ook gereserveerd worden. Voor meer informatie, prijzen en reserveringen, kan men contact opnemen met 038-425 4254 of kijken op www.restaurantw.nl.

Artikel delen:
Reacties 5
 1. whisky in zwolle
  Nee hoor Wichert, normale prijzen
  Dick: Jordi Wientjes is een kleinzoon van Frans Wientjes I, die het hotel oprichtte. Frans Wientjes II, thans in de 80, zette het voort en Frans Wientjes III, de broer van Jordi, verkocht het aan Bilderberg en is nu algemeen directeur bij de Eden Hotel Group. Er is nog een broer, Herman. Die zit in de paarden.
  Frans III en ik zijn al sinds onze vroege jeugd bevriend. Wientjes is daarom voor mij een heel bijzondere plek.


  ⚠️ Meld

 2. @ Hans: Bedankt voor de Wientjes-info. Hij is wel de werkgeversvertegenwoordiger, dus ben het vaak niet met hem eens. Wel mooi dat daar een Zwollenaar zit. Moet wel lachen om het naam doorgeven met een getal erachter. Zeiden ze geen Fransje tegen Frans II of III? Zeker een nogal welgestelde man die Frans I met grote toekomstplannen; dat die naam perse moest voortleven met een nummer. Heb er ook zo één in de familie, maar die vreemde traditie is in deze moderne tijd gesneuveld.

  Is die Wientjes-tak nu alleen veel fatsoenlijker als de Hilton’s, dat ze niet voortdurend in de roddelpers staan 😉
  Wel mooi dat Frans (in eerste aanleg) de onderneming aandurfde en dit schitterende pand al vroeg landelijk op de kaart zette.
  Woont de 80-plusser nog in Zwolle?


  ⚠️ Meld

Reageer